Spring til indhold

The Sandman

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Sandman.
Plakat med reklame for Sandmans 24 Hour Diner

The Sandman er en tegneserie skabt af Neil Gaiman. Serien blev udsendt i 75 numre i perioden 1989-1996 af det amerikanske forlag DC Comics. Efterfølgende er serien udkommet i ti samlealbum. Den anses for en af de mest sofistikerede og ambitiøse moderne tegneserier og har fået status som et popkulturelt fænomen. Sandman er desuden den eneste tegneserie der har modtaget prisen World Fantasy Award i kategorien Short Fiction for historien A Midsummer Night's Dream[1].

Hovedpersonen Dream (drøm), den udødelige personificering af drømme, desuden kendt som Morpheus, Sandman og diverse andre navne. Han er en af The Endless, De Uendelige som altid har eksisteret og som altid vil eksistere. Serien indledes med at Dream tages til fange og udvikles siden til en lang række sammenvævne historier med indslag af såvel klassiske som moderne mytologi. Hovedpersonen Dream udvikles i løbet af serien til den typiske tragiske helt.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Nomineret til og vinder af World Fantasy Award 1991 Arkiveret 15. oktober 2013 hos Wayback MachineA Midsummer Night’s Dream får prisen World Fantasy Award (tilgået 6. april 2007)


TalebobleSpire
Denne tegneserieartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.