University College Syddanmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

UC SYD, er en professionshøjskole, også kaldet University College, med hovedsæde i Esbjerg. UC SYD har campusser i Esbjerg, Kolding, Haderslev og Aabenraa.

Den blev dannet ved en sammenlægning af University College Syd og University College Vest 1. januar 2011. UC SYD har ca. 6.000 studerende på sine professionsbacheloruddannelser og ca. 5.000 studerende på videreuddannelsen. Der er i alt ca. 700 ansatte. UC SYD ledes af rektor Birthe Friis Mortensen, prorektor Alexander von Oettingen og direktør Henrik Leth.

UC SYD udbyder videreuddannelse inden for Ledelse, Sundhed og psykiatri, Socialområdet, Undervisning og pædagogik, Vejledning og beskæftigelse samt Ungdoms-, voksen- og erhvervspædagogik. Professionshøjskolen leverer forskning og udvikling inden for forskningsprogrammerne Dagtilbud og skole, Socialt arbejde, forvaltning og socialpædagogik, Sundhed og socialfaglig praksis samt Sundhedsfremme og læring. UC SYD driver Center for mindretalspædagogik og Videncenter for sundhedsfremme samt videncentret KOSMOS. Center for undervisningsmidler (CFU) leverer læremidler og kurser i Sydjylland.

Uddannelser[redigér | redigér wikikode]

Følgende uddannelser kan tages på University College Syddanmark:

Esbjerg:

Kolding:

Haderslev:

Åbenrå:


Netuddannelser: 'University College Syddanmark har lange og gode erfaringer med fjernstudier. Webstudierne er indholdsmæssigt helt ligesom de almindelige studier [1]

Elitesport og uddannelse:

  • University College Syddanmark tilbyder fleksible uddannelsesforløb for elitesportsudøvere.[2]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Forskningsprogrammer og videnscentre[redigér | redigér wikikode]

Dagtilbud og skole

Socialt arbejde, forvaltning og socialpædagogik

Sundheds- og socialfaglig praksis

Sundhedsfremme og læring

Center for Mindretalspædagogik

Videncenter for Sundhedsfremme

NVIE - Nationalt Videncenter for Inklusion og Eksklusion