Spring til indhold

Troels Møller Pedersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Troels Møller Pedersen
Født24. august 1945 (78 år) Rediger på Wikidata
Aarhus, Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedDet Kongelige Teaters elevskole (1966-1969) Rediger på Wikidata
BeskæftigelseLydbogsindlæser, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Troels Møller Pedersen (født 24. august 1945 i Århus, opvokset i Kongens Lyngby) er en dansk skuespiller og lydbogsindlæser.

Uddannet på Det kongelige Teaters elevskole i perioden 1966-69. Han er i offentligheden mest kendt for sine indlæsninger af lydbøger, der blev udgivet på lydbogsforlaget Den Grimme Ælling [1], som han også var medstifter af. Bl.a. indlæste han samtlige H. C. Andersens eventyr og flere af hans romaner, værker af Fjodor Dostojevskij m.fl. I 2010 udgav Møllers søn og lydbogsindlæser-kollega Martin Johs. Møller en biografisk roman om faderen, med titlen Skuespilleren der forsvandt (Gyldendal, ISBN 978-87-02-10067-9).

  1. ^ "avforlaget.dk – Vi har lydbøger fra alle forlag i Danmark samt sprogkurser i alle sprog". Arkiveret fra originalen 30. april 2011. Hentet 19. april 2011.

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om skuespilleren Troels Møller Pedersen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.