Vestertana

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vestertana kapel

Vestertana (nordsamisk: Deanodat) er en fjordarm af Tanafjorden i Tana kommune i Troms og Finnmark fylke i Norge. Fjorden har indløb mellem Kråkeneset i vest og Sommerneset i øst og går 10 kilometer mod sydvest til bebyggelsen Vestertana i bunden af fjorden. Øst for Sommerneset går Tarmfjorden mod syd. På vestsiden af fjorden ligger den dybe Vesterbukta.[1]

Der ligger enkelte landbrug langs fjorden, som Fellesjorda på østsiden og Leaibbosvuovdi i floddalen til Leaibbosjohka dere løber ud i bunden af fjorden. På den motsatte side af elven ligger Vestertana kapell, hvor der tidligere har været drevet skole. Fylkesvei 98 går langs den indre del af fjorden.

De lavvandede områder i den inderste del af fjorden er beskyttet som naturreservat med navnet, Vestertana naturreservat.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Vestertana på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi


Koordinater: 70°28′59.0″N 27°52′1.79″Ø / 70.483056°N 27.8671639°Ø / 70.483056; 27.8671639