Totalkredit

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Totalkredit A/S
Bykredit Building, Copenhagen.jpg
Totalkredits hovedsæde kaldet GlaskubenKalvebod Brygge i København
Virksomhedsinformation
Selskabsform Realkreditinstitut og Aktieselskab
Branche Finansiel virksomhed
Hovedsæde Kalvebod Brygge 1-3
1780 København V
Antal salgssteder
62 samarbejdende pengeinstitutter i Danmark (2014)
Nøglepersoner Troels Bülow-Olsen (ordførende direktør)
Michael Rasmussen (bestyrelsesformand)
Slogan "Ganske enkelt"
Regnskab
Resultat 1.932 mio. kr. (før skat – årsregnskab 2014)
Egenkapital 17.100 mio. kr. (pr. 31. december 2014)
Organisation
Antal ansatte
130 (marts 2015)
Ejer Nykredit A/S
Moderselskab Nykredit A/S
Eksterne henvisninger
https://www.totalkredit.dk
CVR-nummer 21832278Rediger på Wikidata

Totalkredit er Danmarks største udbyder af realkreditlån til ejerboliger. Realkreditinstituttet formidler lånene gennem knap 62 banker, sparekasser og andelskasser, og al rådgivning og långivning sker lokalt i de ca. 900 filialer. Totalkredit er et datterselskab i Nykredit-koncernen, men med eget brand og forretningskoncept. Totalkredit blev stiftet i 1990 og samarbejder med 62 pengeinstitutter, blandt andre Arbejdernes Landsbank, Spar Nord Bank og Sydbank. I 2014 havde selskabet realkreditudlån for 542 mia. kr.

Totalkredit blev sponsor for det danske herrehåndboldlandshold i 2011 med en 3-årig kontrakt. Kontrakten er forlænget med 2 år frem til juni 2016.

I februar 2016 opstod foreningen Fair Bidragssats som udløber af en større protestbevægelse over Totalkredits varslede stigninger i bidragssatsen.

1. juni 2017 modtog Totalkredit i byretten i København en historisk stor bøde på 1 mio. kr. for vildledende markedsføring. Sagen var anlagt af Forbrugerombudsmanden.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Totalkredit blev til i 1990 som et samarbejde mellem 48 regionale og lokale pengeinstitutter. Formålet var at ruste sig i kampen mod de store banker som Danske Bank og den daværende Unibank, mens midlet var at tilbyde kunderne realkreditlån hos deres lokale pengeinstitut og kendte rådgiver.

I 2003 blev Totalkredit købt af Nykredit. Totalkredit, der i dag er en selvstændig virksomhed i Nykredit-koncernen, har sit eget brand.

Totalkredit er blandt andet kendt for reklame-universet ’Ringeren og Graveren’ med Henrik Prip og Peter Gantzler. Reklameuniverset har eksisteret siden 2003.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]