Vejle Boldklub

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Vejle Boldklub
Vejle stadion.jpg
Klubdetaljer
Fulde navn Vejle Boldklub
Kælenavn(e) De Røde - Jyllands Rubin
Grundlagt 1891; 125 år siden (1891)
Forbund DBU
Hjemmebane Vejle Stadion
Kapacitet 10418 tilskuere (7567 sæder)
Formand Flemming Jensen
Cheftræner Andreas Alm
Assistenttræner Søren Vie Clausen
Liga 2016-17 1. division
Liga 2015-16 1. division (5. plads)
Andet
CVR-nummer 31085179
Websted vejle-boldklub.dk
Kit left arm whiteshoulders.png
Spilledragt
Spilledragt
Kit right arm whiteshoulders.png
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Kit left arm blackshoulders.png
Spilledragt
Spilledragt
Kit right arm blackshoulders.png
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane

Vejle Boldklub (stiftet i 1891) er en dansk fodboldklub hjemmehørende i den sydjyske by Vejle.

Vejle Boldklub har vundet Danmarksmesterskabet fem gange og Landspokalturneringen seks gange. Hjemmebanen,Vejle Stadion, har fra 1922 og frem ligget i Nørreskoven ved Roms Hule.

Fra og med 1911 har Vejle Boldklub spillet sine hjemmekampe i røde trøjer, hvide bukser og hvide strømper.

Klubben spiller i sæsonen 2015/2016 i Bet25 Ligaen.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Vejle Boldklub blev stiftet den 3. maj 1891 af 23 vejlensere. Ved stiftelsen var Vejle Boldklub en cricketklub. Fodbold kom først til i 1902.

Den første guldalder[redigér | redigér wikikode]

Årene fra 1910 til 1920 kaldes VB's første guldalder. Baggrunden herfor er, at VB i disse år syv gange var i finalen om det jyske mesterskab og vandt dette fire gange i 1912, 1913, 1914 og 1915. Periodens højdepunkt var i 1914, hvor VB kunne smykke sig med titlen provinsmester.

Også i 1916 og 1917 var klubben med i finalerne om det jyske mesterskab og slog således fast, at VB var datidens jyske storhold – en gylden epoke i klubbens mere end 100 år lange historie, der med rette omtales som den første guldalder.

1950’erne: Et gyldent årti[redigér | redigér wikikode]

Mere end 15.000 betalende tilskuere var på plads på Vejle Stadion, da VB den 22. maj 1952 sikrede sig oprykning til 2. division i en nervepirrende kamp mod Odense KFUM. En af de bærende spillere på holdet var centerforwarden, Bent Sørensen, der sidenhen blev VB’s første landsholdsspiller.

VB vs. Brøndby

Fire år senere kom en endnu større triumf i hus, da VB den 10. juni 1956 i Københavns Idrætspark foran 25.000 tilskuere mødte B93 i kampen om oprykning til Danmarks bedste række, 1. division. Den blev sikret med máner, da Bent Sørensen scorede et flot sejrsmål. VB spillede efterfølgende i den bedste danske række i samfulde 36 år, hvilket er rekord.

I 1958 fejrede VB klubbens hidtil største sejr. For første gang hjemførte VB det danske mesterskab. Men ikke nok med det. VB vandt også DBU's landspokalturnering og dermed The Double. Blandt profilerne på holdet var bl.a. Tommy Troelsen og Henning Enoksen.

15.000 tilskuere til VB's hjemmekampe på Vejle Stadion var ikke noget særsyn på den tid. Og de mange tilskuere fik valuta for pengene, som da KB blev slået 8-3, OB 7-2 og Skovshoved 7-1. Cheftræneren for det triumferende VB-mandskab hed Frits Gotfredsen, og det var under hans ledelse, at man i VB begyndte at udvikle den offensive spillestil, der sidenhen gjorde klubben populær i hele Danmark.

1959 bød også på store VB-triumfer. Størst var erobringen af DBU's landspokal, hvor modstanderen i finalen var AGF. 33.000 tilskuere mødte op i Idrætsparken til dysten mellem de to jyske storklubber. Kampen endte 1-1 efter forlænget spilletid, hvorefter klubberne måtte ud i ny dyst. Her vandt VB 1-0. Hvem der scorede sejrsmålet står den dag i dag som et ubesvaret spørgsmål. Både bolden, Henning Enoksen og et par AGF-spillere sprællede i nettet, men mål var der, og VB kunne løfte pokalen i vejret for andet år i træk.

