The Vampire Diaries

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
The Vampire Diaries
The Vampire Diaries logo.JPG
Information
Genre Horror, Overnaturlig, kærlighed, drama
Skabt af Serien:
Kevin Williamson
& Julie Plec
Bog:
L.J. Smith
Medvirkende Nina Dobrev
Paul Wesley
Ian Somerhalder
Steven R. McQueen
Sara Canning
Katerina Graham
Candice Accola
Zach Roerig
Kayla Ewell
Michael Trevino
Matthew Davis
Spilletid 42-45 min
Sprog Engelsk
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 6
Antal afsnit 132
Produktion
Område Atlanta, Georgia
Covington, Georgia
Chicago, Illinois
Pilot:
Vancouver, British Columbia
Produktionsland USA
Produktionsleder Leslie Morgenstein
Bob Levy
Kevin Williamson
Julie Plec
Teknisk information
Billedformat 1080i (HDTV)
Udsendt
Oprindelig kanal The CW
Kanal Danmark TV3
Oprindelig sendt 10. september 2009 til Nu
Musik
Komponist bag
kendingsmelodi
Michael Suby
Kronologi og andet
Relaterede shows The Originals

The Vampire Diaries er en amerikansk overnaturlig horror-fantasy-tv-serie, baseret på bogserien af samme navn af L. J. Smith. Serien havde premiere på den amerikanske kanal The CW d. 10. september 2009. Serien tager sted i Mystic Falls, Virginia, som er en lille opdigtet by, som er hjemsøgt af overnaturlige væsner.

  • Pilot- episoden tiltrak det største publikum for serie-premierer siden netværket begyndte i 2006.
  • Den første sæson fik i gennemsnit 3,6 millioner seere og følgende sæsoner har opretholdt et publikum på over 2 millioner seere.
  • Det er fortsat den mest sete serie på netværket, i starten fik serien blandede anmeldelser, men kritikerne var enige om, at den første sæson udviklede sig positivt og showet blev bedre og bedre. Efterfølgende sæson-premierer fik mere positive anmeldelser.
  • Showet har modtaget adskillige nomineringer, hvor de bl.a vandt to People's Choice Awards og mange Teen Choice Awards.
  • D.11. februar 2013 forlød det ud i pressen, at der ville komme en 5. sæson i følge CW.
  • D.26. April 2013 meddelte The CW officielt, at spin-offet (The Originals) ville få deres egen serie i sæsonen 2013-2014.
  • Den 5. sæson havde premiere d. 3. oktober 2013, hvor spin-off serien, The Originals, også ville få premiere.

Stefan Salvatore spilles af Paul Wesley og Damon Salvatore spilles af Ian Somerhalder. Serien fokuserer også på Elenas venner og andre indbyggere i den fiktive by Mystic Falls, Virginia, og er en blanding af teen-drama og det overnaturlige*. I bøgerne foregår historien dog i Fells Church, som selvfølgelig også er en fiktiv by.

Der er både vampyrer, hekse, varulve, dobbeltgængere og hybrider (Vampyr+varulv) med.

Den 13. februar 2014 blev The Vampire Diaries fornyet for en sjette sæson. .[1]

Sæson 7 af The Vampire Diaries vil blive vist i efteråret 2015.

Serie oversigt

Serien følger Elena Gilbert (Nina Dobrev), som forelsker sig i vampyren Stefan Salvatore, som resulterer i at hun falder ind i den overnaturlige verden. Senere i serien ender Elena med at forelske sig i Stefans bror, Damon, som er en af Salvatore-brødrene. Dette fører til et trekants drama mellem Elena og de to brødre, da historien udvikler sig og i løbet af serien, drejer fortællingen på skrift mellem den mystiske fortid i byen som involverer Elena ondsindede dobbeltgænger Katherina(Katherine) Petrova. Ironisk nok så var Katherina (Katherine) begge brødres kærlighed for nogle hundrede år siden, Efter sin tilbagevenden med de originale vampyrer, som har ført mange problemer til byen og mod Elena. Senere hen i serien vil vennerne møde tusindvis af flere problemer.

