Timbaland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilretning af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Timbaland
Timbaland1292010.png
Timbaland der optræder i West Hollywood, januar 2010.
Information
Pseudonym DJ Timmy T, DJ Timmy Tim
Født Timothy Zachery Mosley
10. marts 1972 (51 år)
Norfolk, Virginia, USA
Genre Hip hop, R&B, pop
Beskæftigelse Musikproducer, sangskriver, rapper, sanger og Dj
Aktive år 1990–i dag
Pladeselskab Blackground, Mosley Music Group, Atlantic, Virgin, Interscope, Roc Nation
Associeret med Magoo, Justin Timberlake, Swing Mob, Jodeci, Aaliyah, Playa, Missy Elliott, Ginuwine, Jerome "J-Roc" Harmon, Nelly Furtado, Keri Hilson, Jay-Z, OneRepublic, Lil' Kim
Eksterne henvisninger
timbalandmusic.com

Timothy Zachery Mosley (født 10. marts 1972), bedre kendt som Timbaland, er en amerikansk sangskriver, producer og rapper hvis stil har påvirket både R&B og hip-hop. Timbaland har været med til at udviske grænsen mellem de to genrer, men også andre genrer. Med sin samarbejdspartner Magoo, er han medlem af hip-hop-gruppen Timbaland & Magoo.

Timbaland er blevet sammenlignet med producere som Brian Eno, Phil Spector og Norman Whitfield, da han har været med til at redefinere lyden af en hel genre med en umidddelbart genkendelig lyd.[1][2] Hans sange har ofte usædvanlige arrangementer, lyde og instrumentationer, bundet sammen af hans karakteristiske fornemmelse for rum og rytme. Ligesom Spector og Whitfield overskygger Timbalands produktioner til tider den udøvende kunstner og Timbaland bliver selv sangens stjerne. Med sangskriverne Steve "Static" Garrett og barndomsvennen Missy Elliott, har Timbaland været med til at skabe nogle af de mest succesfulde sange i moderne pop og urban musik, heriblandt singler for Missy Elliott, Aaliyah, Jay-Z, Justin Timberlake, Ludacris, Nelly Furtado, The Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger og Keri Hilson.

Som producer[redigér | rediger kildetekst]

Timbaland er meget inspireret af arabisk musik, hvilket især høres i hans musik fra slutningen af 90'erne. Han er velkendt for at kunne lave hits. Ligesom mange andre kunstnere sampler han også musik, selvom dette måske ikke er noget man forbinder ham med. Mest kendt er hans arbejde sammen med Aaliyah, Justin Timberlake, Missy Elliot, og Jay-Z. Siden år 2002 har Timbaland arbejdet sammen med produceren Danja, som har hjulpet ham med hensyn til lyde, og givet melodier til hans trommer.

Nogle af hans kendte sange som indeholder samples er "Don't Know What to Tell Ya" med Aaliyah, hvilket indeholder et sample fra "Batwanes Beek" af Warda, og "Big Pimpin'" med Jay-Z som har et sample fra "Khosara Khosara", sunget af Abdel Halim Hafez og komponeret af Baligh Hamdi i 1957.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Timbalands diskografi.
Soloalbum
Timbaland & Magoo-album

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Pitchfork Media". Arkiveret fra originalen 8. februar 2007. Hentet 8. februar 2007.
  2. ^ Timbaland – Music – Column – New York Times

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]