Walt Disney's månedshæfte

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Walt Disney's månedshæfte er et serieblad, som Gutenberghus udgav månedlig fra januar 1967 til maj 1971, da det blev afløst af Walt Disney's ekstra-hæfte.

Serien var en genoplivning af de gamle Solohæfter fra 1950'erne, muligvis fordi mange ikke ville have de lange historier splittet op i føljetoner i ugebladet Anders And & Co. Der kom så også mange genudgivelser af historier fra gamle solohæfter i serien, navnlig Carl Barks' andehistorier, der hermed fik nye læsere i den nye generation af skolebørn. Der kom dog også nye lange historier, især var Paul Murry rigt repræsenteret med Mickey Mouse i dyst med Sorte Slyngel og med historier om Supermule. Og den gamle skik fra Solohæfterne med flere korte historier med samme hovedfigur blev i høj grad også brugt i de nye månedshæfter fra tid til anden.

Desuden blev albumversionen af samtlige spillefilm fra Disney, der havde premiere eller repremiere udgivet i serien. Her kom f.eks. Junglebogen i 1969 og realfilm som Sortskæg går igen, Robin Crusoe, Den Sorte Pimpernel og Verdens lykkeligste millionær

Afløseren Walt Disney's ekstra-hæfte blev i 1977 igen afløst af Anders And ekstra.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]