Rolleliste

Rollerne er primært taget fra bøgerne, men nogle af personerne i bøgerne er ikke med i tv-serien, og nogle af rollerne i tv-serien er opfundet efter bøgerne.

Hovedpersoner

Nina Dobrev som Elena Gilbert, Katherine Pierce og Amara.
Paul Wesley som Stefan Salvatore og Silas.
Ian Somerhalder som Damon Salvatore.
Steven R. McQueen som Jeremy Gilbert.
Candice Accola som Caroline Forbes.
Skuespiller/Skuespillerinde Rolle Rolle beskrivelse
Nina Dobrev Elena Gilbert Elena, er den kvindelige hovedrolle i serien. Serien begynder med at man lærer at Elenas biologiske forældre er døde i en bilulykke (Elena, kender ikke biologiske forhold til hende), derfor bor hun sammen med sin yngre bror Jeremy og hendes tante Jenna Summers. Efter en tid, finder Elena, ud af at Stefan og hans bror Damon, der også er forelsket i Elena, er vampyrer. Senere finder hun ud af, at hendes bedste ven Bonnie er en heks.
Katherine Pierce Født i Bulgarien i 1476 og forvandlet af Rose i 1492 ved et uheld, da hun flygtede fra Niklaus(Klaus). Katherine var såret, og Rose gav hende lidt blod, så hun ville hele hurtigt, men i stedet hang Kathrine sig selv, og blev til en vampyr. Hun var derved nytteløs for Niklaus og kunne ikke bruges som en brik i hans onde plan om at blive en hybrid længere henne i historien. Katherine havde et romantisk forhold til både Stefan og Damon Salvatore i 1864. Bliver et menneske i sæson fem. Katherine møder sin datter Nadia Petrova i sæson 5. Bliver dræbt af Stefan i sæson 5 episode 15.
Tatia Er en Petrova dobbeltgænger, der levede i det 10. århundrede.
Amara Den tredje dobbeltgænger, og Silas 'sande kærlighed.
Paul Wesley Stefan Salvatore En vampyr der har romantisk forhold med Elena.
Silas En uddødelig som kan ligne lige den han vil, men vis sande ansigt ligner Stefans. Bliver heks igen i sæson 5 og dør til sidst.
Ian Somerhalder Damon Salvatore Stefans flabede og sexede vampyrbror, som er forelsket i Elena, piner Stefan med sit ophold. Men han er nu da ikke så ond som han i starten ser ud til at være...
Katerina Graham Bonnie Bennett En heks samt Elenas bedste veninde.
Steven R. McQueen Jeremy Gilbert Elenas lillebror der bl.a datede Vicki Donovan, Anna og Bonnie. Bliver til vampyrjæger i sæson 4 og bliver dræbt af Katherine i sæson 4. Kommer tilbage i sæson 4 finalen.
Josep Morgan Niklaus Mikaelson En af de fem første vampyre. Niklaus, også kaldet Klaus, er Hybrid og vil lave flere af hans slags.
Sara Canning Jenna Sommers Jeremy og Elenas tante og værge. Kærester med Alaric Saltzman, og dør i Sæson 2 dræbt af Niklaus en af de ældste vampyrer. "De oprindelige" som blev skabt af deres moder, som var en heks.
Candice Accola Caroline Forbes Elenas selvoptagede ven, datter af byens sherif: Elizabeth Forbes, bliver vampyr, dater først Matt og så Tyler.
Zach Roerig Matt Donovan Elenas barndomsven og ex-kæreste. En fodboldspiller i high school, datede Caroline.
Kayla Ewell Vicki Donovan Matts lillesøster og Jeremys kæreste, forvandlet til en vampyr af Damon og dræbt af Stefan.
Michael Trevino Tyler Lockwood Vickis ex-kæreste og Jeremys rival, borgmesterens søn. Bliver til en varulv i sæson 2, og bliver forvandlet til en hydbrid af Klaus i sæson 3, og føler sig derefter tvunget til at tjene Klaus. Bliver kærester med Caroline.
Matt Davis Alaric Saltzman Den nye historielærer og Elenas tantes kæreste. Kom sammen med Isobel(Elenas biologiske mor), som blev forvandlet til vampyr af Damon af egen vilje. Alaric er den store vampyrjæger, og ved lige hvad vampyrenes svagheder er. Ric er en godhjertet mand og er nære venner med Damon og Stefan. Ric tager sig af Elena og Jeremy efter Jennas død. Han bliver i mellemtiden (sæson tre) besat af en ring, der får ham til at handle ubevidst... Fx. prøve at dræbe sin egen kæreste... Ringen har før hen tilhørt Samantha Gilbert. Alaric dør i sæson-afslutningen af sæson tre. Han kommer tilbage som vampyr i slutningen af sæson fem. Bliver til menneske igen.

