Usynlige Venner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Future film.svgFremtidig filmudgivelse
Denne artikel omhandler en film i produktion eller uden biografpremiere endnu.
Det er derfor muligt, at indholdet er af spekulativ natur, og ligeledes at indholdet kan ændre sig markant, efterhånden som flere oplysninger bliver tilgængelige.
Usynlige Venner
Overblik
Originaltitel Usynlige Venner
Dansk titel Usynlige Venner
Genre Fantasy og Familiefilm
Instrueret af Niels Gråbøl
Produceret af Sigrid Helene Dyekjær
Manuskript af Niels Gråbøl, Mette Heeno og Michael Asmussen
Medvirkende Anders Matthesen, Sofie Gråbøl, Lars Kaalund, Lars Hjortshøj, Nicolas Bro, Fares Fares
Distributør Nimbus Film og Walt Disney Pictures
Udgivelsesdato 2010 Rediger på Wikidata
Længde Endnu ikke Oplyst
Oprindelsesland DanmarkDanmark
USA USA
Sprog dansk
Budget Over 6 millioner kr.
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Usynlige Venner er en dansk familiefilm, fra Nimbus Film[1] og distribueres af Walt Disney Pictures. Filmen er instrueret af Niels Gråbøl, og bliver lavet med metoder som ingen anden dansk film nogensinde, har anvendt. Premieredatoen er i 2010. Usynlige Venner har desuden modtaget 6 mio. kr. i betinget produktionsstøtte gennem 60/40-ordningen fra Det Danske Filminstitut [2] og 1 mio. kr. fra den regionale støtte til danske spillefilm.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Filmen handler om Viktor der er 8 år gammel. Han bor sammen med sin mor og storebror, mens hans far er flyttet. Hvilket Viktor er meget ked af, og savner ham virkelig meget. Desuden føler Viktor sig, som den mest talentløse dreng, på hele jorden. Men en dag dukker et lille fedladent dyr, ved navn Gilbert, op, som kun Viktor kan se. Hvilket fuldstændig forandrer tilværelsen, for Viktor.

Det viser sig, at Gilbert ikke er det sødeste dyr i verden, da han roder og kalder Viktor et flabefjæs. Men de formår alligevel at blive gode venner, da Viktor finder ud af, at Gilbert besidder overmenneskelige kræfter, da han blandt andet kan flytte på ting ved tankens kraft. Viktor ser en mulighed i det hele, og begynder at benytte sig af dyrets fantastiske evner.

Filmens tekniske nyskabelse[redigér | rediger kildetekst]

Usynlige Venner benytter sig af det populære Green Screen, ligesom den anden danske film De fortabte sjæles ø også udnyttede. Men modsat De fortabte sjæles ø, er Usynlige Venner kun optaget på og med Green Screen, som det også tidligere er gjort med den amerikanske Sin City. Alle redskaber og skuespillere, befinder sig på en scene, hvor den eneste kulisse er en stor grøn væg.

Desuden vil hovedrollen Gilbert være en dukke, i stil med dem brugt i The Muppet Show og Where the Wild Things Are. Dukken vil blive styret af seks engelske dukkemagere.

Instruktøren Niels Gråbøl har aldrig tidligere arbejdet med sådan filmmetoder.

Rolleliste[redigér | rediger kildetekst]

Navn Rolle
Anders Matthesen Gilbert (stemme)
Sofie Gråbøl
Lars Kaalund
Lars Hjortshøj
Nicolas Bro
Fares Fares

Crew[redigér | rediger kildetekst]

Dette er Niels Gråbøls fjerde spillefilm. Han har tidligere instrueret Møv og Funder, Det store flip og Gaven. Han har arbejdet en del på denne film, da han blandt andet også har skrevet en hel bog om filmens to hovedpersoner. Den udkommer i 2009.

Manuskriptet er skrevet af Niels Gråbøl, Michael Asmussen, samt redigeret af Mette Heeno som tidligere har skrevet filmversionen af Terkel i knibe, de roste[kilde mangler] Supervoksen og Ekko, nogle episoder af Langt fra Las Vegas og andre projekter.

Sigrid Helene Dyekjær producerer filmen for Nimbus Film.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Usynlige Venner - Invisible Friends". nordiskfilmogtvfond.com (engelsk). 2015. Hentet 2015-02-16. 
  2. ^ ebbe (10. november 2008). "Ny film af Niels Gråbøl". Berlingske Media. Hentet 2015-02-16. 

Eksterne Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg