Spring til indhold

Them (gruppe)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Them. (Se også artikler, som begynder med Them)
Them, 1965

Them var et irsk-britisk band, som blev grundlagt i Belfast i 1963 med Van Morrison som forsanger og mundharmonika-spiller, Billy Harrison som guitarist, Eric Wrixenkeyboard, Alan Henderson som bassist og Ronnie Mellings som trommeslager.

Gruppen udgav deres første single, "Don't Start Crying Now"/"One Two Brown Eyes" i august 1964, men den blev aldrig en succes. Gruppen hyrede herefter Jimmy Page og Peter Bardens til at hjælpe med indspilningen af deres version af Big Joe Williams-nummeret "Baby Please Don't Go". Singlen, som havde den nu-legendariske "Gloria" på B-siden, var et hit i England og nåede op som nummer 10 på hitlisten. Den efterfulgtes af gruppens største hit: "Here Comes The Night"/"All for Myself", som blev nummer 2 på den engelske hitliste i 1965 (den blev nummer 24 i USA).

Them udgav to albummer på Decca Records, Them og Them Again, men ingen af disse solgte godt. Midt i 1966 forlod Van Morrison gruppen for at forsøge sig med en solo-karriere. Resten af gruppen opløstes og gendannedes mange gange uden Morrison, men opnåede aldrig deres tidligere succes. Morrison fik derimod en meget succesfuld solo-karriere, og Thems kombination af blues, soul og garage rock fik stor indflydelse på den næste generation af musikere, og gruppens bedst kendte singler spilles ofte af andre rock grupper.