Union (kulturhus)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Union. (Se også artikler, som begynder med Union)

Union (tidligere VerdensKulturCentret) er et kulturhus på Nørre Allé 7 på Nørrebro i København. Huset fungerer som kulturplatform for københavnere med rødder uden for Danmark og formidler af viden og kreative projekter inden for det internationale og interkulturelle felt i København. Union er en del af Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Bygningerne på Nørre Allé 7 husede 1857 til 1987 folkeskolen Nørre Allé Skole. I 1993 indrettedes et medborgerhus i den tidligere skole. I 2006 omdøbtes Nørre Allé Medborgerhus til VerdensKulturCentret, der 2019 skiftede navn til Union. Union har lagt lokaler til festivaler og initiativer med videnskabelige, kulturelle og aktivistiske initiativer.

Aktiviteter[redigér | redigér wikikode]

Unions aktiviteter omfatter kulturarrangementer, vidensdeling, festivaler, kunstudstillinger, fællesspisning, foredrag, debatmøder og dans. Disse arrangeres af huset i samarbejde med interne eller eksterne partnere samt borgere og frivillige.

Aula[redigér | redigér wikikode]

Aula er Unions scene for koncerter, filmforevisninger, teater, foredrag, debatter. Her afholdes desuden workshops og konferencer. Det er også muligt at leje Aula til møder og private begivenheder.

Spiseriet[redigér | redigér wikikode]

Madsalen Spiseriet er beliggende ved indgangen til Union. I Spiseriet holder Send Flere Krydderier til, der serverer mad fra hele verdens køkkener. Der afholdes jævnligt events i Spiseriet, både privat arrangerede og i samarbejde med Union og Send Flere Krydderier.

Alice[redigér | redigér wikikode]

Alice er et regionalt spillested beliggende i Unions koncertsal i baggården til Nørre Allé 7. Alice er en fusion af Jazzhouse og Global CPH og har særligt fokus på den grænsesøgende musik. Spillestedet har en kapacitet på 250 personer. Ud over at præsentere egne koncerter er Alice også med til at præsentere arrangementer rundt om i København og andre steder i landet.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Koordinater: 55°41′29.56″N 12°33′37.96″Ø / 55.6915444°N 12.5605444°Ø / 55.6915444; 12.5605444

Kunst og kulturSpire
Denne artikel om kunst eller kultur er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.