Underground (is)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Underground (fra engelsk, Undergrund) er et ismærke som i dag produceres af Premier Is som ejes af Mejerigaarden A/S.

Underground Ice Cream blev etableret af fire studerende fra Aarhus Universitet.

Underground Ice Cream var oprindeligt en isbar som blev åbnet i 1977 i Busgaden i Århus. Senere kom flere til, både i Aarhus og i resten af landet, men ingen af dem eksisterer længere. En enkelt findes dog stadigt i Sankt Clemens Stræde 7 i Aarhus under samme navn, men har udvidet sit koncept til en cafe. De fører i dag stadigt Premier is produkter.

Oprindeligt blev der i produktionen lagt stor vægt på, at der kun blev brugt naturlige og friske ingredienser. Isen blev oprindeligt solgt med slogannet "Natur is". Dette er senere ændret til anprisningen "Siden 1977".

I oktober 1990 blev Underground en del af Premier is. Dette skyldtes at der ikke længere var den nødvendige kapacitet i de små isbarer til at følge med efterspørgslen.

I 1996 overtog fødevaregiganten Nestlé Premier Is og relancerede i 2002 Underground isen. I samme forbindelse andrede man fokus til udelukkende salg igennem detailhandlen og via Premier is iskort i kiosker, og ikke længere via cafeer og isbarer. Flere naturlige ingredienser blev valgt fra, til fordel for mere forarbejdede tilsætningsstoffer.

I slutningen af 2006 fik internetportalen Just-Eat monopol på salg af Underground is.[1] Dog varede dette samarbejde kun til 2012.

I 2012 stoppede produktionen, da Premier Is valgte at omprioritere issortimentet efter opkøbet af Polar Is.

I maj 2015 genoptog Premier is produktionen, efter en løbende efterspørgsel på brandet fra forbrugerne. Det var dog i første omgang kun brandet og principperne i produktionen af isen som genopstod, da det kun er nye smags-kombinationer der lanceres. Eksempelvis har Karamelisen fået et twist af havsalt. Der indgås samarbejde med Netto.

I 2016 relanceres Klassikeren 'Banana-chip' som var en af de oprindelige smags-varianter fra 1977-2012, blandt andre nyheder. Der indgås samarbejde med fastfoodrestaurantkæden Sunset Boulevard.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Arkiveret kopi" (PDF). Arkiveret (PDF) fra originalen 27. december 2010. Hentet 8. januar 2013.