The Invasion (professionel wrestling)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra The invasion)
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

The Invasion var en professional wrestling storyline fra World Wrestling Federation (WWF) som begyndte kort efter WWF's køb af World Championship Wrestling (WCW) i 2001. Den involverede WCW wrestlere der "invaderede" WWF fjernsyn i et forsøg på at "overtage" WWF. Idéen om et supercard der involverede de to top promotions fra “The Monday Night Wars” blev set af mange fans som værende et "dream match" scenario, da det ville tillade fans at se hvilken promotion der ville være den stærkeste (keyfabe). Anglen begyndte da Vince McMahon's søn, Shane McMahon, annoncerede på RAW at han havde købt WCW under hans fars næse. Dette var starten på gentagne run-in’s af WCW wrestlere under RAW og SmackDown! over månederne efter WrestleMania X-Seven.

I Juni 2001, steg anglen i intensitet da WWF’s storylines mere eller mindre forsvandt for at gøre plads til den centrale Invasion storyline. WCW og Extreme Championship Wrestling (ECW) slog sig sammen for at forme The Alliance og udfordrede WWF's kontrol over wrestling industrien. En Invielses Brawl fandt sted ved WWF InVasion pay-per-view’et, hvor Stone Cold Steve Austin hoppede af og slog sig sammen med The Alliance. Mange inter-promotional kampe fandt sted efter invasionen mellem The Alliance og WWF, ledende op til det store klimaks af anglen ved Survivor Series, hvor Team WWF (The Rock, Chris Jericho, Big Show, The Undertaker, og Kane) slog Team Alliance (Stone Cold Steve Austin, Kurt Angle, Rob Van Dam, Booker T, og Shane McMahon) i en Winner-Takes-All kamp.

Story-linen kørte i otte måneder fra marts 2001 til november 2001, og den blev modtaget med stor kritik.

Baggrunden: Monday Night Wars

Hele vejen gennem Monday Night Wars, kæmpede World Wrestling Federation (WWF) og World Championship Wrestling (WCW), de top to Nord Amerikanske wrestling promotions, for ratings. På trods af udviklingerne som skabelsen af nWo og The Montreal Screwjob, fortsatte fans stadig med at sammenligne de to promotions, og internet siderne var stadig fulde af debat over hvilken af de to promotions der var den overlegne.

Blandt andre faktorer var, bl.a., dårlig ledelse indenfor WCW (så som at tillade wrestlerne at booke deres egne kampe). Dette led bl.a. WCW ind i en nedadgående spiral som de aldrig kom ud ad. The Monday Night Wars sluttede den 23. marts 2001, da WWF købte WCW for hvad der blev set som et røverkøb.

Den sidste aften af Monday Night Wars foregik den 26. marts 2001: RAW fokuserede primært på deres store storylines da man var på vej ind til WrestleMania X-Seven, mens Nitro holdt deres sidste episode med en Night of Champions. Vince McMahon åbnede Nitro og annoncerede en tale senere den aften for at fortælle om WCW’s fremtid. Gennem RAW, annoncerede McMahon offentligt navnene på flere WCW wrestlere, som ikke ville forblive under kontrakt. Efter Sting besejrede Ric Flair i WCW's sidste kamp, begyndte talen. McMahon talte om købet af WCW og legede med idéen om at forvandle WCW til en kæmpe media legeplads, ligesom WWF.

Han spurgte tilskuerne om hvem han skulle beholde, ved at nævne flere WCW wrestlere ved navn og bad om en reaktion. Lex Luger fik en negativ reaktion from fans’ne, og Hulk Hogan, Buff Bagwell, Booker T, Scott Steiner, Sting, og Goldberg modtog alle positive reaktioner. Vince fyrede derefter dem alle sammen, til stor jubel fra RAW tilskuerne og til stor utilfredshed fra Nitro tilskuerne. McMahon annoncerede derefter at han ville skrive under på kontrakten og gøre købet officielt ved WrestleMania. Shane McMahon kom pludselig på scenen under Nitro og annoncerede at han (kayfabe) havde skrevet under på kontrakten og havde købt WCW lige under hans fars næse, og satte dermed gang i hvad der ville blive en lukrativ fremtidig storyline. Invasionen begyndte dog ikke lige bagefter, da WWF forberedte sig på WrestleMania X-Seven, årets største show, kun få dage væk.

