Spring til indhold

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
The Legend of Zelda: Twilight Princess
Del af The Legend of Zelda-serien
Generelle oplysninger
UdviklerNintendo EAD
UdgiverNintendo
SerieThe Legend of Zelda
RegissørEiji Aonuma Rediger på Wikidata
DesignerEiji Aonuma
Shigeru Miyamoto
Yoshiyuki Oyama
ProducentShigeru Miyamoto Rediger på Wikidata
KunstnerYusuke Nakano Rediger på Wikidata
KomponistTōru Minegishi Rediger på Wikidata
DistributørNintendo eShop Rediger på Wikidata
MotorModificeret version af The Wind Waker [1]
UdgivetWii
USA 19. november 2006
Japan 2. december 2006
Australien 7. december 2006
Den Europæiske Union 8. december 2006
Sydkorea 27. august 2009
GameCube
Japan 2. december 2006
USA 11. december 2006
Den Europæiske Union 15. december 2006
Australien 19. december 2006
Sydkorea 27. august 2009
Wii U
USA 4. marts 2016
Den Europæiske Union 4. marts 2016
Japan 10. marts 2016
GenreAction-adventure
SpiltypeSingleplayer
PlatformeWii, Nintendo GameCube, Wii U
Medier1 × Wii Optical Disc
1 × GameCube Game Disc
InputWii Remote og Nunchuk, GameCube Controller
AldersgrænseESRB: T (Teen)
CERO: B (12+)
PEGI: 12+
OFLC: M
USK: 12
Eksterne links
The Legend of Zelda: Twilight Princess' hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

The Legend of Zelda: Twilight Princess (ゼルダの伝説 トワイライトプリンセス Zeruda no Densetsu Towairaito Purinsesu) er et konsolspil i The Legend of Zelda-serien. Spillet blev oprindeligt udviklet til GameCuben, men efter mange rygter afslørede Nintendo til E3 maj 2006, at spillet var blevet rykket til Wii. Dermed bruges Wii's specielle controller til blandt andet at kontrollere sværd, bue mm. Spillet er udgivet både på GameCube og Wii; dog er den eneste reelle forskel styringen ved hjælp af Wii-remoten, der skal bevæges for at slå med sværd, skyde med bue, kaste med fiskestang og lignende.

Spillet blev lanceret sammen med Wii i alle regioner: USA 19. november 2006, Japan 2. december 2006 og Europa 8. december 2006. Spillet udkom den 15. december 2006 til GameCube i Europa. En forbedret udgave af spillet, The Legend of Zelda: Twilight Princess HD, blev udgivet til Wii U i 2016.

Spillet handler, som i alle andre spil i serien, om en grøntklædt helt ved navn Link, der skal redde verdenen fra noget ondt og ukendt. Han skal også redde prinsessen, ved navn Zelda. I spillet bliver Link visse steder transformeret om til en ulv og kommer ind i en mørk verden, Twilight Realm, hvor han får hjælp af en figur, der hedder Midna.

Nintendo har valgt at spejlvende hele spillet, før det udkom til Wii, så Gamecube-versionen og Wii-versionen er komplet modsatte versioner af hinanden. Den officielle grund lyder på, at man som spiller har lettere ved at leve sig selv ind i universet, hvis Link er højrehåndet, som de fleste mennesker er. I alle tidligere Zelda-spil har Link været venstrehåndet.

Spillets musik er komponeret af Toru Minegishi og Asuka Ohta, i samarbejde med Koji Kondo som sound supervisor. Minegishi tog ansvar for kompositionen og lyddesignet i Twilight Princess, og leverede field og dungeon musik. Til spillets trailere blev tre stykker musik skrevet af forskellige komponister. To af dem blev skrevet af Mahito Yokota og Koji Kondo. Michiru Ōshima skrev orkestrale arrangementer for de tre kompositioner, der senere blev udført af et ensemble dirigeret af Taizo Takemoto. Kondo's stykke blev valgt til traileren til E3 2005 og til demo filmen efter titelskærmen.

Midna er den mest stemmelagte karakter i spillet – hendes dialog er oftest psuedo-snak som blev produceret ved at scramble engelske ord indspillet af den japanske skuespillerinde Akiko Kōmoto.

Både seks- og syv-track versioner af spillets soundtrack blev udgivet den 19 november 2006, som del af en Nintendo Power promovering, og blev solgt sammen med replikaer af spillets Master Sword og Hylian Shield.

  1. ^ "E3 2004: New Legend of Zelda Details". IGN. 12. maj 2004. Arkiveret fra originalen 18. februar 2012. Hentet 5. december 2006.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.