Uwe Jensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg Der er flere personer med dette navn. Se også kunstneren Uwe Max Jensen (født 1972).
Uwe Jensen
Fulde navn Uwe Jensen
Født 7. april 1936
Nationalitet USA Amerikansk statsborgerskab
Bosat USA USA
Politisk parti Fremskridtspartiet
Ægtefælle gift tre gange
Børn 2 børn
Uddannelse og virke
Profession Politiker og erhvervsmand
Kendt for Politiske karriere
Berømt for Dom for våben- og narkosmugling i USA

Uwe Jensen (født 7. april 1936) er en tidligere dansk politiker for Fremskridtspartiet, som i 1970'erne sad i Folketinget og Europa-parlamentet. I 2006 dømt for våben- og narkosmugling i USA, og løsladt i 2015 efter 12 års fængsel.

Liv og karriere[redigér | rediger kildetekst]

Uwe Jensen er landmandssøn fra Gråsten, men ville ud og prøve kræfter med den store verden. Han blev i 1960'erne salgschef for Lufthansa i Hong Kong. De virksomheder, som han startede, Fanø Kurhotel, Grand Hotel i Tønder og et diskotek i Cuxhaven i Tyskland, gik dog alle konkurs. Uwe Jensens sidste, kendte erhvervsaktivitet før folketingstiden var Esbjerg Lystryk.

Han kom i Folketinget for Fremskridtspartiet ved valget i 1977, men sad kun to år, indtil næste valg 1979. I perioden var han også partiets repræsentant i EF-parlamentet og i 1978 rejste han desuden til New York som FN-repræsentant. I 1979 glemte Fremskridtspartiet at indlevere de nødvendige underskrifter i Ribe Amt, og Uwe Jensen kunne derfor ikke genopstille.

I 1982 flyttede Uwe Jensen til USA, hvor han fik job som kulhandler i staten Kentucky. Han giftede sig til et amerikansk statsborgerskab, men blev skilt få år senere. I 1984 bosatte han sig i Houston, Texas, og fik job i firmaet Marcoal, et datterselskab af det tyske Marimpex.

I 1990 giftede Jensen sig med en colombiansk kvinde og flyttede til Colombia. Ifølge sin advokat, Erik Sunde, ernærede han sig som selvstændig energi-konsulent. Uwe Jensen fik senere en søn med sin colombianske hustru.

Tre år senere, i 1993, vendte Uwe Jensen tilbage til Houston, hvor han fik job hos firmaet Mac Environmental, der fremstiller luftfiltre. I 1999 fik han en prestigefyldt post som medlem af eksportrådet i Houston. Udpegningen blev godkendt af den amerikanske handelsminister, Bill Daley. Rådsmedlemmers fortid granskes normalt nøje inden udnævnelse. I eksportrådets nyhedsbrev blev Jensen omtalt som direktør for et firma kaldet Scanamfunds, der dog ikke kunne findes i amerikanske telefonbøger. I 2000 blev han vicedirektør i det Houston-baserede firma Poseidon Inc. Direktør i firmaet var Carlos Ali Romero Varela, kaldet Romero.

I 2001 kom Jensen for første gang i FBIs søgelys, mistænkt for narko- og våbensmugling, og en agent blev sat på sagen. Den 5. november 2002 blev Uwe Jensen og Romero anholdt og sigtet for ulovlig handel med narkotika og våben. I 2006 fik han en dom på 14 års fængsel, selv mente Uwe Jensen at han var uskyldigt dømt.[1]

Den 16. januar 2015 blev Uwe Jensen løsladt fra fængslet.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Uwe Jensen: Jeg er uskyldig", Berlingske.dk, 9. november 2002.
  2. ^ "Terrordømt dansker løslades i USA efter 12 år: Vil hjem til Danmark" www.tv2.dk 18. januar 2015, 08:32 af Natali Braadgaard

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]