Thomas Jensen (politiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Thomas Jensen
Thomas Jensen - Socialdemokraterne.jpg
Medlem af Folketinget
valgt i Silkeborg Sydkredsen
Folketingsmedlem 2007-
Personlige detaljer
Født 19. oktober 1970 (48 år)
Aarhus
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelse Bachelor i statskundskab
Links
https://www.thomasjensen.nu
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Thomas Jensen. (Se også artikler, som begynder med Thomas Jensen)

Thomas Jensen (født 19. oktober 1970 i Århus) er en dansk politiker, der siden 13. november 2007 har været medlem af Folketinget for Socialdemokraterne.

Thomas Jensen blev udnævnt til erhvervsordfører 1. september 2014. Thomas Jensen har tidligere været skatteordfører fra 2011-2014 og boligordfører fra 2008-2011. Thomas Jensen er medlem af Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg og Folketingets Udlændinge- og integrationsudvalg.

Thomas Jensen er tidligere formand for Skatteudvalget, medlem af Folketingets Finansudvalg, Skatteudvalg, Kommunaludvalg, By- og Boligudvalg, Europaudvalg, Grønlandsudvalg, Færøudvalg, Udvalget til Valgs Prøvelse, Beskæftigelsesudvalget, Energiudvalget og tidligere medlem af Nordisk Råd.

Thomas Jensen er desuden udnævnt som ambassadør for Silkeborg IF fra 2015.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Thomas Jensen er født i Aarhus, men opvokset i Voel, udenfor Silkeborg. Han gik i syv år på byens folkeskole, 8.-9. Klasse på Fårvang skole og derefter tog han 10. Klasse på Bjergsnæs Efterskole. Han blev student fra Silkeborg Gymnasium i 1990. Bachelor i statskundskab fra Københavns Universitet 2006.

Han arbejdede i Socialdemokratiet fra 2002-2004 og hos LO Danmark fra 2004-2007, hvor han arbejdede med arbejdsmarkeds-, beskæftigelses- og erhvervspolitik.

Thomas Jensen er gift og har tre børn.

Politiske engagement i familien[redigér | redigér wikikode]

Thomas Jensen nedstammer fra samme forfædre som det socialdemokratiske folketingsmedlem, Peter Sabroe (1867-1913), som blev født i Gødvad ved Silkeborg (Kilder: Børnenes ven fra Gødvad fejret og Julekalender: Thomas Jensen ser frem til jul med konen og Bridget Jones).

Thomas Jensens oldefar Jens Jensen (1859-1954) var sognerådsmedlem i Skorup-Tvilum-Voel, sognerådsformand formand for Linå Mejeri til 1907 og grundlægger af Voel Mejeri i 1907. Thomas Jensens farfar, André Gustav Jensen (1907-1990) var ligeledes sognerådsmedlem i Skorup-Tvilum-Voel, sognerådsformand i Skorup-Tvilum-Voel, sognefoged, samt medlem af det første byråd i Gjern Kommune fra 1970.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Efter folketingsvalget i 2005 blev Thomas Jensen opstillet som folketingskandidat i Silkeborg kredsen i Århus Amtskreds. Efter valgkredsreformen blev han i 2007 opstillet i Silkeborg sydkredsen i Vestjyllands storkreds. I 2007 blev Thomas Jensen valgt til Folketinget i denne kreds med i alt 12.288 stemmer. I 2011 blev han genvalgt til Folketinget med 12.991 stemmer. I 2015 blev han genvalgt til Folketinget med 13.462 stemmer.

Thomas Jensen var blandt de tre kandidater til at blive valgt som skatteminister i 2014, som Morten Østergaards efterfølger, der blev de radikales nye leder efter EU-kommisærposten gik til Margrethe Vestager. De tre mulige kandidater til skatteministerposten var Thomas Jensen, John Dyrby Paulsen og Benny Engelbrecht. Sidstnævnte blev som bekendt skatteminister i september 2014 og frem til Thorning-regeringens afgang i juni 2015.

Tillidshverv[redigér | redigér wikikode]

Thomas Jensen har været formand for Frit Forum Roskilde 2002-2003. Medlem af Nordisk Investeringsbanks kontrolkomite 2012-2014. Medlem af Danmarks Nationalbanks repræsentantskab fra 2014-15. Medlem af Skatterådet i 2015.

Stem Silkeborg, stem personligt![redigér | redigér wikikode]

Thomas Jensen er initiativtager og primus motor til samarbejdet ’Stem Silkeborg, stem personligt!’, der handler om at rette borgerne i Silkeborg Kommunes opmærksomhed hen på det vigtige i at stemme personligt på en lokal folketingskandidat. Ved folketingsvalget i september 2011 blev samarbejdet gentaget. I alt blev der valgt fire lokalt opstillede folketingsmedlemmer. Ved folketingsvalget i juni 2015 blev der valgt fem lokalt opstillede folketingsmedlemmer. Den største repræsentation, som Silkeborg-egnen nogensinde har haft.

Initiativet har skabt et bredt samarbejde på tværs af alle partier. Partierne samarbejder for, at borgerne i Silkeborg Kommune kan få nogle lokale repræsentanter ind i Folketinget, som vil kæmpe borgernes, virksomhedernes og kommunens sag på Christiansborg.

Thomas Jensen står op til folketingsvalget i 2019 igen i spidsen for samarbejdet.

Publikationer[redigér | redigér wikikode]

Debatbogen ”Nye vinde, nye veje – Socialdemokraterne i en stormfuld tid”, Samfundslitteratur, 2002.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Thomas Jensen (politiker) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.