University of Western Australia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
University of Western Australia
UWAWinthropHallSunsetcurves gobeirne.jpg
Grundlagt 1911
Sted Perth, Australien
Studerende 19.839 (bachelor) og 5.967 (master)
Ansatte 2,218
Adm. direktør/ Rektor Robert French[1]
Motto "Seek wisdom"
Websted uwa.edu.au

University of Western Australia (UWA) er et offentligt forskningsuniversitet i den australske stat Western Australia. Universitetets hovedcampus ligger i Perth, der også er statens hovedstad, og derudover er der et sekundært campus i Albany og flere faciliteter andre steder.

UWA blev etableret i 1911 af Parliament of Western Australia, og undervisningen begyndte to år senere.[2] Det er det sjette-ældste universitet i landet, og det var Western Australias eneste universitet indtil Murdoch University blev grundlagt i 1973. Som følge af uddannelsesinstitutionens alder og rygte er UWA blevet klassificeret som et af "sandstone universities", der er en uformel betegnelse, er gives til det ældte universitet i hver stat. Universitetet er medlem af forskellige formelle grupper inklusive Group of Eight og Matariki Network of Universities. I de seneste år er UWA blevet rangeret den nederste halvdele eller lige uden for verdens 100 bedste universiteter alt efter hvilket system der bruges.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "UWA Welcomes 15th Chancellor". University of Western Australia. Arkiveret fra originalen 2. februar 2018. Hentet 2. februar 2018.
  2. ^ "University of Western Australia Act 1911". governance.uwa.edu.au. 12 marts 2008. Arkiveret fra originalen 9. juli 2012. Hentet 22 januar 2011.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]