Spring til indhold

Vera Konstantinovna af Rusland (1906-2001)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vera Konstantinovna af Rusland
Prinsesse Vera af Rusland
Prinsesse af Rusland
Fulde navnVera Konstantinovna Romanova
HusHolsten-Gottorp-Romanov
FarKonstantin Konstantinovitj af Rusland
MorElisabeth af Sachsen-Altenburg
Født24. april 1906(1906-04-24)
Pavlovsk nær Sankt Petersborg, Russiske Kejserrige
Død11. januar 2001 (94 år)
Nyack, Orangetown, New York, USA
HvilestedNovo-Diveevo, Nanuet, New York, USA

Prinsesse Vera Konstantinovna af Rusland (russisk: Вера Константиновна Романова; tr. Vera Konstantinovna Romanova) (24. april 190611. januar 2001) var en russisk prinsesse fra Huset Romanov. Hun var det niende og yngste barn af storfyrst Konstantin Konstantinovitj af Rusland og hans hustru storfyrstinde Jelisaveta Mavrikjevna (født som prinsesse Elisabeth af Sachsen-Altenburg).

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Prinsesse Vera Konstantinovna blev født den 24. april 1906 i Pavlovsk nær Sankt Petersborg i Det Russiske Kejserrige. Hun var det niende barn og anden datter af storfyrst Konstantin Konstantinovitj af Rusland og hans hustru storfyrstinde Jelisaveta Mavrikjevna (født som prinsesse Elisabeth af Sachsen-Altenburg).[1] Store dele af hendes familie blev myrdet under den Russiske Revolution, men hun undslap fra Rusland og tilbragte resten af sit lange liv i eksil, først i Vesteuropa og fra 1950'erne i USA. Hun døde 94 år gammel den 11. januar 2001 i Nyack, Orangetown, New York, USA. Hun blev begravet ved siden af sin bror, Prins Georgij på den russisk-ortodokse kirkegård i Novo-Diveevo i Nanuet i New York.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b McNaughton, C. Arnold (1973). The Book of Kings: A Royal Genealogy. Vol. 1. London, U.K.: Garnstone Press. s. 315.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi