Valentine's Day (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Valentine's Day
Overblik
Genre LGBT-film,
romantisk komedie Rediger på Wikidata
Instrueret af Garry Marshall Rediger på Wikidata
Manuskript af Katherine Fugate Rediger på Wikidata
Medvirkende Jessica Alba
Kathy Bates
Jessica Biel
Bradley Cooper
Eric Dane
Patrick Dempsey
Héctor Elizondo
Jamie Foxx
Jennifer Garner
Topher Grace
Anne Hathaway
Carter Jenkins
Ashton Kutcher
Queen Latifah
Taylor Lautner
George Lopez
Shirley MacLaine
Emma Roberts
Julia Roberts
Bryce Robinson
Taylor Swift som Felicia Miller
Fotografering Charles Minsky Rediger på Wikidata
Klip Bruce Green Rediger på Wikidata
Musik af John Debney Rediger på Wikidata
Distributør InterCom,
Warner Bros.,
Netflix Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato Danmark 11. februar 2010
Censur Alle Tilladt for alle
Længde 125 min. Rediger på Wikidata
Oprindelsesland USA Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Fortsættes i New Year's Eve
Mother's Day
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
på scope.dk Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Valentine's Days hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Valentine's Day er en amerikansk romantisk komedie-dramafilm fra 2010 instrueret af Garry Marshall. Manuskriptet og historien blev skrevet af Katherine Fugate, Abby Kohn og Marc Silverstein. Filmen har et stjernesprækket cast bestående af Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey, Héctor Elizondo, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Topher Grace, Anne Hathaway, Carter Jenkins, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Taylor Lautner, George Lopez, Shirley MacLaine, Emma Roberts, Julia Roberts, Bryce Robinson og Taylor Swift i hendes filmdebut. Filmen modtog generelt dårlige anmeldelser, men blev et publikumshit.

Plot[redigér | rediger kildetekst]

Filmen følger en gruppe relaterede karakterer og deres udfordringer med kærligheden på Valentinsdag.

Blomsterhandleren Reed Bennett (Ashton Kutcher) står op og frier til sin kæreste Morley Clarkson (Jessica Alba), der siger "ja". Reeds nærmeste venner, Alfonso Rodriguez (George Lopez) og Julia Fitzpatrick (Jennifer Garner), er imidlertid ikke spor overraskede, da Morley pludselig skifter mening og forlader Reed et par timer senere.

På en flyvetur til Los Angeles bliver Kate Hazeltine (Julia Roberts), en kaptajn i den amerikanske hær på vej hjem til en dags orlov, bekendt med forretningsmanden Holden Wilson (Bradley Cooper). Kate rejser langt for kun at være hjemme den ene dag, og Holden siger, at hun virkelig må være forelsket for at ville gøre det. Da flyet lander, og Kate skal vente timer på taxaen, tilbyder Holden hende hans limousine, så hun kan nå frem.

Julia (Jennifer Garner), en folkeskolelærer, er forelsket i hjertekirurgen Dr. Harrison Copeland (Patrick Dempsey), men hun ved ikke, at han er gift med Pamela (Katherine LaNasa). Harrison fortæller hende, at han ikke kan fejre Valentinsdag med hende, da han skal på arbejde i San Francisco: på vej til lufthavnen stopper han ved Reeds blomsterbutik og bestiller to blomsterbuketter - den ene til hans kone og den anden til Julia. Han beder om Reeds diskretion. Julia vil overraske Harrison og flyver til San Francisco, til trods for Reeds advarsler, da hun er overbevist om, at Reed tager fejl. Harrison er aldrig fløjet til San Francisco, men blot kørt hjem til konen og hjemmet i udkanten af Los Angeles. Julia indser, at Harrison er gift og finder ham på en restaurant med sin kone. Udklædt som servitrice Julia ydmyger Harrison i restauranten, hvilket vækker mistro hos Pamela.

