Troels Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Troels Christensen
Borgmester i Hashøj Kommune
Embedsperiode
1. januar 2002 – 31. december 2006
Foregående Niels O. Pedersen (A)
Efterfulgt af Lis Tribler (A)
(som borgmester for Slagelse)
Personlige detaljer
Født 31. juli 1954 (69 år)
Politisk parti Konservative (?-)
Liberal Alliance (2013-?)
Venstre (-2012)
Links
Troels Christensens hjemmeside
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata

Troels Christensen (født 31. juli 1954 i Slagelse) er en dansk politiker og medlem af byrådet i Slagelse Kommune for Konservative.[1] Han var tidligere medlem af Folketinget for Venstre[2] og borgmester i Hashøj Kommune for Venstre.[2] Hans tvillingebror er Villum Christensen, der er politiker i Liberal Alliance.[3] I dag er Troels Christensen, efter en periode i Liberal Alliance, medlem af Det Konservative Folkeparti.

Tidlige liv[redigér | rediger kildetekst]

Christensen blev født i 1954 på en gård nær Slagelse som søn af landmand Otto Christensen og Else Christensen.[2] Christensen er tvillingebror til den tidligere radikale politiker, nu Liberal Alliance, Villum Christensen. Han har også en søster, Kirsten og en bror, Brian.

Christensen var som ganske ung politisk engageret og fulgte familiens politiske standpunkt og meldte sig ind i Venstre.

Han er folkeskolelærer og har en HD i marketing.

Politisk karriere[redigér | rediger kildetekst]

Efter ganske kort tid i lokalpolitik blev Christensen opstillet som nr. 2 på Venstres liste ved kommunalvalget til Hashøj Kommune i 2001. Da resultatet forelå, var Christensen tvillingebror Villum Christensen, der havde siddet i byrådet i en længere periode for Radikal Venstre, tungen på vægtskålen. Villum Christensen pegede da på sin bror som borgmester, selv om han ikke var partiets spidskandidat.

Derefter blev Christensen borgmester i Hashøj Kommune, der på nær af to valgperioder havde været en klassisk Venstre-kommune siden 1970. Ved Strukturreformen i 2005 blev det besluttet, at Hashøj Kommune skulle lægges sammen med Slagelse Kommune pr. 1. januar 2007. Borgmesteren i den nye storkommune blev Slagelse Kommunes socialdemokratiske borgmester, Lis Tribler.

Han stillede derefter op til folketingsvalget i 2005 for Venstre i Vestsjællands Amtskreds og blev valgt ind. Han sad i Folketinget til folketingsvalget i 2011.

Han blev for alvor kendt ved folketingsvalget i 2007 ved at stå bag valgsangen Jeg vil male Sjælland blå, som er kåret af DR-P4s lyttere som den bedste valgsang 2007.

I 2013 blev Christensen ekskluderet fra Venstre, efter der havde været en uoverensstemmelse om valget af en politisk repræsentant i en museumsbestyrelse. Han fortsatte som løsgænger, til han den 15. januar 2013 meldte sig ind i Liberal Alliance.[4]

Ved kommunalvalget i 2013 blev han igen valgt ind i byrådet i Slagelse Kommune.[5]

Privat[redigér | rediger kildetekst]

Troels Christensen er gift med Jeanette Snedker, men hvem han har to børn. Han har to børnebørn.[2]

Ekstern kilde/henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Velkommen til 11 nye byrådsmedlemmer slagelse.info 18. november 2021 hentet 3. december 2022
  2. ^ a b c d Troels ChristensenFolketingets hjemmeside  Rediger på Wikidata. Hentet 26. februar 2019.
  3. ^ Gottschalck, Anna; Lissner, Søren (19/04/1014): "Partiskifte gav ro i familien". Morgenavisen JyllandsPosten. 1. sektion, s. 10-11. Tilgået s.d.
  4. ^ Troels C. bliver medlem af LA Arkiveret 2. februar 2013 hos Wayback Machine Sjællandske Nyheder, 16. januar 2013.
  5. ^ KMD Valgarkiv
Artiklen om politikeren Troels Christensen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.