Wikipedia-diskussion:AA-TaskForce/Nyhedsbrev

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Underlig formulering[redigér wikikode]

Er det bare mig eller lyder "Hvis du gerne i fremtiden vil/ikke længere gider modtage dette nyhedsbrev, så tilføj/fjern dig på denne liste." ikke en smule uldent? "Hvis du gerne ikke længere gider..." - wait, what? --Lhademmor

Expand/collapse[redigér wikikode]

Jeg synes det vil være en god ide hvis der blev lavet en expand/collapse-knap på nyhedsbrevet. Pt. fylder nyhedsbrevene fx ca. halvdelen af min dikussionsside (som jeg ikke ønsker at slette/arkivere). Jeg vil derfor meget gerne hvis de gamle nyhedsbreve stod som collapsede. Det er fint at det sidste nye er expanded. --Santac 21. nov 2008, 13:25 (CET)

Jeg synes det er et meget godt forslag, men ved desværre ikke hvordan man gør. Hvis nogen kan, er de meget velkomne til at kollapse de seks første (eller blot ét, så skal jeg nok tage resten). --CarinaT 21. nov 2008, 18:36 (CET)
Det er muligt at man kan komme videre ad to veje:
1) Den ene er en gammel nødløsning fra før Navboks og som man kan se anvendt her. Ideen er at pakke den ind og se om det er muligt alligevel at få et pænt resultat. Her i sandkassen er et ikke tilpasset forsøg.
2) Den anden mulighed er måske at lave det hele i den nye Navboks, og Bruger:Hockeyindustrien er nok manden til det.
3) Endelig kan der jo ligge en nem løsning og gemme sig et eller andet sted.
-- Mvh PHansen 22. nov 2008, 11:08 (CET)
[ efter endnu et forsøg ]
Indtil der måske kommer en helt rigtig løsning, kan denne beholder vel bruges til arkivering?
Da koden (kun lettere tilpasset) er hentet fra selve nyhedsbrevene, er der ikke brug for nogen nødløsning for at skabelonen vises sammenklappet. – Måske skal der et sted i selve koden til de enkelte nyhedsbreve tilføjes en text-align: left; for at første afsnit vises efter hensigten.
<div class="NavFrame" style="padding: 0px; <!--border-style: none;-->">
<div class="NavHead" style="background: white; text-align: center;">Beholder til arkivering af nyhedsbreve</div>
<div class="NavContent" style="display: none; text-align: left; font-size: 120%;">
<div class="toccolours" style="margin: 0.5em;">
{{Wikipedia:AA-TaskForce/Nyhedsbrev/Nr. 7}}
{{Wikipedia:AA-TaskForce/Nyhedsbrev/Nr. 6}}
{{Wikipedia:AA-TaskForce/Nyhedsbrev/Nr. 5}}
{{Wikipedia:AA-TaskForce/Nyhedsbrev/Nr. 4}}
{{Wikipedia:AA-TaskForce/Nyhedsbrev/Nr. 3}}
{{Wikipedia:AA-Taskforce/Nyhedsbrev/Nr. 2}}
{{Wikipedia:AA-Taskforce/Nyhedsbrev/Nr. 1}}
<div class="NavEnd"> </div>
</div></div></div>
-- Mvh PHansen 23. nov 2008, 09:53 (CET)
Jeg forestiller mig mere, at hvert nyhedsbrev blev pakket sammen for sig selv. Det gamle pakkes sammen hver gang et nyt udsendes. Jeg kunne godt tænke mig at man kunne se den øverste røde bjælke, men ellers er den ramme PHansen har foreslået et godt alternativ - jeg ønsker dog at teksten kommer til at være venstrejusteret. --CarinaT 23. nov 2008, 12:26 (CET)
Jeg ved ikke hvordan man får skjul/vis-knappen ind det røde område, så indtil videre kan de brugere, der generes af at brevene fylder for meget, blot selv lægge dem ind i arkivbeholderen. Med hensyn til venstrejusteringen har jeg fjernet en newline der tilsyneladende ødelagde det første afsnit når brevene blev lagt ind i beholderen (det var så ikke en manglende text-align: left som jeg først troede). I brev nr. 6 gør det samme sig gældende ved passagen "Vores metoder har varieret meget ...". Så vidt jeg kan se, kan det løses ved to <br /> i stedet for det nuværende. Problemet med det er så Wikipedia:WikiProjekt Check Wikipedia der har et godt øje til den slags unoder. -- Mvh PHansen 23. nov 2008, 20:47 (CET)
Kan det forslag der ligger i sandkassen justeres så der byttes rundt på den røde og den grå boks? Så kommer expand/collapse godt nok ikke i den røde boks, men kun den røde boks vil kunne ses på diskussionsiden. det vil være en markant forbedring fra nu. --Santac 24. nov 2008, 10:19 (CET)
Her er en lidt pænere arkivbeholder:
<div class="NavFrame" style="padding: 0px; border: 1px #000000 solid;<!--border-style: none;-->">
<div class="NavHead"  valign="middle" style="background: white; background-color:#DD1500; text-align: left; height: 4em; padding: 1em; padding-top: 2em; ">[[Image:Yellow star, blue check, green plus.svg|50px|left]] <big>'''<font color="white">Tidligere nyhedsbreve for [[WP:AATF|<font color="white">AA-TaskForce<!--/font-->]]'''     <small>(tryk på "vis" i øverste højre hjørne)</small></font></div>
<div class="NavContent" style="display: none; text-align: left; font-size: 120%;">
<div class="toccolours" style="margin: 0.5em;">
{{Wikipedia:AA-TaskForce/Nyhedsbrev/Nr. 7}}
{{Wikipedia:AA-TaskForce/Nyhedsbrev/Nr. 6}}
{{Wikipedia:AA-TaskForce/Nyhedsbrev/Nr. 5}}
{{Wikipedia:AA-TaskForce/Nyhedsbrev/Nr. 4}}
{{Wikipedia:AA-TaskForce/Nyhedsbrev/Nr. 3}}
{{Wikipedia:AA-Taskforce/Nyhedsbrev/Nr. 2}}
{{Wikipedia:AA-Taskforce/Nyhedsbrev/Nr. 1}}
<div class="NavEnd"> </div>
</div></div></div>
Man kunne måske automatisere processen så en bot rundsendte det nye nyhedsbrev og placerede det lige over arkivbeholderen og samtidig flyttede det gamle ned i øverste position i arkivet; så ville afsnittet med nyhedsbreve altid fylde det samme, og det sidste nye ville ses udfoldet lige under et afsnit == Nyhedsbreve ==
-- Mvh PHansen 24. nov 2008, 17:34 (CET)
Jeg forestiller mig bare, at man ikke ønsker at have dem samlet ét sted, men gerne vil beholde dem, hvor man fik dem. Det er også sådan det foregår på diskussionssiderne normalt. Et forslag kunne være, at man pakkede det gamle nyhedsbrev ind således:
Jeg forstår bare ikke, hvorfor noget af teksten bliver centreret og også det i underste bjælke, som burde være højrejusteret. --CarinaT 24. nov 2008, 18:03 (CET)
Hov, jeg havde slet ikke set der var fundet en løsning til justeringen. Ved ikke om det er et problem pga. checkWiki... Men jeg agter at bruge det, hvis det er det, der skal til. --CarinaT 24. nov 2008, 18:07 (CET)
Det ser ud til at det også er en newline der skal fjernes for at få højrejusteringen til at virke i bunden når der indsættes i denne beholder, altså:
font-size: 75%; " |Hvis du ...
og ikke
font-size: 75%; " |
Hvis du ...
-- Mvh PHansen 24. nov 2008, 20:44 (CET)

Resumé[redigér wikikode]

Til CarinaT: Jeg indser pointen i at nyhedsbrevene forbliver i "den løbende strøm" på brugernes diskussionssider. Jeg har ændret de syv første med hensyn til venstre- og højrejusteringer så de enten kan få et nyt hoved med vis/skjul-mekanismen (NavFrame) som dit eksempel herover med nr. 6, eller folk kan lægge dem i en af beholderne hvis de synes - uden at det skulle ødelægge layout'et (i det mindste for øjeblikket). Ved fremtidige nyhedsbreve skal man så holde øje med dette newline-fænomen og den anden lille detalje beskrevet her. -- Mvh PHansen 26. nov 2008, 19:49 (CET)

Mange tak for hjælpen! Jeg tror jeg klapper dem sammen hver for sig så. Og husker de små detaljer fremover:) --CarinaT 27. nov 2008, 08:15 (CET)
Det nærmer sig noget. Nu skal der bare en ordenlig slutning på nyhedsbrevet så nyhedsbrevboxen ikke indlejrer ikke-vedkommende tekst, der står under. Se fx. min diskussionsside. --Santac 27. nov 2008, 09:56 (CET)

Ja, det var trist at se, og det kan du jo ikke være tjent med. Det øger til mystikken at det går væk når man trykker på rediger-knappen på din side. Fænomenet optræder et par andre steder af dem jeg har kontrolleret efter din melding. Det kan vise sig besværligt at finde fejlen, hvis den ikke optræder med forhåndsvisning og derudover kun nogle steder, så gode ideer til at gå på jagt efter fejlen er velkomne. Den kode der er lagt ind i NavFrame'n er jo blot den oprindelige med undtagelse af et par fjernede newlines.
Det ville være rart med flere tilbagemeldinger og ideer til løsning. -- Mvh PHansen 27. nov 2008, 10:42 (CET)

