Spring til indhold

Vibeke Dueholm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vibeke Dueholm
Født8. februar 1960 (64 år) Rediger på Wikidata
København
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedAalborg Universitet Rediger på Wikidata
BeskæftigelseStemmeinstruktør, stemmeskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Vibeke Dueholms hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Vibeke Dueholm (født 8. februar 1960 i København i Danmark) er en dansk skuespillerinde, sanger, dialoginstruktør og tegnefilmsdubber.

Hun har bl.a. instrueret de danske versioner af Mary Poppins, Mulan, Mulan 2, Lady og Vagabonden, Lille Kylling, The Simpsons Movie, Surf's Up og Bee Movie, Harry Potter og De Vises Sten, Hund og Kat Imellem. Desuden har hun lagt stemme til et hav af tegnefilmsfigurer, bl.a. Edd og Lis Krank i Ed, Edd og Eddy, Winni i Byggemand Bob, Ida Eviggod i Powerpuff Pigerne. Pip og Bedste i Looney Tunes, Lille My i Mumitroldene, Rufus i Kim Possible, fru Skildpadde fra Hos Mickey, Ray Ray i Juniper Lee, Rip, Rap og Rup samt Rebekka Clausen i Luftens Helte, Susan (Daphne) i Scooby-Doo, Cleo De Nile i Monster High: Elektrisk og Dot i Animaniacs og Smølferne, Familien Addams, Grumme eventyr med Billy og Mandy, Krampetvillingerne, Justice League, Mucha Lucha.

Hun er senest kendt for rollen som Dennis i Yallahrup Færgeby. Uden for tegnefilmens verden er hun sanger og reklamespeaker og arbejder med lederudvikling.

Af Disneyfilm har hun instrueret de dansksprogede versioner af Løvernes Konge 2: Simbas stolthed (1998), Toy Story 2 (1999), 102 Dalmatinere (2000), Lady og Vagabonden 2: Vaks på eventyr (2001), Monsters Inc. (2001), Find Nemo (2003), Løvernes Konge 3: Hakuna Matata (2004) samt Mickey fejrer jul i Andeby (2004), Alice i Eventyrland (1951), De Frygtløse׃ The Muuhvie.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om skuespilleren Vibeke Dueholm kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.