The London Dungeon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

The London Dungeon er en turistattraktion i Tooley Street, London, nær London Bridge Station. Det er en udstilling over forskellige grufulde begivenheder i historien på en morsom og spændende måde, som gør at historie bliver mere interessant for den yngre generation. Nogen af de mere end 40 historiske begivenheder som er dækket, inkluderer Den store brand i London , Jack the Ripper, Judgement Day, Torturkammeret, Henry 8., Tower of London og Den franske revolution. I 2003 åbnede det en speciel udstilling om pesten i London 1665.

I 2004 åbnede London Dungeon deres nyeste attraktion: Bådturen til helvede og Spejllabyrinten, som er den største labyrint lavet af spejle i verden. Den sidste attraktion er Sweeney Todd: the demon barber of Fleet Street.

Interaktivt teater[redigér | redigér wikikode]

London Dungeons og dens underafdelinger udviklede sig stadig fra at være mere "statisk" i form af klassiske museumsudstillinger, til at blive mere og mere "interaktivt teater". Flere skuespillere end før trækker de besøgende i stadig større grad ind i mørke, skumle, frydefulde og historiske "scener". Demonstration af torturinstrumenter på intetanende publikum, kom ind i en 1800-tals retssal og dømt til døden, være vidne til hængning, løbe livred gennem Londons brændene gader mens røg vælter frem.

Dungeons i andre lande[redigér | redigér wikikode]

Hamborg Dungeon, The York Dungeon og The Edinburgh Dungeon er alle drevet af samme firma som London Dungeon. I 2005 åbnede The Amsterdam Dungeon.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 51°30′20″N 0°05′09″V / 51.50556°N 0.08583°V / 51.50556; -0.08583