Wikipedia-diskussion:Patruljanter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Arkiverede diskussioner[redigér wikikode]

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 20. Aug 2019 05:30

Huggle på dansk?[redigér wikikode]

Hvad siger I til en:Wikipedia:Huggle på da.wikipedia.org? Dan Koehl (diskussion) 19. sep 2018, 20:37 (CEST)

Hvorfor ikke? Jeg har prøvet det på andre projekter. Skal vi så kræve patruljant-flag (ligesom man skal have rollback på enwiki)? Måske burde det tages på brønden?
- Sarrus (db) d. 19. sep 2018, 20:59 (CEST)
Præciserer: Hvis man er admin skulle man ikke behøve også at være patruljant.
- Sarrus (db) d. 19. sep 2018, 21:02 (CEST)
Se no:Wikipedia:Huggle og sv:Wikipedia:Huggle Dan Koehl (diskussion) 19. sep 2018, 21:34 (CEST)

Nej - dansk wiki har nok opgaver at slås med allerede. Blandt andet fejlagtigt robotpatruljede matematik-artikler som Dan Koehl stod for. --Madglad (diskussion) 20. sep 2018, 08:03 (CEST)

Undlad ohøfliglighet og at dømme eller angribe folk for deres redigeringer, hvis en person ikke respekterer de fælles spilleregler i form af politikker og normer, uden gentagne gange bruger Ad hominem som argumenteringsstrategi og begår personangreb (Brug af en brugers tilknytning til et bestemt område for at underkende deres input på et andet område) problem at samarbejde med andre på Wikipedia, Wikikette og Wikipedia:Antag at andre er i god tro, er det også forstyrrende for encyklopædiens arbejde og opgaver at slås med. Kend din egen forudindtagethed, så du kan holde den i skak. Få andre til at føle sig velkomne (også folk der har været med længe; selv dem du ikke bryder dig om) Skab og oprethold en venlig atmosfære.
Huggle et værktøj, der kan lette arbejdet mod hærværk mod artiklerne. Se mina + 400 indgreb mod hærværk på norsk Wikipedia under syv dage Dan Koehl (diskussion) 20. sep 2018, 09:28 (CEST)

Er der danske brugere, der har erfaring med brug af værktøjet, og hvad er i så fald erfaringerne ? Er der tale om et værktøj, der kan lette arbejdet, er det altid velkomment. Der er mange upatruljerede artikler i loggen. --Pugilist (diskussion) 20. sep 2018, 08:13 (CEST)

@Madglad: Det lader til, at du er utilfreds med en navngiven brugers patruljeringer, men det har ikke noget som helst med det stillede forslag at gøre. Lad være med at blande tingene sammen.
@Pugilist/andre interesserede: Huggle er et program, der viser redigeringer, der er foretaget af brugere, som man ikke har hvidlistet i programmet. Hvis en redigering skal rulles tilbage, kan man vælge mellem forskellige begrudelser for, hvorfor tilbagerulningen skal foretages. Så vidt jeg husker kan man også indstille sider til sletning med forskellige begrundelser. Det er et stykke tid siden, jeg har brugt det. Når man har forholdt sig til en redigering (rullet tilbage/markeret til sletning/ignoreret), dukker den næste redigering op, der skal tjekkes. Man kan vist også bruge sine administratorrettigheder i programmet, men jeg er ikke administrator på de projekter, hvor jeg har brugt det.
- Sarrus (db) d. 20. sep 2018, 08:45 (CEST)
Jeg er umiddelbart positivt stemt. Hvis det er et værktøj der kan være med til at forbedre hvordan vi patruljerer på da.wiki, så synes jeg da det er en god idé :) mvh Tøndemageren (diskussion) 20. sep 2018, 10:19 (CEST)
Jeg har læst lidt om Huggle, og det lyder til at være et redskab, der vil kunne bidrage positivt til patruljeringsopgaven. Så thumbs up herfra. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 20. sep 2018, 10:42 (CEST)