The Invasion

WWF havde hurtigt fordoblet størrelsen på deres roster gennem købet af WCW, og som resultat deraf, havde de ikke nok skærm tid til alle. Den oprindelige plan var at finde et tidspunkt på TNN hvor man kunne køre WCW som et separat brand. Der blev endda sat afstemninger op på WWF.com og WCW.com for at bestemme navnet på det nye show. Disse planer faldt dog igennem da ingen TV station ville røre WCW på grund af deres ry for at tabe penge. WWF ville dog senere gøre brug af the brand extension, for derefter at gen-oplive WCW under deres eget navn og køre to separate promotions under WWF’s to tv-transmiterede shows. RAW og SmackDown!

Som en del af deres planer, ville Lance Storm blive den første WCW wrestler til at dukke op på et WWF show, ved at lave et run-in under en kamp på RAW den 28. maj. Under King of the Ring den 24. juni, blandede WCW wrestleren Booker T sig under Triple Threat main eventen for WWF Championship titlen, og kostede næsten Stone Cold titlen. Oven i det, brækkede Austin flere knogler i hånden da han fik en side slam af Booker T gennem kommentator bordet.

Den næste aften, skete der en konfrontation mellem WCW ejer Shane McMahon og WWF ejer Vince McMahon. Mens Vince var i ringen, kom Booker T ind og gav Vince hans Scissor’s Kick. Hele WWF rosteren kom derefter til ringen for at hjælpe Vince, men Booker T og Shane McMahon flygtede gennem tilskuerne. Dette segment signalerede den officielle start af The Invasion storylinen, til hvilket Jim Ross sagde: "The battle lines have been drawn!”

WWF begyndte med tiden at anerkende WCW, og testede idéen om enbrand extension ved at give WCW de sidste tyve minutter af RAW med Scott Hudson og Arn Anderson som kommentatorer i stedet for Jim Ross og Paul Heyman. Under en kamp mellem Buff Bagwell og Booker T for WCW World Heavyweight Championship titlen, blandede WWF wrestlerne Kurt Angle og WWF Champion Stone Cold sig som gengæld, hvilket så Bagwell slå sig til Angle og Austin og bankede Booker T. Denne kamp gik ikke særlig godt hos publikum. En kilde siger at kampen skulle have vist det bedste af WCW, men i stedet viste for mange restholds og ikke nok action. Publikum buhede og råbte ting som ”This match sucks!” og ”Booooring!” En WWF kilde tæt på Vince McMahon fortalte at Vince simpelthen hadede kampen. Dette var sidste gang et WWF show ville vise WCW på denne måde.

Op til dette punkt, var anglen bygget op omkring de små baby-faces fra WCW der gik op imod en heel Vince McMahon, pga. Vince’s tale under Nitro og Shane’s overraskende køb af WCW. Oprindeligt var WCW wrestlerne kun booket til at angribe heel WWF wrestlere. Men på grund af de hardcore fans af WWF og deres negative reaktion af WCW kampe, produkter og talent, blev hele WCW gjort heels med det samme.

Tilføjelsen af ECW

Den 9. juli under en episode af RAW, var Kane booked til at møde Mike Awesome og Lance Storm i en handicap kamp. Chris Jericho kom ud og tilbød at være Kane’s partner for dermed at gøre det til en tag team kamp. Ved slutningen af kampen, lagde Jericho Storm i hans Walls of Jericho. Mens han gjorde dette, kom Rob Van Dam og Tommy Dreamer løbet ind gennem tilskuerne og begyndte at slå på Jericho og Kane. Derefter kom flere WWF wrestlerne Bubba Ray, D-Von, Tazz, Justin Credible, Rhyno og Raven (alle tidligere ECW wrestlere) løbende til ringen. Efter en stare-down, angreb de alle Jericho og Kane. Dette fik Heyman til at forlade kommentator bordet og talte om hvor træt han var af Jim Ross og kun tale om WWF vs. WCW og sagde at alle havde glemt ECW, og fortalte at ”The Invasion just got taken to the extreme.”

