Union

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra VerdensKulturCentret)
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.

Union (tidligere VerdensKulturCentret) er et kulturhus på Nørre Allé 7 på Nørrebro. Huset fungerer som kulturplatform for københavnere fra hele verden og formidler af viden og kreative projekter inden for det internationale og interkulturelle felt i København. Union er en del af Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Bygningerne på Nørre Allé 7 var oprindelig en skole fra 1857 til 1987 - Nørre Allé Skole. I 1993 indrettede man et medborgerhus i den tidligere skole. I 2006 skiftede huset navn fra Nørre Allé Medborgerhus til VerdensKulturCentret. I 2019 skiftede huset igen navn til det nuværende, Union. Kulturhuset har historisk været en platform for eksperimenterende, sammensatte og dagsordensættende projekter skabt af og for københavnere fra hele verden. Union har lagt lokaler til festivaler og initiativer med videnskabelige, aktivistiske og kulturelle initiativer siden dets begyndelse.

Aktiviteter[redigér | redigér wikikode]

Unions aktiviteter omfatter kulturarrangementer, vidensdeling, festivaler, kunstudstillinger, fællesspisning, foredrag, debatmøder og dans. Disse kurateres af huset i samarbejde med interne eller eksterne partnere samt borgere og frivillige.

Aula[redigér | redigér wikikode]

Aula er Unions scene for events inden for kultur og viden, som giver internationalt udsyn og globalt indsigt. I Aula finder man både koncerter, film, teater, talks, debatter, workshops og konferencer. Det er også muligt at leje Aula til møder og private begivenheder.

Spiseriet[redigér | redigér wikikode]

Spiseriet er det første, man møder ved indgangen til Union. I Spiseriet holder Send Flere Krydderier til, der serverer mad fra hele verdens køkkener. Der afholdes jævnligt events i Spiseriet, både private og i samarbejde med Union og Send Flere Krydderier.

Alice[redigér | redigér wikikode]

Alice er et regionalt spillested belliggende i Unions koncertsal i baggården på Nørre Allé 7. Alice er en fusion af Jazzhouse og Global CPH og har særligt fokus på den grænsesøgende musik. Spillestedet har en kapacitet på 250 personer. Ud over at præsentere egne koncerter, fungerer Alice også som flyvende spillested, ög er med til at præsentere arrangementer i andre rammer – både rundt i København og andre steder i landet.

Øvrige faciliteter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Koordinater: 55°41′29.56″N 12°33′37.96″Ø / 55.6915444°N 12.5605444°Ø / 55.6915444; 12.5605444

Kunst og kulturStub
Denne artikel om kunst eller kultur er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.