Tintin (figur)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Tintin. (Se også artikler, som begynder med Tintin)
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Tintin
Comic Mural Tintin, Hergé, Brussels (cropped).jpg
Information
Skabt af Hergé Rediger på Wikidata
Spillet af Jamie Bell, Jean-Pierre Talbot Rediger på Wikidata
Fødselsdag 10. januar 1929 Rediger på Wikidata
Arbejde Journalist, reporter Rediger på Wikidata
Statsborgerskab Belgien Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Tintin er titelfiguren i tegneserien Tintin. Han er den heltemodige journalist, der via sit arbejde får færten af en række mysterier og skurkagtigheder, som han går i gang med at opklare.

Tintins ydre karakteristika er først og fremmest det lyse hår med den opretstående tot, der gør ham let genkendelig, selv når han optræder i baggrunden. Han fremtræder meget (næsten urimeligt) ungdommelig med en standardpåklædning bestående af plusfours og sweater, det sidste dog undertiden erstattet af hvid skjorte og slips. Over dette bærer han typisk en cottoncoat.

Han er af natur nysgerrig, og han har forskellige måder at klare opgaverne på. Han kan dels i bedste Sherlock Holmes-stil tænke sig til gådernes løsning, dels kan han med gåpåmod kaste sig frygtløst ind i forskellige hæsblæsende situationer, og endelig går han ikke af vejen for et slagsmål, hvis det bliver nødvendigt.

Han er basalt set positiv, i godt humør og trofast over for sine venner: Hans trofaste hund Terry, hans plejebror Tchang, følgesvenden kaptajn Haddock og den geniale videnskabsmand professor Tournesol.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
TalebobleSpire
Denne tegneserieartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.