Troels Møller Pedersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Troels Møller Pedersen (født 24. august 1945 i Århus, opvokset i Kongens Lyngby) er en dansk skuespiller og lydbogsindlæser.

Uddannet på Det kongelige Teaters elevskole i perioden 1966-69. Han er i offentligheden mest kendt for sine indlæsninger af lydbøger, der blev udgivet på lydbogsforlaget Den Grimme Ælling [1], som han også var medstifter af. Bl.a. indlæste han samtlige H. C. Andersens eventyr og flere af hans romaner, værker af Fjodor Dostojevskij m.fl. I 2010 udgav Møllers søn og lydbogsindlæser-kollega Martin Johs. Møller en biografisk roman om faderen, med titlen Skuespilleren der forsvandt (Gyldendal, ISBN 978-87-02-10067-9).

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Troels Møller Pedersen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.