Videnregnskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Videnregnskabet er en af de nyere kvalitative regnskabstyper, som har vundet stadig større indpas siden begyndelsen i 1990'erne. Formålet med videnregnskabet er at erhverve, sikre og udvikle videnressourcerne i virksomheden. Videnregnskabet værdiansætter ikke videnressourcerne, men holder øje med indsatser og resultater og forklarer, om virksomheden udvikler sine ressourcer i den rigtige retning.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Regnskabsformen blev taget i brug i 1990'erne. Gennembruddet kom dog nok først i starten af det nye årtusinde, hvor Videnskabsministeriet igangsatte et større udviklingsprojekt med deltagelse af 100 danske vidensvirksomheder. på baggrund af dette arbejde blev udarbejdet en guideline for videnregnskaber: "Videnregnskaber - den nye guideline".[1]

Videnregnskabet[redigér | redigér wikikode]

Videnregnskabet består hovedsageligt af to dele: Det analystiske regnskab, der anvendes som et internt ledelsesværktøj. Dertil kommer det eksterne videnregnskab, der er en publikation af en udvalgt del af det analytiske videnregnskab.

Det analytiske videnregnskab[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Det eksterne videnregnskab[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Videnregnskaber – den nye guideline" (PDF). ufm.dk. Hentet 1. april 2018. 
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg