Walter Zapp

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Walter Zapp
Walter Zapp 2000.jpg
Personlig information
Født 4. september 1905
Riga, Russiske Kejserrige
Død 17. juli 2003 (97 år)
Binningen, Schweiz
Uddannelse og virke
Profession Opfinder
Den oprindelige Riga-Minox
Begrænset udgave af Minox CLX, med Walter Zapps autograf

Walter Zapp (4. september 190517. juli 2003)[1] var en tyskbaltisk opfinder, hvis største opfindelse var miniaturekameraet (Minox).

Zapp blev født i Riga, som på det tidspunkt lå i Guvernement Livland, en del af det Russiske Kejserrige. I 1934, mens Zapp boede i Estland, påbegyndte han at udvikle det første miniaturekamera ved hjælp af modeller i træ, som førte til den første prototype i 1936. Kameraet kom i produktion og blev introduceret på markedet under mærket Minox for første gang i 1938. Minox-kameraerne blev fremstillet hos VEF (lettisk: Valsts elektrotehniskā fabrika) i Riga, og der blev fremstillet 17.000 af dem hos VEF i alt. Fremstillingen af Minox objektiver var rent håndværk, og de fremstilledes fra en glaskube af unge kvinder, som netop havde taget deres studentereksamen og søgte efter arbejde.

Water Zapp flyttede til Tyskland inden den sovjetiske besættelse af Letland i 1940. Efter 2. verdenskrig afslutning grundlagde Zapp Minox GmbH i 1945 i Wetzlar, og virksomheden er stadig aktiv. Walter Zapp døde i en alder af 98 i Binningen i nærheden af Basel i Schweiz.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ (på engelsk)Walter Zapp. Letlands Videnskabsakademi. Hentet 15. juni 2011. 

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Letland Stub
Denne biografiske artikel om en lette, eller en person født i Letland, er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi