Tjongsfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tjongsfjorden
Blokktinden på sydsiden af Tjongsfjorden
Blokktinden på sydsiden af Tjongsfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Rødøy
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Helgeland
Type fjord
Maks. længde 17 kilometer
Maks. dybde 269 meter [1]
Oversigtskort

Tjongsfjorden er en fjord i Rødøy kommune i Nordland fylke i Norge. Fjorden har indløb mellem Sleipnesodden i nord og Skarvhalsen i syd og går 17 kilometer mod øst til Reppa i bunden af fjorden.[2]

Vågaholmen ligger på nordsiden af fjorden. Herfra gik der tidligere færge til Jektvik, og videre til Kilboghamn (ophørt 1992). Lige øst for Vågaholmen ligger bebyggelsen Seglfor og på den modsatte side af fjorden ligger bebyggelsen Nord-Værnes. Lidt længere inde på nordsiden ligger bygden Kila; Den ligger lige vest for bebyggelsen Tjong, som fjorden er opkaldt efter. På den anden siden af fjorden går den 2 kilometer lange bugt Hopen mod syd.

Fylkesvej 17 går langs indre og nordlige dele af fjorden ud til Tjong. Herfra går riksvej 831 og længere ude fylkesvej 437 langs fjorden.[1]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b Store norske leksikon. "Tjongsfjorden" (norsk). Hentet 2012-02-01.
  2. ^ Tjongsfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi