Via Artis Konsort

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Via Artis Konsort er et internationalt ensemble dannet i 2006 af komponisten og organisten Poul Udbye Pock-Steen. Ensemblet beskæftiger sig med koncerter i kirker og andre koncertplatforme, site-responsive koncerter[1] og større scenekunst samt musikdramatiske projekter. Ensemblet veksler i størrelse fra projekt til projekt og samarbejder ofte med andre organisationer. De aktuelle medlemmer er Mogens Rasmussen (viola da gamba), Christina Majbom Jelling Holm (vokal, performance, slagtøj), Lars Hedelius-Strikkertsen (barokguitar, romantisk guitar, oud), Oskar Hjorth (slagtøj), Tine Maj Kofoed Antonsen (klarinet, vokal), Anne Marie Høst Mortensen (harpe, vokal) med flere[2].

Ensemblet har indtil videre udgivet tre albums og spillet over 400 koncerter og musikdramatiske forestillinger i koncertsale og andre venues, primært i de nordiske lande, Spanien og Latinamerika[3].

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

 • Via Stellae (2008)
 • El Arte de Tañer (2009)
 • Crosswork (2012)

Ensemblets første udgivelse betegnes som "En musikalsk rejse af ad pilgrimsruten til Santiago de Compostela"[4]. Musikken og teksterne på Via Stellae er inspireret af de viser og sange som blev sunget af europæiske pilgrimme undervejs til Santiago de Compostela, på dansk kendt som Jakobsvejen. Kristeligt Dagblad beskrev det således i deres anmeldelse "..der er en rytmisk gejst og energi over foretagendet, der virker smittende", samt "Det danser og swinger med inspiration fra latinamerikansk og arabisk musik.." [5]

Koncertrækker og musikdramatik[redigér | rediger kildetekst]

Via Artis Konsort er ved flere lejligheder blevet transmitteret live på DR. Sangbogen fra Eldorado d. 12. marts 2014 sendt i sin fulde længde på P2 Koncerten[6]. Ensemblet har derudover fremført deres koncerter på flere internationale musikfestivaler; nævneværdige er især deres optrædener på Aalborg Operafestival og Næstved Early Music Festival i 2016 med "Escarramán", “Música de la Itinerancia” i Santiago de Compostela, Spanien - i anledning af Santiagos katedral 800 års jubilæum med "Songs from the Borderland"[7], Mod.Strøm festivalen med "Hesbjerg revisited"[8], samt Sorø Internationale Musikfestival i 2013 med "Sangbogen fra Eldorado"[9]. Ensemblets seneste større musikdramatiske produktion er "Andersen duende"[10] med premiere på Dynamo, Odense Havn i februar 2019.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

 1. ^ https://musica.nu/programmer/anywhere-revisited
 2. ^ Tidløs musik performance med europæisk sjæl
 3. ^ Encontrada una canción del XVII, en los archivos de las misiones jesuitas « MusicaAntigua.com
 4. ^ En musikalsk rejse ad pilgrimsruten | Kristeligt Dagblad
 5. ^ "Anmeldelse | Aarhus Kommunes Biblioteker". Arkiveret fra originalen 9. september 2014. Hentet 8. september 2014.
 6. ^ Playliste - P2 Koncerten: Sangbogen fra Eldorado - 12-03-2014 | P2 | DR
 7. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 16. oktober 2014. Hentet 12. oktober 2014.
 8. ^ Kulturregion Fyn, Mod.Strøm festival
 9. ^ "Soroemusik". Arkiveret fra originalen 18. oktober 2014. Hentet 12. oktober 2014.
 10. ^ Anmeldelse i Operascenen.dk Arkiveret 8. august 2020 hos Wayback Machine