W H Smith

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
W H Smith
Virksomhedsinformation
Branche Detailhandel Rediger på Wikidata
Grundlagt 1782 Rediger på Wikidata
Grundlæggere Henry Walton Smith
William Henry Smith Rediger på Wikidata
Hovedsæde Swindon, Storbritannien Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
OpenCorporates gb/00471941 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
En W H Smith i Southampton, England.

W H Smith plc er en vidt udbredt britisk kæde af boghandler.

Kæden blev grundlagt i London i 1792. I dag består den af 1.006 butikker, hvoraf lidt under halvdelen er placeret i lufthavne, på banegårde, hospitaler samt ved motorveje. Langt størstedelen af butikker er beliggende i Storbritannien, dog har W H Smith siden 2004 drevet butikker i Hong Kong International Airport, Singapore og Paris, og i oktober 2008 åbnedes fem butikker i Københavns Lufthavn, mens der året efter blev åbnet en butik i Stockholm-Arlanda Lufthavn. Butikkerne sælger ud over bøger også papirvarer, aviser og magasiner samt drikkevarer og slik.

I 2001 omsatte kæden for 1,273 mia. pund og beskæftigede i 2010 16.858 ansatte. W H Smith er noteret på London Stock Exchange og har hovedkontor i Swindon.

W H Smith ejede fra 1989 til 1998 boghandlerkæden Waterstones, der i dag er en af de primære konkurrenter på det britiske hjemmemarked.

W H Smith er desuden kendt for i 1966 at have opfundet ISBN-systemet for identifikation af bøger, der i dag er ISO-standard.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Storbritannien er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.