Toiletpapir

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Mergefrom.svg Sammenskrivningsforslag
Artiklen Retning af toiletpapir er foreslået skrevet ind i denne artikel.   (Diskutér forslaget).
Hvis sammenskrivningen sker, skal det fremgå af beskrivelsesfeltet, at sammenskrivningen er sket (hvorfra og hvortil) eller af artiklens diskussionsside.
En rulle toiletpapir.

Toiletpapir er papir på en rulle, som man bruger, når man er færdig med at være på toilettet, for at fjerne overskydende afføring fra området mellem balderne og rundt om anus. En typisk rulle toiletpapir fås med 2 lag med brydlinjer, men kan fås med 1-5 lag og uden brydlinjer

Historie[redigér | redigér wikikode]

Kineserne var de første, som brugte toiletpapir. Ingen ved, hvorfor man begyndte at bruge, papir i stedet for blade. Men man ved, at det blev brugt første gang efter år 105, da papiret blev opfundet[1]. Den første skriftlige optegnelse, hvor toiletpapir nævnes er år 589. Udenlandske opdagelsesrejsende mente i starten, at det var uhygiejnisk at bruge toiletpapir. Før man begyndte at bruge toiletpapir, brugte man uld eller svampe. Vikingerne foretrak at bruge klude, dyreknogler eller østersskaller. I middelalderen brugte man kviste, græs eller . I 1800-tallet begyndte man at lave fabrikker for at producere toiletpapir, for det blev mere og mere populært[2]. I dag er det normalt at have toiletpapir liggende på/i en holder ved toilettet.

Producenter af toiletpapir[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Redskaber Stub
Denne artikel om redskaber er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Materialer Stub
Denne artikel om et materiale er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.