Time Magazine

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 12. mar 2015, 23:01 af Steenthbot (diskussion | bidrag) Steenthbot (diskussion | bidrag) (Bot: Datomærk skabeloner)
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg "TIME" omdirigeres hertil. For anden betydning, se Time (flertydig).
Time Magazine logo.svg
Den kinesiske politiker Wang Jing-wei på forsiden af TIME i 1935.

Time Magazine, eller bare TIME, er et stort amerikansk nyhedsmagasin, der udgives ugentligt af Time, Inc., der er en del af Time Warner. Magasinet findes i flere regionalt forskellige udgaver, bl.a. Time Europe, der udgives fra London.

TIME blev stiftet af Briton Hadden og Henry Luce, der havde arbejdet sammen på avisen Yale Daily News, og dets første udgave udkom 3. marts 1923. Hadden døde i 1929, og Luce blev den dominerende person på TIME, men også en vigtig person i det 20. århundredes mediehistorie.

TIME har et oplag på ca. 5,3 mio. eksemplarer, hvoraf 4,1 mio. sælges i USA, resten som internationale udgaver.

TIME er kendt for sin røde forsidekant, som kun har været ændret én gang; udgivelsen kort efter terrorangrebet den 11. september 2001 havde i stedet en sort kant for at vise sorg. Magasinet har også kun én gang udgivet en officiel leder. I november 1973, hvor Watergate-skandalen rullede, opfordrede TIME præsident Richard Nixon til at trække sig tilbage.

Person of the Year

Hvert år udnævner TIME The Person of the Year (Årets person), som er en person eller en gruppe af personer, som TIME mener har haft mest betydning for årets nyheder. Det er ikke altid populære personer, der er blevet udnævnt i tidens løb; både Josef Stalin og Adolf Hitler har således haft æren. Mange[hvem?] mener dog, at magasinet bakkede væk fra politikken, da redaktionen i 2001 valgte New York-borgmesteren Rudolph Giuliani frem for Osama bin Laden for ikke at vække vrede.

Albert Einstein blev i 1999 kåret som "The Person of the Century" (Århundredets person).

I 2005 faldt valget på Melinda og Bill Gates, samt U2-forsangeren Bono.

I 2006 faldt valget lidt kontroversielt på Dig (You) med den begrundelse, at brugerne i fællesskab og samarbejde har været med til at ændre internettet (og verden) i en mere demokratisk og global retning.[1] Eksemplerne Time Magazine fremhæver er Wikipedia, MySpace og YouTube.

100 mest inflydelsesriger personer

Time udgiver også årligt Time 2001, en liste over de 100 mest indflydelsesrige personer.

Danskere på listen har været Bjørn Lomborg (2004),[2] Connie Hedegaard (2009),[3] René Redzepi og Henrik Schärfe (2012).[4]

Noter

Eksterne henvisninger