Thorhild Widvey

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Thorhild Widvey

Personlig information
Født 9. januar 1956 (67 år) Rediger på Wikidata
Avaldsnes, Norge Rediger på Wikidata
Politisk parti Høyre Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Idrætshøjskolen Århus,
Handelshøyskolen BI Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Idrætsleder, forretningsperson, politiker Rediger på Wikidata
Arbejdssted Oslo Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Thorhild Widvey (født 9. januar 1956 i Avaldsnes) er en norsk politiker (H). Hun var olie- og energiminister i Regeringen Kjell Magne Bondevik II 2004-2005. Hun var kultur- og kirkeminister i 2013–2015.

Widvey er næstformand i bestyrelserne i Tromsø 2018 og International Research Institute of Stavanger. Hun er også bestyrelsesmedlem i Sjømannskirken og Stiftelsen Offshore Northern Seas og i Bjørge ASA, Reservoir Exploration Technology, Akva Group og Cambi.

Uddannelse og Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Efter videregående skole studerede Widvey et år ved Idrætshøjskolen Århus.

Hun var stortingsrepræsentant fra Rogaland (1989-97) og var supleant 1985-89. Widvey har været statssekretær i Fiskeriministeriet (juni 2002 – januar 2003) og Udenrigsministeriet (januar 2003). Hun har også siddet i Karmøy kommunestyre og har også deltaget i fylkespolitikken i Rogaland.

Udenom politikken har Widvey blandt andet været viceformand for Norges Handicapidrettsforbund (1985-87). Hun har tidligere været bestyrelsesmedlem i Aker Drilling (fra 18. april 2006).