Ved OL i Rom 1960 var fire VB-spillere udtaget til det danske fodboldlandshold: Henning Enoksen, Tommy Troelsen, Poul Jensen og Poul Mejer.Poul Jensen, Enoksen og Troelsen var med i finalen.- Poul Jensen var anfører for sølvholdet.

1970’erne: En triumfmarch[redigér | redigér wikikode]

I 1971 fyldte VB 80 år, og spillerne gav klubben den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Mesterskabstrofæet og VB's første billet til Europacuppen. Mesterskabet blev erobret i kraft af strålende fodboldspil, og allerede fire runder før sæsonafslutningen var triumfen i hus.

Publikum strømmede til klubbens kampe i denne sæson, hvor VB med offensiv charmefodbold markerede sig som et dejligt, friskt pust i dansk topfodbold. Blandt holdets mange profiler var Allan Simonsen, Flemming Serritslev og Karsten Lund. Ligesom i 1958 hed cheftræneren Frits Gotfredsen. Gotfredsen stoppede i VB efter den store triumf.

Året efter, i 1972, beviste VB, at klubben nu var landets absolut bedste fodboldklub. Det danske mesterskab i 1971 blev først fulgt op af en finalesejr i DBU's landspokalturnering, og efterfølgende fik mesterskabspokalen nok engang plads i klubhuset på Vejle StadionThe Double.

Allan Simonsen anno 2000

Mesterskabet blev hjemført endnu mere suverænt end året før efter en forrygende efterårssæson med 10 sejre på stribe – der var ganske enkelt VB og så de andre. Efter ’72-sæsonen skiftede klubbens største profil, Allan Simonsen, til den tyske storklub, Borussia Mönchengladbach, hvor han i 1977 som den hidtil eneste dansker blev kåret til Årets Fodboldspiller i Europa.

I sæsonen 1975 indfriede VB ikke de store forventninger i 1. division. Men til gengæld blev alle forventninger indfriet i DBU's landspokalturnering, hvor VB for fjerde gang strøg til tops med en 1-0 sejr over Holbæk. Efter en høj aflevering fra Flemming Serritslev saksesparkede Gert Eg bolden i mål. Dermed blev VB deltager i Europa Cup'en for Pokalvindere.

Den 19. maj 1977 sikrede VB sig sin tredje pokaltriumf på kun seks år. Klubbens femte sejr i pokalturneringen kom i hus med en 2-1 sejr over B1909. VB's mål blev scoret af Ib Jacquet og Knud Nørregaard. Udover titlen betød sejren desuden, at VB kunne kalde sig Danmarks bedste pokalhold gennem tiderne. En status man overtog fra AGF.

I den følgende sæson, 1978, understregede VB sin topposition i dansk fodbold ved at hjemføre klubbens fjerde Danmarksmesterskab. Cheftræner, Poul Erik Bech, og hans succesmandskab kunne lade champagnepropperne springe på næstsidste spilledag, hvor forfølgerne – AGF og Esbjerg fB – ikke længere kunne hente VB. Blandt de fremtrædende spillere på guldholdet var bl.a. Alex Nielsen, Ulrik le Fevre og Tommy Hansen.

1980’erne: Pokalerne hentes til Vejle[redigér | redigér wikikode]

VB blev i 1978 det første hold til at vinde Danmarksmesterskabet efter indførelsen af professionel fodbold i Danmark. Men i løbet af 1980’erne og 1990’erne viste det sig, at VB havde svært ved at omstille sig til de nye tider.

I starten af årtiet fortsatte VB dog i sporet fra de succesrige 70’ere. Den 28. maj blev Frem således besejret med 2-1 i landspokalfinalen. Dermed skrev VB dansk fodboldhistorie. Det var nemlig sjette gang, klubben blev vinder af turneringen. Det betød, at VB vandt den flotte pokal – danske klubber havde kæmpet om siden 1955 – til ejendom. Pokalen står i dag i klubhuset på Vejle Stadion.

I 1983 vendte Allan Simonsen – samme år kåret som Europas tredje bedste spiller – tilbage til VB. Han var stærkt medvirkende til, at VB i 1984 endnu engang skrev dansk fodboldhistorie ved for femte gang at sikre sig Danmarksmesterskabet. Dermed fik dansk fodbolds fornemste trofæ fast plads i pokalskabet på Vejle Stadion ved siden af pokalen for landspokalturneringen. Blandt de fremtrædende spillere på mesterholdet fra 1984 var udover Allan Simonsen en ung John Sivebæk og hjemvendte Steen Thychosen, der blev ligatopscorer med 24 fuldtræffere.

Vejle Boldklub i rødt og hvidt

Efter nogle magre år blev VB i 1988 overtaget af ”de fire købmænd”, der bl.a. talte Dandy ejeren Holger Bagger Sørensen. Med købmændenes indtog kom der igen store ambitioner i klubben, hvor indkøb af spillere som Preben Elkjær, John Larsen og Keld Bordinggaard skabte drømme om en ny storhedstid. Men den nye cheftræner, Ebbe Skovdahl, kunne, på trods af mange fremragende spillere, ikke få holdet til at spille sammen.

1991: Et sort år i VB’s historie[redigér | redigér wikikode]

Vejle Boldklubs 100 års jubilæum blev markeret på bedrøvelig vis med nedrykning for første gang siden 1956. De mange stjernespillere blev spredt for alle vinde og krisestemningen sænkede sig over Nørreskoven. Købmændene forlod klubben, men sikrede på vej ud at den var gældfri. Til at samle stumperne op efter Ebbe Skovdahl ansatte VB Allan Simonsen som cheftræner – en utaknemmelig opgave for Allan, der indledte trænerkarrieren med en fiasko.

I 1994 overtog klubbens tidligere storspiller og succestræner fra 1981-sæsonen, Ole Fritsen, roret efter Allan Simonsen. Ole Fritsen havde et godt kendskab til den store talentmasse i klubben, der talte spillere som Thomas Gravesen, Alex Nørlund, Kaspar Dalgas og Peter Graulund. Ud fra dette kendskab gik Ole Fritsen i gang med at genopbygge holdet.

I 1995 var VB tilbage i den bedste række efter 3 års fravær. Ole Fritsens unge spillere overraskede positivt med flot, offensiv fodbold. I 1997 blev det til sølvmedaljer og to gange deltog VB i UEFA Cuppen under Ole Fritsens ledelse. For det flotte stykke arbejde modtog Ole i sæsonen 1997 prisen som Årets fodboldtræner i Danmark.

2000: En ny start[redigér | redigér wikikode]

Ved årtusindskiftet rykkede VB for anden gang ud af Danmarks bedste række. Men allerede året efter var VB tilbage. Det blev dog kun til en lynvisit, da klubben allerede i 2002 måtte se sig degraderet til 1. division igen. Det blev indledningen til en dyb krise og i 2004 balancerede VB på kanten af degradering til 2. division.

Vejle Stadion

Yderligere stod klubben overfor en truende konkurs. I kølvandet på krisen fulgte en række desperate forsøg på at redde klubben gennem fusionsprojekter mod nord, syd, øst og vest.

I slutningen af 2004 rekonstruerede en række erhvervsfolk klubbens økonomi og lancerede den såkaldte 4 punkts plan – fire konkrete mål: Et nyt stadion, oprykning til Superligaen, indtægter på andet end fodbold og en ny sponsorstrategi. I foråret 2006 var VB tilbage i den bedste række. Men efter en miserabel sæsonstart med ni nederlag på stribe måtte VB igen forlade det gode selskab. Et flot forår indikerede dog, at VB var på rette vej, og optimismen blomstrede på ny i Nørreskoven.

Den optimistiske stemning i Vejle og opland medførte, at en række af trekantområdets mest velhavende erhvervsfolk engagerede sig i klubben og investerede betydelige beløb for at skabe en stærk organisation omkring klubben.[1]. Endvidere engagerede Vejle Kommune sig i indsatsen for at skabe moderne forhold for klubben.

Som følge heraf fik Vejle i foråret 2008 et nyt, moderne stadion i Nørreskoven. Jokri Park har kapacitet til 10.400 tilskuere og blev indviet d. 9. marts 2008 med en kvartfinale i Landspokalturneringen mod FC Midtjylland. Vejle Boldklub mener selv, at klubben råder over Danmarks mest moderne træningsanlæg VB Parken [2]

Den 5. juni 2008 satte VB ny rekord som historien mest suveræne oprykker fra 1. division/Viasat Divisionen [3]. Oprykningen til Superligaen blev sikret med 78 point for 30 kampe. Men trods investeringer i profiler som Brian Priske og Rasmus Würtz blev det alligevel en kort visit i Superligaen, da de succesrige oprykkere fra 2008 kun formåede at vinde fem kampe i løbet af 2008/2009 sæsonen. Det rakte til en 11. plads og dermed nedrykning til næstbedste række.