En af Julias elever, Edison (Bryce Robinson), bestiller blomster fra Reed, der skal sendes til hans lærer, nemlig Julia. Julia foreslår Edison at give blomsterne til en pige fra klassen, Rani, der er vild med ham, efter Julia fortæller Edison om hvad kærlighed egentlig er.

Edisons babysitter Grace Smart (Emma Roberts) planlægger at miste sin mødom til kæresten Alex Franklin (Carter Jenkins) i et frikvarter. Det planlagte møde går galt, da Graces mor finder en nøgen Alex i Graces værelse, mens han øver sig en sang han har skrevet til Grace.

Edisons bedsteforældre, Edgar (Héctor Elizondo) og Estelle Paddington (Shirley MacLaine) står overfor problemer efter et langt ægteskab. Estelle indrømmer, at hun for længe siden havde en affære, og endda med en af Edgars forretningspartnere. Selvom hun er forfærdelig ked af det, bliver Edgar meget såret.

Graces gymnasievenner, Willy Harrington (Taylor Lautner) og Felicia Miller (Taylor Swift), oplever en ny stormende forelskelse og har aftalt at vente med at have sex.

Sean Jackson (Eric Dane), en endnu ikke udsprunget homoseksuel professionel footballspiller, overvejer slutningen af sin karriere med sin publicist Kara Monahan (Jessica Biel) og hans agent Paula Thomas (Queen Latifah). Kara arrangerer sin årlige "I Hate Valentine's Day" fest, men bliver snart interesseret i sportsreporteren Kelvin Moore (Jamie Foxx), der er blevet bedt om at lave tv-indslag om Valentinsdag af sin chef Susan Moralez (Kathy Bates), og som deler Karas had til dagen.

En af vikarende receptionist i Paulas firma, Liz Curran (Anne Hathaway), dater postmedarbejderen Jason Morris (Topher Grace). Jason er chokeret, da Liz viser sig at bijobbe som telefonsex-sælger. Liz forklarer, at hun kun gør det, fordi hun har et studielån på $100.000. Jason er ked af det, men forsoner sig til sidst med det efter at have set Edgar tilgive Estelle senere samme aften.

Sean springer endelig ud på nationalt tv, og Holden, Seans kæreste, ankommer til hans lejlighed. Kate kommer sent om aftenen hjem, ikke for at hilse på hendes formodede kæreste, men hendes søn Edison. Willy afleverer Felicia derhjemme efter en date og de kysser. Kelvin og Kara hænger ud på Kelvins nyhedsstation, hvor de senere kysser. Alfonso spiser middag med sin kone, mens Grace og Alex biliver enige om at vente med at have sex. Edgar og Estelle forsoner og gensiger deres ægteskabsløfter, Harrisons kone har forladt ham på grund af hans utroskab, og Morley forsøger at ringe til Reed, der i stedet har fundet sammen med Julia. Paula modtager et opkald fra en af Lizs masochistiske klienter og udnytter muligheden til at udtrykke sin dominans og sadisme.

Cast[redigér | rediger kildetekst]

I alfabetisk orden:

Musik[redigér | rediger kildetekst]

Filmens musik blev komponeret af John Debney, der indspillede musikken med Hollywood Studio Symphony på Sony Scoring Stage. Han skrev også en sang til filmen "Every Time You Smiled" med den prisvindende tekstforfatter Glen Ballard, der blev sunget af Carina Round. [1]

Filmens officielle soundtrack blev udgivet den 9. februar 2010 af Big Machine Records. Den indeholder filmens største sang, Jewels "Stay Here Forever", der blev udgivet som single den 19. januar 2010 og har været på den amerikanske Billboard Hot Country Songs-chart. Soundtracket indeholder også "Today Was a Fairytale" af Taylor Swift, der debuterede som nr. 2 på den amerikanske Billboard Hot 100 og slog rekord med det højeste salg i første uge af en kvindelig kunstner. Swifts sang "Jump Then Fall" fra Platinum-udgaven af hendes album Fearless var også med på soundtracket. Debneys album, herunder "Every Time You Smiled", (skrevet af Debney og Glen Ballard, og ikke inkluderet på sang -cd'en) blev udgivet digitalt den 7. april 2010 af Watertower Music.