Meget trist. Men meget underligt. Det er tydeligvis ikke alle brugerdiskussionerne, der har problemer. Og desuden starter på de to jeg fandt problemet (Ktp72 og Santac) først fra brev nr. 2. Der er ingen forskel på brev 1 og 2 og heller ikke på måden, de er indsat på – så vidt jeg kan se. Men finder vi ikke en løsning, må sammenklapningen vel tilbageføres, for de der diskussionssider er jo blevet helt smadrede. --CarinaT 27. nov 2008, 12:20 (CET)

Jeg vil skrive et indlæg på Landsbybrønden for at få hjælp til en strategi for fejlfinding, fordi brug af forhåndsvisning ikke ser ud til at være nok, da siden vises korrekt i redigeringstilstand. Hvis man tillige kan stole på denne melding This document was successfully checked as XHTML 1.0 Transitional! fra http://validator.w3.org/, er der brug for at bygge en langsom testning op der kunne begynde med første brev - og så videre frem indtil det ser stabilt ud – eller helt må forkastes; men ideer er der brug for og lidt velvilje i en periode fra de brugere der rammes. Man kunne lige vente lidt på reaktioner, men så ellers ganske snart tilbageføre brevene nr. 3, 4, 5 og 6, hvilket efterlader brevene 1 og 2 til testning, hvis der indløber forslag der lader sig udføre. -- Mvh PHansen 27. nov 2008, 14:19 (CET)

Ref-fejl[redigér wikikode]

Jeg tror der er noget galt med referencerne i nyhedsbrev nr. 8. På bl.a. min, Kinamands, Ktp72s og Malenes diskussissionssider er der en "Fodnotefejl: <ref> tags exist, but no <references/> tag was found" nede i bunden, på samme måde som på denne side. Fejlene er først kommet da nyhedsbrev nr. 8 blev indsat. Jeg kunne ikke lige selv fixe det, er der nogen der ved hvad der er galt? --Santac 11. feb 2009, 16:30 (CET)

Fejlen består i at der bruges fodnoter i nyhedsbrevet, men der tilsyneladende ikke kommer nogen {{reflist}} med. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 11. feb 2009, 16:47 (CET)
Jeg tror snarere der er for mange {{reflist}}'er: altså at det har at gøre med at nogle tidligere nyhedsbreve på samme side også har referencer. Mens dette skrives, taler fodnoten på Santacs Nyhedsbrev nr 8 om "Statistik" – det gør originalen ikke. Mit bud er at fejlen ikke optræder på sider hvor der ikke er andre referencer. Man skal måske lave manuelle noter i nyhedsbrevene i stedet. -- Mvh PHansen 11. feb 2009, 17:26 (CET)
Noten om statistik stammer fra nyhedsbrev 6. Jeg har eksperimenteret lidt og hvis jeg fjerner nyhedsbrev nr. 6 fra min diskussionsside forsvinder problemet. Jeg tror at PHansen har ret i at der er for mange reflist-skabeloner. Demonstreret nedenfor med 4 referencer kaldet nummer 1-4, hvor kun nummer 1 og 2 vises. Når så det øverste sæt reflist/ref er skjult i en skabelon går det galt og der kommer en fejlmeddelelse.
Tekst der skal have ref 1 og 2.[1][2]
  1. ^ Nummer 1
  2. ^ Nummer 2
Tekst der skal have ref 3 og 4.[1][2]
  1. ^ Nummer 3
  2. ^ Nummer 4
Burde vist have redigeret hele siden da jeg skrev ovenstående. Når hele siden vises er den eneste reference der kommer i reflisterne statistik-referencen. --Santac 12. feb 2009, 13:14 (CET)
Hvis man kunne overtale redaktørerne til at lave noter manuelt med <sup>[1]<sup>, så er der vel udsigt til at netop dette problem ikke opstår længere; men der kan jo komme andre som tiden går.
Fodnoter
1. ... fodnotens tekst ... (brev nr 8. har en fiksere løsning, hentet med "View source" i browser.)
-- Mvh PHansen 12. feb 2009, 13:41 (CET)
Jeg har indlagt Nyhedsbrev nr. 8. i Navframe, dvs "vis/skjul"-mekanismen og desuden lavet "manuelle" fodnoter i brev nr 6 og 8, og det må så vise sig om
"Fodnotefejl: <ref> tags exist, but no <references/> tag was found"
forsvinder. Den der stadig er her på siden skyldes vist diverse øvelser sammen med brev nr 6 længere oppe med {{reflist}}. -- Mvh PHansen 15. feb 2009, 18:29 (CET)
Det er ihvertfald forsvundet fra min diskussionsside. :-) --Santac 16. feb 2009, 08:34 (CET)