Torgfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Torgfjorden
Torgfjorden set fra Torghatten.
Torgfjorden set fra Torghatten.
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Brønnøy
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Helgeland
Type fjord
Maks. længde 19 kilometer
Oversigtskort

Torgfjorden er en fjord i Brønnøy kommune i Nordland fylke i Norge. Fjorden ligger syd og øst for Brønnøysund og øst for øen Torget hvor Torghatten ligger. Fjorden har indløb mellem Torgværet i vest og Sømnesøya i øst og går 19 kilometer mod nordøst til Skille i bunden af fjorden. Torghatten ligger på vestsiden lige indenfor indløbet. Der ligger mange øer og skær ind gennem fjorden. Svennøya og Kjølsøya er to af dem og på sydøstsiden af disse ligger Skillbotnfjorden.[1]

Brønnøysund og Brønnøysund Lufthavn ligger på vestsiden af fjorden, nord for Svennøya. Fylkesvej 17 går langs østsiden af fjorden, mens Fylkesvej 54 går langs dele af vestsiden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Torgfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi