Wikipedia-diskussion:Tematiske lister

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Wikipedia:Tematiske lister

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Jeg faldt over denne ved oprydning i Wikipedia-navnerummet. Jeg forstår ikke hvad pointen med den var, den er uanset hvad håbløst forældet og burde kunne dækkes af kategorier.

  • Slet --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 22. dec 2016, 22:15 (CET)
  • Slet -- Ud med det gamle skrammel, for meget gammelt ragelse er bare med til at forplumre alting og gøre det sværere for nye at finde rundt i hvad der bruges. Vrenak (diskussion) 22. dec 2016, 22:24 (CET)
  • Slet - Helt enig med Metalindustrien. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. dec 2016, 23:10 (CET)
  • Slet Der er ukritisk oprettet alt for mange overflødige ting i tidens løb. --Madglad (diskussion) 23. dec 2016, 02:16 (CET)
  •  Kommentar - Det er nok lige vidtrækkende nok ukritisk at slette hele listen, men en del kan sikkert godt undværes. En del stammer fra en tid hvor vi ikke havde ønskelister, eller er oprettet pga. manglende kendskab til navigationsbokse, og nogle kunne måske med fordel erstattes af sådanne, hvis de ikke findes parallelt. - Nico (diskussion) 23. dec 2016, 07:38 (CET)
  • Slet - overflødig og ligegyldig. Rmir2 (diskussion) 26. dec 2016, 10:27 (CET)
Konklusion:
Hermed slettet.
- Sarrus (db) d. 8. jan 2017, 17:29 (CET)

Navneforvirring i listerne[rediger kildetekst]

Jeg vil foreslå, at samtlige lister, der begynder med "Liste over ..." og "Liste med ...", "Oversigt over ..." osv., så vidt muligt omdøbes, så de kun hedder det, de handler om. Det primære opslagsord bør gå på selve indholdet, ikke arten af indhold. Om de så skal have et (liste) bagved, kan være værd at overveje. De gamle navne beholdes kun som omdirigeringssider.

Det systematisk og logisk konsekvente alternativ er naturligvis, at stort set alle andre artikler mv. skal ændre navn til "Artikel om ...", "Vejledning om ..." ;-) Nå, ikke?

Villum Sejersen 19. feb 2004 kl. 06:47 (CET)

Jeg tror jeg er enig - det virker klodset, og vi er rimelig konsekvente i at døbe artikler i ental, så flertalsformen i sig selv angi'r at det kan være en liste. - Nico 19. feb 2004 kl. 15:43 (CET)
Efter jeg selv lige har oprettet to sådanne "lister over", kom jeg til at spekulere på det samme. Hvis vi som Nico skriver, kan undgå entalsformen, synes jeg at "(liste)" i slutningen af navnet skal undgås - men selv dét er bedre end at artiklernes navne/opslagsord begynder med "liste over" mv. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 19. feb 2004 kl. 15:52 (CET)
Det syntes jeg er en fin ide. De fleste lister kan fint ligge under flertalsformen, og hvis det ikke er muligt så tilføj "(liste)" bagefter. Nu mangler vi bare at en eller anden tilføjer et lille afsnit om dette på vores side om navngivning. --Christian List 19. feb 2004 kl. 22:15 (CET)
Det sidste starter jeg så med. Så må vi se, hvor bøvlet det bliver at rette ændringer igennem med links osv. - Villum Sejersen 20. feb 2004 kl. 07:21 (CET)
Nu har jeg klaret en del. Blandt de tilbageværende er især den historiske liste og landelisterne meget omfattende at ændre - kan en robot ændre disse store mundfulde? Eller kommer Villum på "overarbejde"? - det var jo trods alt ham, der tog emnet op. ;-) - Kåre Thor Olsen (Kaare) 21. feb 2004 kl. 02:00 (CET)