Thomas Jensen (politiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Thomas Jensen
Thomas Jensen - Socialdemokraterne.jpg
Medlem af Folketinget
valgt i Silkeborg Sydkredsen
Folketingsmedlem 2007-
Personlige detaljer
Født 19. oktober 1970 (48 år)
Aarhus
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelse Bachelor i statskundskab
Links
thomasjensen.nu
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Thomas Jensen. (Se også artikler, som begynder med Thomas Jensen)

Thomas Jensen (født 19. oktober 1970 i Århus) er en dansk politiker, der siden 13. november 2007 har været medlem af Folketinget for Socialdemokraterne. Thomas Jensen blev udnævnt til erhvervsordfører 1. september 2014. Thomas Jensen har tidligere været skatteordfører fra 2011-2014 og boligordfører fra 2008-2011. Thomas Jensen er medlem af Folketingets Finansudvalg, Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, Skatteudvalget, Kommunaludvalget, By- og Boligudvalget, Europaudvalget, Grønlandsudvalget, Færøudvalget og Udvalget til Valgs Prøvelse. Tidligere medlem af Nordisk Råd, Arbejdsmarkedsudvalget og Energipolitisk Udvalg. Han er desuden blevet udnævnt til SIF-ambassadør for Silkeborg IF i 2015.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Thomas Jensen er født i Århus, men opvokset i Voel, udenfor Silkeborg. Han gik i syv år på byens folkeskole, 8.-9. Klasse på Fårvang skole og derefter tog han 10. Klasse på Bjergsnæs Efterskole. Han blev student fra Silkeborg Gymnasium i 1990. Thomas flyttede derefter til København og blev i 2007 bachelor i statskundskab fra Københavns Universitet. Han arbejdede som studentermedhjælp hos Socialdemokraterne fra 2002-2004, som studentermedhjælp hos LO fra 2004-2007 og siden 2007 som konsulent samme sted, hvor han arbejdede med arbejdsmarkeds-, beskæftigelses- og erhvervspolitik.

Jensen er gift med Anja Toft, der er overlæge på Odense Universitetshospital (OUH), og sammen har de en fælles søn og en bonusdatter.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Efter folketingsvalget i 2005 blev Thomas Jensen opstillet som folketingskandidat i Silkeborg kredsen i Århus Amtskreds. Som følge af valgkredsreformen blev han i 2007 opstillet i Silkeborg sydkredsen i Vestjyllands storkreds. I 2007 blev Thomas Jensen valgt til Folketinget i denne kreds med i alt 12.288 stemmer. Og i 2011 blev han genvalgt til Folketinget i kredsen med 12.991 stemmer.

Thomas Jensen var blandt de tre kandidater til at blive valgt som skatteminister i 2014, som Morten Østergaards efterfølger, der blev de radikales nye leder efter EU-kommisærposten gik til Margrethe Vestager. De tre mulige kandidater til skatteministerposten var Thomas Jensen, John Dyrby Paulsen og nuværende skatteminister Benny Engelbrecht.

Tillidshverv[redigér | redigér wikikode]

Thomas Jensen har været formand for Frit Forum's Roskilde-afdeling 2002-2003. Medlem af Nordisk Investeringsbanks kontrolkomite 2012-2014. Medlem af Danmarks Nationalbanks repræsentantskab fra 2014. Medlem af Skatterådet fra 2015.

Stem Silkeborg, stem personligt![redigér | redigér wikikode]

Under folketingsvalget i 2007 tog Thomas Jensen initiativ til samarbejdet ’Stem Silkeborg, stem personligt!’, der handler om at rette borgerne i Silkeborg Kommunes opmærksomhed hen på det vigtige i at stemme på en lokal folketingskandidat. Ved folketingsvalget i september 2011 blev samarbejdet gentaget. I alt blev der valgt fire lokalt opstillede folketingsmedlemmer.

Initiativet har skabt et bredt samarbejde på tværs af alle partier. Partierne samarbejder for, at borgerne i Silkeborg Kommune kan få nogle lokale repræsentanter ind i Folketinget, som vil kæmpe borgernes, virksomhedernes og kommunens sag på Christiansborg.

Publikationer[redigér | redigér wikikode]

Debatbogen ”»Nye vinde, nye veje – Socialdemokraterne i en stormfuld tid”, Samfundslitteratur, 2002.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Thomas Jensen (politiker) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.