Den 8. december 2010 blev det besluttet at etablere et klubsamarbejde med Kolding FC. Samarbejdet blev en realitet i sommeren 2011, og klubbens navn blev ændret til Vejle Boldklub Kolding. Imidlertid blev samarbejdet ophævet igen den 18. april 2013, og klubben fortsætter som Vejle Boldklub [4].

Spillere[redigér | redigér wikikode]

Nuværende A-trup[redigér | redigér wikikode]

Senest opdateret 22. juli 2016.[5]

2 Danmark Anders Egholm (FO)
3 Færøerne Viljormur Davidsen (FO)
4 Danmark Jacob Egeris (FO)
5 Danmark Ole Bisp Rasmussen (FO)
6 Danmark Steffen Kielstrup (MI) Anfører
7 Peru Juan Diego Gutiérrez (AN)[6]
8 Danmark Kim Elgaard (MI)
9 Danmark Oliver Drost (AN)
10 Danmark Simon Nagel (MI)
13 Elfenbenskysten Adriel d’Avila Ba Loua (AN)[7]
15 Danmark Casper Bruun (FO)
17 Cameroun Gaël Ondoua (MI)[8]
18 Danmark Patrick B. Rasmussen (AN)
19 Colombia Mario Álvarez (AN)[9]
20 Danmark Jacob Schoop (MI)
24 Danmark Jesper Fleckner (FO)
30 Colombia Diego Mendivil (AN)[9]
31 Brasilien Dominic Vinicius (AN)[10]
45 Danmark Jakob 'Yankie' Henriksen ()[11]
91 Slovakiet Pavol Bajza ()[12]

Nedenstående spillere er i øjeblikket på prøve og træner med hos Vejle Boldklub:[13] [14] [15] [16]

USA Mike Lansing ()
USA Chris Thorsheim (FO)
Sierra Leone Ibrahim Fofannah (AN)
Danmark Martin Damsbo (FO) (egne rækker)
Danmark Kristian Kirkegaard (AN) (egne rækker)
Danmark Ali El-Haj (MI) (egne rækker)
Danmark Christian Kudsk (AN) (egne rækker) [17]

Tidligere spillere[redigér | redigér wikikode]

Transferhistorie[redigér | redigér wikikode]

Tilgang Afgang

Oversigt sidste opdatering: 18. Juli 2014

Landsholdsspillere[redigér | redigér wikikode]

34 spillere har i tidens løb repræsenteret Vejle Boldklub på det danske A-landshold:[18]

Flest optrædender[19][redigér | redigér wikikode]

# Navn Karriere Optrædender Mål
1 Danmark Gert Eg 1973 – 1986 509 71
2 Danmark Knud Herbert Sørensen (II) 1971 – 1985 476 39
3 Danmark Finn Christensen 1981 – 1983
1985 – 1998
457 27
4 Danmark Niels Wodskou 1965 – 1982 388 1
5 Danmark Alex Nielsen 1978 – 1987 327 0
6 Danmark Jørgen Markussen 1966 – 1972 324 152
7 Danmark Karsten Lund 1962 – 1973 310 140
8 Danmark Poul Mejer 1950 – 1966 307 128
9 Danmark John Sivebæk 1980 – 1985
1994 – 1995
296 41
10 Danmark Asger Jensen Ukendt 293 0

Flest mål[20][redigér | redigér wikikode]

Tommy Troelsen er den 4. mest scorende spiller for Vejle Boldklub.[20]
# Navn Karriere Optrædender Mål Mål per kamp
1 Danmark Bent Sørensen Ukendt 200 157 0.785
2 Danmark Jørgen Markussen 1966 – 1972 324 152 0.469
3 Danmark Karsten Lund 1962 – 1973 310 140 0.452
4 Danmark Tommy Troelsen 1957 – 1968 257 130 0.506
5 Danmark Poul Mejer 1950 – 1966 307 128 0.417
6 Danmark Charles Knudsen Ukendt 205 119 0.58
7 Danmark Willy Hansen Ukendt 112 113 1.009
8 Danmark Henning Enoksen 1957 – 1961 132 111 0.841
9 Danmark Allan Simonsen 1971 – 1972
1983 – 1989
282 104 0.369
10 Danmark Steen Thychosen 1977 – 1978
1983 – 1985
1989 – 1992
252 101 0.401

Ballon d'Or[redigér | redigér wikikode]

Følgende spillere har vundet eller været nomineret til Ballon d'Or, mens de har spillet for Vejle Boldklub:

Klubbens personale[redigér | redigér wikikode]

VB Alliancen A/S[redigér | redigér wikikode]

Trænerpersonale[redigér | redigér wikikode]

Øvrig stab[redigér | redigér wikikode]

 • Chefholdleder: Torben Christensen
 • Holdleder: Erik Knudsen
 • Holdleder: Henrik Harring Rasmussen
 • Fysioterapeut: René Krogh
 • Materialeforvalter: Finn Johansen[28]

Trænerhistorie[redigér | redigér wikikode]

År Navn Bemærkninger
1891–1951 Ukendt
1951-1952 Danmark Frits Gotfredsen[29] Første fuldtidsansatte træner
1952-1956 Danmark Kaj Hansen
1957-1957 Danmark Ejnar Jensen
1958-1959 Danmark Frits Gotfredsen
1960-1961 Ungarn Tivadar Szentpetery Første træner uden for Danmark
1962-1965 Østrig Ernst Netuka
1966-1969 Danmark Bendt Jørgensen
1970-1971 Danmark Frits Gotfredsen
1972-1973 Ungarn Jozef Szentgyörgyi
1973-1976 Østrig Ernst Netuka
1976-1978 Danmark Poul Erik Bech
1979-1981 Tyskland Jürgen Wähling
1981-1984 Danmark Ole Fritsen Længst siddende træner i klubbens historie
1984-1987 Danmark Poul Erik Bech
1988-1990 Danmark Ole Fritsen Længst siddende træner i klubbens historie
1990-1991 Danmark Ebbe Skovdahl
1991-1994 Danmark Allan Simonsen
1994-1999 Danmark Ole Fritsen Længst siddende træner i klubbens historie
1999-1999 Danmark Allan Michaelsen
2000-2000 Danmark Poul Erik Andreasen
2000-2001 Danmark Keld Bordinggaard
2002-2003 Danmark Frank Petersen
2003-2003 Danmark Henrik Brandenborg
2003-2003 Danmark Steen Thychosen
2004-2004 Danmark Jens Tang Olesen
2004-2005 Danmark Frank Andersen
2005-2005 Danmark Lasse Christensen & Jesper Søgaard
2006-2007 Danmark Kim Poulsen
2007-2009 Danmark Ove Christensen
2009-2009 Danmark Lasse Christensen & Ole Schwennesen
2009-2011 Sverige Mats Gren
2011-2011 Danmark Viggo Jensen
2011-2013 Danmark Nicolai Wael
2013-2013 Danmark Kim Brink
2013-2014 Danmark Tonny Hermansen[30]
2014-2016 Sverige Klebér Saarenpää[31]
2016-2016 Danmark Steen Thychosen[32] Overtog trænergerningen midlertidigt i sæsonens sidste seks kampe
2016- Sverige Andreas Alm[33]

Europa[redigér | redigér wikikode]

1973 blev året, hvor VB debuterede i Europa Cup-turneringen og tilmed i UEFA Cuppen for Mesterhold. Lodtrækningen magede det således, at VB kom til at møde en af datidens helt store klubber – det belgiske mesterhold Anderlecht. VB gjorde en god figur mod de belgiske mestre, som var med i mesterholdenes turnering for 10. gang. Men hindre belgisk sejr og fortsat deltagelse i turneringen kunne VB dog ikke.

Højdepunktet i Vejle Boldklubs europæiske historie kom i 1978, hvor VB nåede kvartfinalen i UEFA Cuppen for pokalvindere med en samlet sejr på 4-2 over græske PAOK FC. I kvartfinalen måtte VB dog se sig slået af hollandske FC Twente.

VB spillede senest europæisk fodbold i sæsonen 1998/99, hvor spanske Real Betis blev trukket op af hatten i 1. runde af UEFA Cuppen. Betis havde verdens dyreste fodboldspiller, Denílson, med på det stjernespækkede hold, men mod alle odds vandt VB den første kamp 1-0 på et mål af Peter Graulund. I returkampen i Sevilla kunne danskerne dog ikke stille noget op. Kampen endte 5-0 til Betis. VB havde kvalificeret sig til UEFA Cuppen ved at slå det rumænske hold Oțelul Galați. VB vandt hjemme- og udekampen med 3-0.

