Wagnerian rock

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  

Wagnerian rock er en fusion mellem rock and roll fra det 20. århundrede og opera fra 1800-tallet, der minder om Richard Wagner eller Phil Spector's Wall of Sound. Begrebet blev opfundet af forfatter og producent Jim Steinman (for at beskrive Meat Loaf's Bat Out of Hell-trilogi) og er undertiden brugt tvetydigt i rockskrivning med henvisning til en bombastisk teutonisk stil eller fantasy-tekster. Kunstnere og værker, der er beskrevet som Wagnerian, omfatter Spector, Patti Russo, Bonnie Tylers "Faster Than the Speed of Night", Progressive Metal Band Savatage, Pandoras Boxes Original Sin, rock bands som Pink Floyd og King Crimson, og det tysk industrielle metal band Rammstein.