Jamie Foxx indspillede også en sang til filmen, der hedder "Quit Your Job". Sangen er med i filmen, men ikke på soundtracket på grund af den vulgære tekster. "I Gotta Feeling" af The Black Eyed Peas blev brugt til filmens trailer.

Liste over albummet:

 1. "The Proposal/Trying to Tell Her" – 2:20
 2. "The Makeup/First Kiss" – 2:25
 3. "Apartment Dwelling/Hollywood Loft" – 0:48
 4. "Arrival/Airport/Catching Julia/Gotta Stop Them" – 2:55
 5. "Flower Shop Talk/To the Restaurant/The Realization/Mi Familia" – 3:27
 6. "Light Conversation/Chivalrous Gestures/He's Married/Forget Me Not" – 3:25
 7. "Liz Leaves/Having Sex/I Have No Life" – 3:10
 8. "Julia Sees the Light/Edgar & Estelle/Young Love/First Time" – 3:31
 9. "She Said No/Don't Go/I Like Her" – 3:50
 10. "My Life's a Mess/This Is Awkward" – 1:22
 11. "Ride Home/Guys Talk" – 1:47
 12. "Mom's Home/Soccer Practice/Bike Ride" – 2:23
 13. "Reed and Julia" – 2:26
 14. "Valentine's Day" – 2:31
 15. "Every Time You Smiled" (Carina Round) – 2:53

Modtagelse[redigér | rediger kildetekst]

Box office[redigér | rediger kildetekst]

Filmen debuterede i USA den 12. februar 2010 med $52,4 mio. i åbningsweekenden og gik nummer førstepladsen i højtiden den deler navn med. [2] Filmen slog to andre højtprofilerede film af pinden; 20th Century Foxs actionfantasy Percy Jackson & Lyntyven, der debuterede som nummer 2 med $31,1 millioner over tre dage, og Universals varulvefilm The Wolfman, med $ 30,6 million. [3] Det er i øjeblikket den tredjestørste åbningsweekend i februar og den næsthøjeste indtjening i den amerikanske helligdag President's Day-weekend. [4] Mandag den 15. februar 2010 gik Valentine's Day ned til #2 bag Percy Jackson & Lyntyven, men gik derefter op igen #1 om tirsdagen. Fredag den 19. februar gik den ned til #2 bag Shutter Island og derefter til #3 den næste dag. Fredag den 26. februar gik det ned til #5 bag Shutter Island, The Crazies, Cop Out og Avatar. Den 18. marts gik den ned til #14. Den gik i biografen indtil 6. maj 2010. [5] Med den rekord er det den næststørste åbning for en romantisk komediefilm lige efter Sex and the City med $ 57 million. Efter Valentinsdag dalede at filmens box office hurtigt med i alt $ 110 million i USA og Canada samt yderligere $ 106 millioner i udlandet til et samlet beløb på $ 216 millioner på verdensplan.

Anmeldelser[redigér | rediger kildetekst]

Rotten Tomatoes har filmen en godkendelsesvurdering på 18% baseret på 190 anmeldelser og en gennemsnitlig bedømmelse på 4,00/10. Webstedets kritiske konsensus lyder: "Ivrig efter at behage og proppet med stjerner, forfalder Valentine's Day sin præmis med et hektisk, episodisk plot og en overflod af rom-com-klicheer." [6]Metacritic har filmen en score på 34 ud af 100 baseret på 33 kritikere, hvilket indikerer "generelt ugunstige anmeldelser". [7] Publikum, der blev spurgt af CinemaScore, gav filmen en gennemsnitlig karakter på "B" på en A+ til F -skala. [8]

Yahoo-filmanmelderne havde et gennemsnitlig karakter C- til filmens karakter. [9] Ved at give filmen 3/4 stjerner er den overordnede mening fra Carrie Rickeys anmeldelse for The Philadelphia Inquirer, at "Det er en behagelig, ukrævende film, der finder sted gennem 18 timer på V-Day og betragter meget attraktive mennesker, hvis romantiske skæbner filtrer sig ind og filtrer sig ud, som en motorvej med indfletninger som man ser det ned gennem det sydlige Californien". [10] Betsy Sharkey fra Los Angeles Times kommenterede, at "effekten af alle de medrivende sange, stjernerne og de lystige scenarier i en slags svimlende kollage, som nogen uden tvivl vil elske, mens andre bare bliver kvalme. . . " . [11] Den britiske filmanmelder Mark Kermode kaldte filmen et "lykønskningskort fuld af opkast". [12] Rene Rodriguez for Miami Herald gav filmen 2/4 stjerner og beskrev filmen som "at surfe gennem kanalerne i et udelukkende tøsefilmsnetværk". [13] Rodriguez kritiserede også filmens sløvhed og sagde, at filmen skulle have "droppet nogle af sine kedelige plotlines [...] og brugt lidt mere tid på at udforske spændingen og opstemtheden ved at være forelsket - eller i det mindste bare at være liderlig". [13]Dana Stevens fra Slate skrev, at filmen "mangler charme, humor og intelligens. . . "[14] Peter Travers fra Rolling Stone gav filmen en stjerne ud af fire.[15] Travers' analyse af filmen siger ganske enkelt, at "Valentine's Day er en datofilm fra helvede". Jonathan Ross var heller ikke sød i hans Film 2010-show. Han sagde "jeg syntes filmen var forfærdelig". Journalisten Sady Doyle argumenterede i en meget fjendtlig anmeldelse af filmen for, at Valentine's Day var den værste film, der nogensinde er lavet. [16] Valentine's Day er bemærket for at have ligheder med den britiske film Love Actually, [17] [18] [19] [20] især den grundlæggende forudsætning for flere historier, der udspiller sig omkring en helligdag og de sommetider identiske underplots. Mange britiske bloggere og online-anmeldere beskrev Valentine's Day som "en amerikansk udgave af Love Actually" med fokus på, hvordan Valentine's Day ligesom Love Actually har et stjernespækket cast, hvis karakterers historier fletter sig ind i hinanden. Time udnævnte det til en af de 10 værste tøsefilm. [21]

Udmærkelser[redigér | rediger kildetekst]

År Kategori Modtager(e) Resultat
Alliance of Women Film Journalists[22] Hall of Shame Garry Marshall Nomineret
ASCAP Film and Television Music Awards[23] Top Box Office Films John Debney Vundet
Casting Society of America[24] Big Budget Feature – Comedy Deborah Aquila og Tricia Wood Nomineret
Golden Raspberry Awards Worst Actor Ashton Kutcher Vundet
Taylor Lautner Nomineret
Worst Supporting Actor George Lopez Nomineret
Worst Supporting Actress Jessica Alba Vundet
MTV Movie Awards[25] Best Kiss Taylor Swift og Taylor Lautner Nomineret
People's Choice Awards[26] Favorite Comedy Movie Nomineret
Teen Choice Awards[27][28] Choice Movie: Romantic Comedy Vundet
Choice Movie Actor: Romantic Comedy Ashton Kutcher Vundet
Choice Movie Actress: Romantic Comedy Queen Latifah Nomineret
Choice Movie: Chemistry Taylor Swift og Taylor Lautner Nomineret
Choice Movie: Liplock Taylor Swift og Taylor Lautner Nomineret
Choice Movie: Hissy Fit Jessica Biel Nomineret
Choice Movie Scene Stealer: Male George Lopez Nomineret
Choice Movie Scene Stealer: Female Anne Hathaway Nomineret
Choice Movie Breakout: Female Taylor Swift Vundet

Home media[redigér | rediger kildetekst]

Valentine's Day blev udgivet på Region 1 DVD, iTunes og Blu-ray Disc den 18. maj 2010.[29]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

