Vingummibamse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vingummibamser

Vingummibamser er vingummi formet som ca. to cm høje stiliserede bjørne i forskellige farver. De består primært af sukker, sukkersirup og en stiv gelatineblanding, der giver den gummiagtige konsistens. Ud over farve- og smagsstoffer indgår som regel også surhedsregulerende midler og et voksovertræk. Produktet findes også i gelatinefri udgaver som er halal eller kosher).

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Vingummibamsen blev skabt af Hans Riegel fra Bonn. I 1922 lancerede hans firma Haribo Tanzbären (dansebjørne, i dag Goldbären guldbjørne), og firmaet producerer dem stadig. Mange andre firmaer laver også vingummibamser.

Fremstilling[redigér | rediger kildetekst]

Gelatine opløses og blandes med de øvrige ingredienser, og støbes i en form af majsmel. Når bamserne er størknet og frigjort fra formen, poleres de med olie eller voks, så de hverken klæber til posen eller hinanden.

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Eckard Sackmann, Uwe Scheutzel: Ursus Latex: Das Gummibärchen-Buch, Hamburg 1990, Sackmann und Hörndl, ISBN 3-924623-74-0

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Der mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.