Senere denne aften stødte Shane og Vince på hinanden backstage. Shane fortalte hans far at de var nødt til at tage sig af ECW og pointerede at der var 10 ECW wrestlere under Heyman’s bælte. Han foreslog at han tog fem af hans WCW wrestlere og Vince tog fem af hans WWF wrestlere så de kunne fjerne ECW fra ligningen. Vince accepterede modvilligt og fortalte Shane at WCW bare ville forlænge deres u-ungåelige fald, når alt var blevet sagt og gjort. Ved slutningen af aftenen kom WCW wrestlerne til ringen, accompagneret af Shane McMahon. WWF wrestlerne kom derefter til ringen og, før ECW nåede at komme til ringen, begyndte de at slås med WCW wrestlerne. WWF wrestlerne tømte hurtigt ringen, men blev herefter angrebet af ECW wrestlerne og smidt ud af ringen. Efter dette, gik WCW wrestlerne i ringen og high-five’de ECW mændene. Vince McMahon spurgte rystet hvad der lige var sket, og Shane svarede at han var ansvarlig for alt hvad der var sket og at ECW og WCW havde slået sig sammen og havde dannet The Alliance. Han offentliggjorde derefter at den nye ejer at ECW var Stephanie McMahon.

Slutningen af the Invasion Under RAW showet den 5. november 2001, modsagde Vince McMahon Kurt Angle's afhopning ved at sige at en medlem af Team Alliance ville hoppe af under en kamp inden Survivor Series. Stone Cold kom ud og konfronterede Vince med, og Vince sagde at det ville være Stone Cold der hoppede af. På grund af denne annoncering, begyndte mange Alliance medlemmer at se på ham med mistænkelige øjne. Dog nægtede Stone Cold hårdnakket anklagerne og kaldte Vince en løgner. Stone Cold begyndte da at forhøre forskellige medlemmer af The Alliance, bl.a. Booker T og Rob Van Dam i et rum med en enkelt lampe fra loftet.

Survior Series 2001:

Alt dette førte til en Winner Takes All Match ved Survior Series 2001, hvilket så Team WWF (The Rock, Chris Jericho, The Undertaker, Kane og The Big Show) blive sat op imod Team Alliance ( Stone Cold Steve Austin, Kurt Angle, Booker T, Rob Van Dam og Shane McMahon).

De sidste tre mænd i kampen var Jericho og The Rock vs. Austin. Jericho blev elimineret, og selvom hans fremtid var på spil, angreb han The Rock. Rock og Austin fortsatte med et kæmpe og under kampen blev dommeren slået ud. Austin ramte The Rock med en Stunner og pinnede ham, men der var ingen dommer til at tælle. Austin gik over til dommeren og forsøgte at vække ham. Mens dette skete kom Angle løbende mod ringen, og Heyman udbrød: ”Here’s Angle! Finally someone’s helping Austin. The Alliance prevails!” Men Angle samlede WWF Titel bæltet op og slog Austin i hovedet, og afslørede sig selv som værende den afhopper Vince hele tiden havde talt om. En rystet Austin vendte sig om og fik straks en Rock Bottom af The Rock, der vækkede dommeren og pinned Austin. Team WWF vandt og endte dermed en af de største storylines i nyere tid.

Bagefter WCW World Heavyweight Championship bæltet blev herefter lagt sammen med WWF Championship bæltet for at blive til WWF Undisputed Championship. Chris Jericho blev den første WWF Undisputed Champion.

WCW

Efter The Alliance blev opløst, blev WCW World Heavyweight Championship titlen omdøbt til World Championship, og blev senere slået sammen med WWF Championship og blev til WWF Undisputed Championship. The Undisputed Championship var oprindelig præsenteret med både de originale WWF og WCW titel bælter, da mesteren bar begge bælter, indtil de blev erstattet af et enkelt bælte. Ved begyndelsen af WWE Brand Extension, ville mesteren optræde på både RAW og SmackDown! indtil den daværende mester Brock Lesnar tog titlen til SmackDown. Eric Bischoff introducede da World Heavyweight Championship titlen representeret af det tidligere WCW Championship bælte og gav det til Triple H. The Undisputed Championship blev senere omdøbt WWE Championship, da det at have to titler modsagde navnet "undisputed."

Endnu et WCW championship, WCW Cruiserweight Championship, blev omdøbt til en WWE titel og blev lagt sammen med WWF Light Heavyweight Championship titlen for at blive til WWE Cruiserweight Championship. Og WCW United States Championship titlen blev bragt tilbage i 2003 som en eksklusiv SmackDown titel, og blev dermed til WWE United States Championship