VUC Syd

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
VUC Syd
Vuc syd afdelinger.jpg
VUC Syds afdelinger i Haderslev, Tønder, Aabenraa og Sønderborg.
Generelle informationer
Type Uddannelsesinstitution
Sted Danmark Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg
Eksterne henvisninger
www.vucsyd.dk

VUC Syd er et uddannelsescenter med afdelinger i Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder. VUC Syd tilbyder en række forskellige uddannelser og kurser, heriblandt 2-årig hf, ordblindeundervisning og gymnasial supplering.

VUC Syd tilbyder også fjernundervisning under navnet VUC.nu og lancerede i starten af 2017 Læs-e, et undervisningstilbud til ordblinde og læsesvage.

VUC Syd har i alt ca. 300 medarbejdere ansat, og hvert år er der ca. 8000 kursister tilmeldt hele forløb eller enkelte fag.

VUC syd-sagen[redigér | rediger kildetekst]

VUC Syds bygning i Haderslev

VUC syd-sagen tager form i juni 2017. Radio 24syv afslører, at bestyrelsen og topledelsen i VUC syd havde været på studietur til Californien for den nette sum af 380.000 kroner. Ganske få dage efter afsløringen vælger den daværende direktør Hans Jørgen Hansen at trække sig fra posten som direktør. Han fortæller i et brev til medarbejderne, at det intet har med den verserende sag at gøre. I de kommende dage vælter møgsagerne ud af skabene på VUC syd. Elever fortæller, at de samme år som bestyrelsen og topledelsen tog til Californien, blev tvunget til at droppe deres studietur, fordi der ikke var råd til den. Det kommer også frem, at direktørens søn, vicedirektørens datter og bestyrelsesformandens kone alle fik job på VUC. Derudover viser en revisonsrapport, at der tidligere har været rejst kritik af VUC Syds rejselyst.

Bestyrelsen holder sit første møde efter den forgangne uges mediestorm. Haderslevs borgmester, H.P. Geil (V), der også er formand for VUC Syds bestyrelse fortæller efter mødet, at han fortsat har bestyrelsens opbakning. Bestyrelsen udpeger samtidig en konstitueret direktør. Det bliver den hidtidige vicedirektør Vinnie Lerche Freudendal. Stillingen som direktør skal slåes op, men forventes først besat ved årsskiftet.

Fredag den. 23 juni kan radio 24syv afsløre, at VUC Syd i årene 2015-2017 har betalt 256.000 kroner for flere sponsorater i Haderslev Golfklub, hvor den tidligere direktør for VUC Syd, Hans Jørgen Hansen, selv spiller golf. Aktindsigt viste, at institutionen havde brugt i alt 1,6 millioner kroner på sponsoraftaler.

Samme dag kommer den konstituerede direktør Vinnie Lerche Freudendal med en udtalelse om, at der frem til foråret 2017 manglede retningslinjer for sponsorater.

To en halv uges massiv mediestorm kulminerer med, at Radio 24syv via aktindsigter kan afsløre, at direktørens kontor er blevet indrettet for ikke mindre end 225.000 kroner i alt. Heraf er der brugt 87.000 kroner til et B&O Fladskærms-tv.

Bestyrelsesformand H.P. Geil, der også er Venstres borgmester i Haderslev, fastholder overfor JydskeVestkysten, at han og den øvrige bestyrelse har levet op til sit ansvar. Bestyrelsen godkendte bare et overordnet budget.[1]

Ejendommen, som har været brugt til undervisningen, er nu sat til salg.

FlowFactory

VUC.nu[redigér | rediger kildetekst]

VUC.nu er et fjernundervisningstilbud for unge og voksne under VUC Syd. Undervisningen foregår online, så kursisten behøver ikke møde på en skole. Tilmeldte kursister undervises således ved hjælp af online undervisning via pc, tablet eller smartphone. Undervisere og vejledere er placeret i e-læringscentret i bygningen FlowFactory ved Haderslev fjord.

Undervisningstilbud[redigér | rediger kildetekst]

  • Hf-enkeltfag
  • Hf fagpakker
  • Almen voksenundervisning
  • Gymnasial supplering
  • Kompetencevurdering
  • Læs-e, et online-undervisningstilbud for voksne ordblinde og læsesvage, hvor tilmeldte kursister får en fast tilknyttet læsecoach.[2]

Kendt lærer[redigér | rediger kildetekst]

Jeanette Grytner har lavet en youtube-kanal om bl.a. matematik og Geogebra.[3]

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.