 1. ^ Goldwasser, Dan (2010-02-02). "John Debney scores Valentine's Day". ScoringSessions.com. Hentet 2010-02-02.
 2. ^ Germain, David (2010-02-14). "'Valentine's Day' courts $52.4M opening weekend". Miami Herald. Associated Press. Hentet 2010-02-15.
 3. ^ "'Valentine's Day' courts $52.4 million debut - Entertainment - Movies - TODAYshow.com". Today.com. 2010-02-15. Arkiveret fra originalen 8. august 2020. Hentet 2013-12-02.
 4. ^ "Top 4-day President's Day weekends, All Movies". Box Office Mojo. Hentet 2014-01-08.
 5. ^ "Top February Opening Weekends at the Box Office". Box Office Mojo. Hentet 2010-02-15.
 6. ^ "Valentine's Day (2010)". Rotten Tomatoes.
 7. ^ "Valentine's Day Reviews". Metacritic.
 8. ^ "Home - Cinemascore". cinemascore.com.
 9. ^ "Valentine's Day (2010)". Arkiveret fra originalen 2010-02-15.
 10. ^ Rickey, Carrie. "Bonbons for moviegoers of all ages and persuasions". philly.com. Hentet 2010-02-11. 3/4 stjerner
 11. ^ Sharkey, Betsy (2010-02-12). "'Valentine's Day - latimes.com". Los Angeles Times. Hentet 2010-02-11.
 12. ^ "What makes a good rom-com". NZ Herald. Hentet 2017-09-28.
 13. ^ a b Rodriguez, Rene (2010-02-11). "Review – Valentine's Day (PG-13) ** – Starry cast can't banish the blandness". The Miami Herald. Hentet 2010-02-11. 2/4 stjerner
 14. ^ Stevens, Dana (2010-02-11). "Valentine's Day – Fine, mush your boring faces together already". Slate. Hentet 2010-02-11.
 15. ^ Travers, Peter (2010-02-11). "Valentine's Day : Review :Rolling Stone". Rolling Stone. Arkiveret fra originalen 14. februar 2010. Hentet 2010-02-11.
 16. ^ "Valentine's Day, a movie which I have seen and which I can now quite confidently state is, in fact, the worst movie ever made."
 17. ^ "Movie Review: "Valentine's Day" - The Screening Log - blogging film 24/7". The Screening Log. Arkiveret fra originalen 2013-12-03. Hentet 2013-12-02.
 18. ^ "Valentine's Day". BrandonFibbs.com. Arkiveret fra originalen 2012-03-20. Hentet 2013-12-02.
 19. ^ Amelie Gillette (8. september 2009). "Evidence That Valentine's Day Might Be The Worst Movie Of All Time. Or at least since Love, Actually".
 20. ^ Xu, Mandy (2010-02-16). "Silver Chips Online : No love for "Valentine's Day"". Silverchips.mbhs.edu. Hentet 2013-12-02.
 21. ^ Fitzpatrick, Laura (26. maj 2010). "Top 10 Worst Chick Flicks - Valentine's Day". Time. Hentet 2012-03-28.
 22. ^ "2010 EDA Awards Nominees". Alliance of Women Film Journalists. Hentet 2016-06-13.
 23. ^ "Top Box Office Films". American Society of Composers, Authors and Publishers. Arkiveret fra originalen 18. august 2016. Hentet 2016-06-13.
 24. ^ "2010 Artios Awards". Casting Society of America. Hentet 2016-06-13.
 25. ^ "MTV Movie Awards: When Twilight & Betty White Collide!".
 26. ^ "Diggs, Margulies, GLEE, Neil Patrick Harris & More Earn 2011 People's Choice Noms".
 27. ^ "First Wave of "Teen Choice 2010" Nominees Announced". The Futon Critic. 14. juni 2010. Hentet 2010-06-15.
 28. ^ "Winners of 'Teen Choice 2010' Awards Announced; Teens Cast More Than 85 Million Votes". Arkiveret fra originalen 9. august 2010. Hentet 1. oktober 2021.
 29. ^ "Valentine's Day DVD Release Date May 18, 2010". dvdsreleasedates.com. Hentet 2017-09-28.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]