Tradition

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Traditionel)
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilretning af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Det er en dansk tradition at spise fastelavnsboller i tiden omkring fastelavn

Tradition[1][2] (lat. tradere overgive) er et ritual, som gentages årligt over flere generationer. For eksempel er det nu tradition i Danmark og mange andre lande at anskaffe et juletræ i løbet af december måned og eventuelt danse omkring det ved fejring af julen. Et andet eksempel på tradition er overlevering af skrifter, skikke og ord inden for religiøse sammenhænge.

I forbindelse med begrebet tradition, er det væsentligt at kende traditionens oprindelse, således at der kan tages udgangspunkt i tid og sted. Modernisering eller ændring af traditionen vil efterfølgende kunne registreres historisk.

"En Barnedåb" af Knud Larsen, viser en barnedåb, som er en tradition i kristendommen. Mange andre trosretninger og kulturer har andre traditioner i forbindelse med en fødsel.

Traditionalisme er hævdelse af specielt religiøs tradition over for rationel kritik, der ikke respekterer traditionens irrationelle virkelighed og accept af traditionen.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]