Tivoli (Ærø)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Tivoli (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Tivoli)
Tivoli (Ærø) (Region Syddanmark)
Tivoli (Ærø)
Tivoli (Ærø)
Tivolis beliggenhed

Tivoli er en bebyggelseÆrø – ca. 1 km syd for Ærøskøbing. Tivoli, der ligger på grænsen mellem Rise Sogn og Ærøskøbing Sogn, består af to vejstrækninger – dels et stykke af vejen mellem Ærøskøbing og Stokkeby, dels en vej vinkelret på denne. Disse to vejstrækninger udgør tilsammen vejen "Tivoli". I Tivoli ligger den ottekantede hollandske gallerimølle. Ærøskøbing Bymølle og Grubbemøllegård (tidligere Grubbemølle).

Bebyggelsesnavnet "Tivoli" fremgår af Stednavneudvalgets liste over autoriserede stednavne i Danmark. Bebyggelsesnavnet ses også på de lave målebordsblade, produceret mellem 1900 og 1960 [1], men ikke af de høje målebordsblade, produceret mellem 1842 og 1899 [2].

Georg Carstensen, Tivolis grundlægger besøgte i sin ungdom Ærø og kom til Tivoli, hvor han boede på en gård, og her skulle han have fået ideen om at kalde forlystelseshaven i København "Tivoli".

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Ærø færgens logoSpire
Denne artikel om geografi i Ærø Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 54°52′48″N 10°24′6″Ø / 54.88000°N 10.40167°Ø / 54.88000; 10.40167