Vilm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Vilms beliggenhed
Naturbeskyttelsesakademiets gæstehuse på Vilm

Vilm (udtale: [film]?) er en tysk ø i Østersøen. Den ligger ud for øen Rügens sydkyst i forbundslandet Mecklenburg-Vorpommern. Vilm hører administrativt under byen Putbus, der ligger på Rügen. Navnet Vilm kommer fra det slaviske ilumu og betyder elm.

Øen blev 1990 igen tilgængelig for offentligheden. Fra marts til oktober modtager øen daglig op til 30 besøgende.

Geografi[redigér | redigér wikikode]

Øen liggger i Rügischer Bodden, ca. tre kilometer sydøst for Putbus og 20 kilometer fra fastlandet. Den er 0,94 km² stor, 2,5 km lang, og øens højeste punkt er 37,8 meter. På Vilm forekommer næsten alle den sydlige del af Østersøens kystformer, og dens natur er præget af en stor artsmangfoldighed. Bevoksningen består overvejende af bøg og eg. Øen har siden 1936 været naturbeskyttet og har siden 1990 været et Europæisk fredet fugleområde. Der er kun få huse på øen, som benyttes af naturfredningsindretningerne.

Grundlæggelsen af "der Naturschutzakademie"[redigér | redigér wikikode]

Den 1. september 1990 åbnede Forbundsrepublikken Tyskland et naturbeskyttelsesakademi for den sydlige del af Østersøen på Vilm. Akademiet, der er en afdeling af "Bundesamtes für Naturschutz" afholder internationale møder og seminarer på øen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

.

Tysk geografiStub
Denne artikel om Tysklands geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi

Koordinater: 54°19′24″N 13°32′00″Ø / 54.3232°N 13.5334°Ø / 54.3232; 13.5334