The Knife

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
The Knife
Melt 2013 - The Knife-3.jpg
The Knife, 2013
Information
Genre Indie
Electropop
Aktive år 1999 - 2014
Pladeselskab Rabid Records
Medlemmer Karin Dreijer Andersson
Olof Dreijer
Eksterne henvisninger
Officiel webside

The Knife var et svensk band der primært fokuserer på elektronisk musik og indie. Gruppen blev dannet tilbage i 1999 og bestod af søskendeparret Karin Dreijer Andersson og Olof Dreijer, som har deres eget pladeselskab, Rabid Records.

Et af gruppens karakteristika er at de ikke vil samarbejde med medierne eller mainstream musikscenen, som altså vil sige at gruppen sjældent står offentligt frem. På de fleste af deres promofotos er medlemmerne maskeret og indtil for nylig har gruppen helt nægtet at optræde live.

The Knife vandt en Grammy award som bedste popgruppe år 2003, men de boykottede ceremonien ved at sende to repræsentanter fra en anden gruppe. De var klædt ud som gorillaer, og nummeret »50« skrevet på deres kostumer. De gjorde dette som en protest mod den mandlige dominans der er i musikindustrien. Albumet Deep Cuts blev også nomineret til en Grammy som det bedste album i 2003, men titlen gik dog til The Cardigans.

Gruppen blev igen sat i fokus i slutningen af 2005, da José González lavede en cover version af Heartbeats på sit 2003 album, Veneer. Sangen blev også brugt af Sony i deres Color Like No Other BRAVIA reklame. I 2006 blev den også udgivet som single.

I 2013 udgav gruppen deres længeventede album Shaking the habitual, der i følge bandet selv, bliver deres sidste.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Albums[redigér | rediger kildetekst]

Singles[redigér | rediger kildetekst]

Soundtracks[redigér | rediger kildetekst]

Andet[redigér | rediger kildetekst]

Karin Dreijer optræder som gæste vokal på:

The Knife producerede:

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]