Viled

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Viled
Udsigt over Viled.
Overblik
Land Rusland Rediger på Wikidata
Geografi
Udmunding Vytjegda
Bifloder Luch, Velikaya Okhta, Pyela og Nylozhka.
Fysiske kendetegn
Længde 321 km
Afvandingsareal 5.610 km²
Afvandings­område Rusland Rusland
  Arkhangelsk oblast
  Republikken Komi
  Kirov oblast
Dvinas afvandingsområde. Viled ses midt for til højre.

Viled (russisk: Виледь) er en flod i Arkhangelsk oblast i Rusland. Viled er en venstre biflod til Vytjegda. Den er 321 km lang og har et afvandingsområde på 5.610 km². Dens vigtigste biflod er Velikaya Okhta (til venstre).

Flodens afvandingsområde omfatter arealer spredt over Republikken Komi samt Arkhangelsk og Kirov oblaster i Rusland. Viled er den vigtigste flod i Vilegodsky-distriktet med hovedparten af landsbyerne, herunder distriktets administrative center Ilyinsko-Podomskoye, beliggende i ådalen.

Viled udspringer i den østlige del af Vilegodsky-distriktet. Viled flyder først mod øst i retning mod republikken Komi, men inden den når grænsen, drejer den mod nord ind i Lensky-distriktet. Nedstrøms fra sammenløbet med floden Luch drejer den mod vest og i senere mod sydvest og igen ind Vilegodsky-distriktet. Neden for sammenløbet af Velikaya Okhta er ådalen stærkt befolket med tre hovedområder placeret rundt omkring landsbyerne Fominsky, Vilegodsk og Ilyinsko-Podomskoye. Mellem Vilegodsk og Ilyinsko-Podomskoye modtager Viled to bifloder fra venstre: Pyela og Nylozhka og drejer i nordvestlig retning. Udmundingen for Viled ligger øst for byen Koryazhma.

Eksterne henvisningerne[redigér | rediger kildetekst]

Russisk geografiSpire
Denne artikel om russisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
VandløbSpire
Denne artikel om et vandløb eller en er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 61°20′24″N 47°21′21″Ø / 61.34°N 47.3558°Ø / 61.34; 47.3558