Konklusion:: Det er vel fair nok at afslutte debatten @Sarrus, Madglad, Pugilist, Tøndemageren og Asger:?. Lidt oenighed, men Jeg synes det er positivt før ansøgning. Jeg har anmodet Bruger:Petrb på Phabricator om at tilføje Huggle som enabled til dawiki på https://phabricator.wikimedia.org/T205428. Dan Koehl (diskussion) 25. sep 2018, 14:50 (CEST)

Den relevante YAML-konfiguratinsfil er oprettet på WP:Huggle/Config.yaml. Jeg har skrivebeskyttet filen af sikkerhedshensyn. Jeg tænker at vi lige skal have konfigureret de relevante skabeloner osv. før vi åbner helt op for værktøjet, så jeg har sat det så kun administratorer kan få adgang indtil videre. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 25. sep 2018, 23:01 (CEST)
Tak @InsaneHacker:, Jeg har oprettet en side om Huggle på Wikipedia:Huggle. Dan Koehl (diskussion) 26. sep 2018, 11:34 (CEST)
Det ser ud til, at der er nogle skabeloner, der skal “dawikificeres”. Det ser også ud til, at nogle skabeloner substes. Vi subster ikke “brugerdiskussionsbeskedsskabeloner“ på dawiki. Der er også nogle sidehenvisninger, der skal rettes. F.eks. til anmodning om sidebeskyttelse. Og noget der skal oversættes.
- Sarrus (db) d. 26. sep 2018, 13:30 (CEST)
Nej, det gør vi ikke, men det burde vi. Den manglende subst'ing gør det unødvendigt besværligt at opdatere skabeloner. Derudover burde vi gå helt væk fra at bruge hønsedesign til advarselsskabeloner, men det er selvfølgelig en særskilt diskussion. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 26. sep 2018, 13:56 (CEST)
Ulempen er, at de fyldes med tonsvis af kode.
- Sarrus (db) d. 26. sep 2018, 13:57 (CEST)
Det er jo udelukkende fordi vi bruger Hønsedesign og ikke bare plain text som næsten alle andre projekter. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 26. sep 2018, 14:03 (CEST)

Information på EnWiki[redigér wikikode]

(en:Wikipedia:Huggle) Enabling Huggle for another project

If you want to get Huggle enabled for another project, please do the following:

Dan Koehl (diskussion) 20. sep 2018, 11:42 (CEST)

Begynder spørgsmål[redigér wikikode]

Jeg er ny som patruljant, og er i tvivl om i nogle tilfælde.

Denne redigering har jeg omgjort via "fjern redigering" i stedet for "rul en redigering tilbage", for at kunne tilføje en bemærkning til tilbageførelsen. Skal jeg efterfølgende markere redigeringen som patruljeret?
Denne redigering er omgjort af en anden bruger. Skal jeg markere den som patruljeret?
Artiklen Maj Wismann har jeg oprettet et sletningsforslag på. Skal jeg markere artiklen som patruljeret?
Indlæg på diskussionssider, som f.eks. dette, skal det markeres som patruljeret?
--Kjeldjoh (diskussion) 20. sep 2018, 11:10 (CEST)
  1. Ja, siden du har fjernet den redigerede ændrings indhold er der ingen grund til at den skal stå tilbage upatruljeret.
  2. Ja, samme begrundelse.
  3. Ja, du har jo tjekket indholdet og bedømt at den bør slettes.
  4. Ja, men tilføj gerne {{Usigneret}} bagefter.
-- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 20. sep 2018, 11:15 (CEST)
[redigeringskonflikt
1. Ja, redigeringer der fjernes med "fjern redigering" skal manuelt markeres som patruljeret.
2. Ja, hvis du er enig i fjernelsen af redigeringen.
3. Ja
4. Ja, men skriv gerne {{skrev}} ved usignerede diskussionsindlæg.
Generelt kan det siges, at alle redigeringer og sider, der er i orden eller er bragt i orden, skal markeres som patruljeret.
Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 20. sep 2018, 11:18 (CEST)
Takker. --Kjeldjoh (diskussion) 20. sep 2018, 11:41 (CEST)