Thomas Rytter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Soccerball current event.svgDenne artikel eller sektion om sport er forældet eller ikke opdateret.
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Clockimportant.svg

Thomas Rytter (født 6. januar 1974), søn af Frank Rytter, er en dansk fodboldspiller, der fra 21. juli 2005 spiller for Brøndby IF på en kontrakt gældende for 3 1/2 år. Rytters foretrukne placering på banen er som højreback. Tidligere klubber er Lyngby FC, Sevilla, F.C. København samt VfL Wolfsburg.

Rytters fodboldopdragelse fandt sted i Lyngby, hvorfra han ligeledes fik Superliga- samt landsholdsdebut. Rytters talent viste sig hurtigt, og da Flemming Østergaard forlod Lyngby til fordel for F.C. København forsøgte han forgæves at overtale Rytter samt en håndfuld andre spillere at følge med for at spille for de københavnske løver. På daværende tidspunkt var Lyngby bedre placeret i Superligaen end FCK, så spillerne inklusiv Rytter valgte at blive i Lyngby. Dette betød, at Østergaard fandt sig nødsaget til at afhænde flere af Lyngbys profiler til udenlandske klubber, heriblandt Thomas Rytter til spanske Sevilla samt Dennis Rommedahl og Niclas Jensen til PSV Eindhoven.

Uden den store succes i Sevilla vendte Rytter sidenhen tilbage til dansk fodbold, hvor F.C. København nu var blevet attraktiv. Rytter blev hurtigt en publikumsfavorit og sammen med Niclas Jensen kendt som det bedste backpar i Superligaen. De kom begge ind i landsholdsvarmen, men Thomas Rytter er per 19. august 2006 stadig kun noteret for fire A-landskampe. Damien Duff udspillede Thomas Rytter i en landskamp, og siden hen har den danske landstræner Morten Olsen kun udtaget Thomas Rytter til det danske landshold til en kamp mod Rumænien.

Efter tre succesrige år i FCK gik turen i 2001 videre til den tyske bilby Wolfsburg, hvor Rytter var at finde indtil overgangen til Brøndby i 2005.

Rytters tid i Brøndby har været hårdt plaget af uheldige skader. Når Rytter har været skadesfri, har han ikke formået at spille sig op til sit tidligere niveau, og Rytter blev 1. januar 2008 degraderet til U-truppen i Brøndby.

I dag er Thomas Rytter cheftræner og ansvarlig for kantinen i Frederiksværk Fodboldklub.

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Thomas Rytter kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.