Timbaland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Timbaland
Timbaland1292010.png
Timbaland der optræder i West Hollywood, januar 2010.
Information
Pseudonym DJ Timmy T, DJ Timmy Tim
Født Timothy Zachery Mosley
10. marts 1972 (50 år)
Norfolk, Virginia, USA
Genre Hip hop, R&B, pop
Beskæftigelse Musikproducer, sangskriver, rapper, sanger og Dj
Aktive år 1990–i dag
Pladeselskab Blackground, Mosley Music Group, Atlantic, Virgin, Interscope, Roc Nation
Associeret med Magoo, Justin Timberlake, Swing Mob, Jodeci, Aaliyah, Playa, Missy Elliott, Ginuwine, Jerome "J-Roc" Harmon, Nelly Furtado, Keri Hilson, Jay-Z, OneRepublic, Lil' Kim
Eksterne henvisninger
timbalandmusic.com

Timothy Zachery Mosley (født 10. marts 1972), bedre kendt som Timbaland, er en amerikansk sangskriver, producer og rapper hvis stil har påvirket både R&B og hip-hop. Timbaland har været med til at udviske grænsen mellem de to genrer, men også andre genrer. Med sin samarbejdspartner Magoo, er han medlem af hip-hop-gruppen Timbaland & Magoo.

Timbaland er blevet sammenlignet med producere som Brian Eno, Phil Spector og Norman Whitfield, da han har været med til at redefinere lyden af en hel genre med en umidddelbart genkendelig lyd.[1][2] Hans sange har ofte usædvanlige arrangementer, lyde og instrumentationer, bundet sammen af hans karakteristiske fornemmelse for rum og rytme. Ligesom Spector og Whitfield overskygger Timbalands produktioner til tider den udøvende kunstner og Timbaland bliver selv sangens stjerne. Med sangskriverne Steve "Static" Garrett og barndomsvennen Missy Elliott, har Timbaland været med til at skabe nogle af de mest succesfulde sange i moderne pop og urban musik, heriblandt singler for Missy Elliott, Aaliyah, Jay-Z, Justin Timberlake, Ludacris, Nelly Furtado, The Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger og Keri Hilson.

Som Producer[redigér | rediger kildetekst]

Timbaland er meget inspireret af Arabisk musik det høres meget i hans musik, mere det han lavet i slutningen af 90'erne. Han er manden du skal gå til hvis du vil have et hit, men ligesom så mange andre sampler han også musik, selvom dette måske ikke er noget man forbinder ham med. Mest kendt er hans arbejde nok sammen med Aaliyah, Justin Timberlake, Missy Elliot, Jay-Z. Siden år 2002 har Timbaland arbejdet sammen med en ny producer som hedder Danja, Danja har virkelig hjulpet Timbaland meget med hensyn til lyde og givet melodier til Timbaland's trommer.

Her er nogle af hans kendte sange som der er samplet

Aaliyah "Dont know what to tell ya" sampling af Warda "Batwans Beek"

Jay-Z "Big Pimpin" sampling af Abdel Halim Hafez "Khosara"

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Timbalands diskografi.
Soloalbum
Timbaland & Magoo-album

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Pitchfork Media". Arkiveret fra originalen 8. februar 2007. Hentet 8. februar 2007.
  2. ^ Timbaland – Music – Column – New York Times

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]