UEFA Cup for Mesterhold UEFA Cup for Pokalvindere UEFA Cup turneringen TOTO Cup turneringen


Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kildemateriale[redigér | redigér wikikode]

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ Erhvervsmatadorer skyder millioner i Vejle boldklub, jv.dk, 08.02.2008
 2. ^ VB Parken – Danmarks bedste og smukkeste træningsanlæg
 3. ^ Vejle Boldklub website
 4. ^ Traditionsklub vender tilbage: Vejle Boldklub genopstår, sporten.dk 18.04.2013
 5. ^ Vejle Boldklub 2016, Spillerpræsentation, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 7. juli 2016
 6. ^ Vejle Boldklub 2016, Vejle Boldklub henter "Guti", vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 20. juli 2016
 7. ^ Vejle Boldklub 2016, VB skriver med ung ivorianer, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 20. juli 2016
 8. ^ Pelch, M 2016, VB henter spiller i russisk topklub, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 14. juli 2016
 9. ^ a b Vejle Boldklub 2016, Colombianere på to-årige kontrakter, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 22. juli 2016
 10. ^ Vejle Boldklub 2016, Brasiliansk angriber på plads i VB, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 20. juli 2016
 11. ^ Vejle Boldklub 2016, VB skriver med 'Yankie', vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 22. juli 2016
 12. ^ Vejle Boldklub 2016, VB skriver kontrakt med tidligere Parma keeper, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 14. juli 2016
 13. ^ Møllenberg, A 2016, VB er varm på kantspiller, vafo.dk, Jysk Fynske Medier, besøgt 11. juli 2016
 14. ^ Møllenberg, A 2016, VB har besøg af afrikansk angriber, vafo.dk, Jysk Fynske Medier, besøgt 11. juli 2016
 15. ^ Møllenberg, A 2016, Sydamerikanske spillere på vej? Udenlandsk trio har VB’s interesse, vafo.dk, Jysk Fynske Medier, besøgt 12. juli 2016
 16. ^ Møllenberg, A 2016, Mange billeder: Nye prøvespillere landet i Vejle, vafo.dk, Jysk Fynske Medier, besøgt 14. juli 2016
 17. ^ Christensen, L 2016, Christian Kudsk forlænger tre år med VB, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 8. juli 2016
 18. ^ Vejle Boldklub 2016, A-Landsholdsspillere, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 21. juli 2016
 19. ^ Vejle Boldklub 2016, Flest kampe for VB, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 21. juli 2016
 20. ^ a b Vejle Boldklub 2016, Flest scorede mål i VB, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 21. juli 2016
 21. ^ Virk Data 2016, VB Alliancen A/S, datacvr.virk.dk, Erhvervsstyrrelsen, besøgt 8. juli 2016.
 22. ^ Vejle Boldklub 2016, Bestyrelse: VB Alliancen A/S, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 20. juli 2016.
 23. ^ Vejle Boldklub 2016, Pressemeddelse, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 8. juli 2016.
 24. ^ Pelch, M 2016, Henrik Tønder vender hjem til VB, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 20. juli 2016.
 25. ^ Vejle Boldklub 2016, Trænere, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 8. juli 2016
 26. ^ Vejle Boldklub 2016, Nye vinde over Nørreskoven, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 8. juli 2016.
 27. ^ Vejle Boldklub 2016, Sportslig afdeling, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 11. juli 2016.
 28. ^ Vejle Boldklub 2016, Øvrig stab, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 8. juli 2016
 29. ^ Jysk fodboldhistorie 2005, Profiler, jyskfodboldhistorie.dk, JBU, besøgt 20. juli 2016
 30. ^ Jepsen, H 2013, VBK præsentere cheftræner, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 20. juli 2016
 31. ^ Christensen, L 2015, Klebér Saarenpää fortsætter som cheftræner, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 20. juli 2016
 32. ^ Vejle Boldklub 2016, VB skifter cheftræner, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 20. juli 2016
 33. ^ Vejle Boldklub 2016, Andreas Alm ny cheftræner i Vejle Boldklub, vejle-boldklub.dk, Vejle Boldklub, besøgt 20. juli 2016