Videndeling

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Videndeling (eller vidensdeling eller videnspredning) handler om hvordan viden bevæger og spreder sig mellem mennesker – hvordan den samles, lagres og deles.


Ordene videndeling og videnspredning dækker samme begreb, men ordene har nuanceforskelle:

  • Videndeling antyder, at der i visse situationer deles viden fra flere sider, dvs en tovejs eller en mangevejs kommunikation.
  • Videnspredning mere har distributionens betydning i sig, hvor der evt kan være tale om envejs kommunikation.

I sundhedsvæsenet anvender man begreberne anderledes, idet videndeling er en nødvendig men ikke tilstrækkelig betingelse for videnspredning. Der er først tale om videnspredning, når den givne viden er implementeret, altså når der er handlet på viden. Videnspredning indebærer således aktiv handling, hvor videndeling er stadiet før videnspredning. Denne måde at skelne mellem videndeling og videnspredning er taget efter den engelske terminologi, hvor "spreading good practise" indebærer implementering. Se eventuelt mere her http://regioner.dk/Sundhed/Videnspredning+i+Sundhedsvæsenet.aspx

Searchtool.svg Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Erhverv og erhvervsliv Stub
Denne artikel om erhverv og erhvervsliv er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.