Totalkredit

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Totalkredit A/S
Bykredit Building, Copenhagen.jpg
Totalkredits hovedsæde kaldet GlaskubenKalvebod Brygge i København
Virksomhedsinformation
Virksomhedsform Realkreditinstitut og Aktieselskab
Hovedsæde Kalvebod Brygge 1-3
1780 København V
Antal salgssteder 62 samarbejdende pengeinstitutter i Danmark (2014)
Nøglepersoner Troels Bülow-Olsen (ordførende direktør)
Michael Rasmussen (bestyrelsesformand)
Branche Finansiel virksomhed
Slogan "Ganske enkelt"
Resultat 1.932 mio. kr. (før skat – årsregnskab 2014)
Egenkapital 17.100 mio. kr. (pr. 31. december 2014)
Antal ansatte 130 (marts 2015)
Ejer Nykredit A/S
Moderselskab Nykredit A/S
Eksterne henvisninger
CVR Virksomheden hos CVRRediger på Wikidata
Hjemmeside https://www.totalkredit.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Totalkredit er Danmarks største udbyder af realkreditlån til ejerboliger. Realkreditinstituttet formidler lånene gennem knap 62 banker, sparekasser og andelskasser, og al rådgivning og långivning sker lokalt i de ca. 900 filialer. Totalkredit er et datterselskab i Nykredit-koncernen, men med eget brand og forretningskoncept. Totalkredit blev stiftet i 1990 og samarbejder med 62 pengeinstitutter, blandt andre Arbejdernes Landsbank, Spar Nord Bank og Sydbank. I 2014 havde selskabet realkreditudlån for 542 mia. kr.

Totalkredit blev sponsor for det danske herrehåndboldlandshold i 2011 med en 3-årig kontrakt. Kontrakten er forlænget med 2 år frem til juni 2016.

I februar 2016 opstod foreningen Fair Bidragssats som udløber af en større protestbevægelse over Totalkredits varslede stigninger i bidragssatsen.

1. juni 2017 modtog Totalkredit i byretten i København en historisk stor bøde på 1 mio. kr. for vildledende markedsføring. Sagen var anlagt af Forbrugerombudsmanden.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Totalkredit blev til i 1990 som et samarbejde mellem 48 regionale og lokale pengeinstitutter. Formålet var at ruste sig i kampen mod de store banker som Danske Bank og den daværende Unibank, mens midlet var at tilbyde kunderne realkreditlån hos deres lokale pengeinstitut og kendte rådgiver.

I 2003 blev Totalkredit købt af Nykredit. Totalkredit, der i dag er en selvstændig virksomhed i Nykredit-koncernen, har sit eget brand.

Totalkredit er blandt andet kendt for reklame-universet ’Ringeren og Graveren’ med Henrik Prip og Peter Gantzler. Reklameuniverset har eksisteret siden 2003.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]