Andre roller

Skuespiller/Skuespillerinde Rolle Rolle beskrivelse
Jasmine Guy Sheila Bennett Bonnies bedstemor og heksementor. En stærk guide i Bonnies liv. Døde efter at have udført en kompleks besværgelse, som åbnede graven til de 27 vampyre, der blev brændt i Mystic Falls kirke i 1864.
Marguerite MacIntyre Sheriff Elizabeth Forbes Carolines mor, sheriff i Mystic Falls, og et medlem af Founder's Council.
Robert Pralgo Mayor Richard Lockwood Tylers far, borgmester i Mystic Falls og medlem af Founder's Council. Dræbt i en påsat brand på "Founders' Day", da man troede at han var en vampyr.
Susan Walters Carol Lockwood Tylers mor og medlem af Founder's Council.
Chris Johnson Logan Fell En lokal journalist, der datede tante Jenna i gymnasiet og var medlem af Founder's Council. Forvandlet til en vampyr af Anna, og derefter dræbt af Saltzman.
Chris William Martin Zach Salvatore En menneskelig efterkommer af Salvatore-familien, der tog sig af Salvatore-huset og var medlem af Founder's Council. Dræbt af Damon i season 1.
Benjamin Ayres William Tanner High School-lærer og fodbold-coach. Dræbt af Damon i season 1.
Bianca Lawson Emily Bennett Bonnies tip tip tip-oldemor fra 1860'erne, der var en magtfuld heks og Katherines tjenestepige.
Malese Jow Anna En "teenage"-vampyr, der kendte både Katherine og Salvatore-brødrene. Jeremys kæreste. Dræbt af John Gilbert- Elenas far.
Sean Faris Ben McKittrick En tidligere high-skole-atlet/jock forvandlet til en vampyr af Anna, datet Bonnie, brændt til døde af Stefan.
Kelly Hu Pearl En apoteker og Annas mor. En kraftfuld vampyr, hun hævdes at være 400 år ældre end Salvatore-brødrene, Katherines bedste veninde.
Melinda Clarke Kelly Donovan Matt og Vickis mor, er aldrig hjemme, der desuden drikker rigtig meget.
Sterling Sulieman Harper En vampyr begravet under den gamle kirke, der tilfældigvis frigøres af Damon, Bonnie og Sheila.
Mia Kirshner Isobel Flemming-Saltzman Alarics kone og Elenas biologiske mor, forvandlet til en vampyr af Damon efter hendes eget ønske. Begår selvmord i sæson 2, da hun brænder op i sollys.
Stephen Martines Frederick En anden vampyr begravet under den gamle kirke og ved et uheld befriet. Forsøgte at hævne sig på Salvatore-brødrene og ender med selv at blive dræbt.
David Anders Johnathan "John" Gilbert Elenas biologiske far, Jeremys onkel og medlem af Founder's Council. Har omfattende viden om byen, vampyrer og alle de andre parter. Dør i sæson 2 efter, at have givet sit liv til Elena. Dræber Anna jeremys kæreste
Arielle Kebbel Lexi Vampyr og Stefans bedste ven. Bliver slået ihjel af Damon under besøg i Mystic Falls på Stefan's fødselsdag.

Awards

Noter

  1. ^ Kondolojy, Amanda (13.februar, 2014). "'Reign', 'Arrow', 'Supernatural', 'The Originals' & 'The Vampire Diaries' Renewed by The CW". TV by the Numbers. Hentet 14.februar, 2014.  Tjek datoværdier i |access-date=, |date= (hjælp)

Eksterne henvisninger

FjernsynStub
Denne artikel om et tv-program er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.