Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Film

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Indhold[rediger kildetekst]

Bør teksten i skemaet Filmartikler efter kvalitet ikke rettes lidt til. I 'kassen' ved Start kan man læse følgende "For eksempel kunne en artikel om Afrika dække geografien meget godt, men til gengæld mangle en stor del om historien og kulturer" - burde der ikke i stedet stå noget, der har relevans til film. -- apw 20. okt 2006 kl. 17:44 (CEST)

Jo, jeg oversatte direkte. Find gerne på et mere fornuftigt eksempel. --Lhademmor 20. okt 2006 kl. 23:31 (CEST)

Glimrende projekt, men er WikiProjekt Film klar over at der findes omfattende anmeldelser af film tilbage til 2000 på CinemaZone [her]http://www.cinemazone.dk/archive.asp?area=1

Jeg ved ikke om "WikiProjekt Film" er klar over det, men jeg var i hvert fald ikke. Hvis I har lyst kan jeg se om jeg kan bakse et link til CinemaZone (eller anmeldelser generelt) ind i Skabelon:Infoboks film. --Lhademmor 2. mar 2007 kl. 15:03 (CET)

Måske burde der så også være link til den internationale filmdatabase [IMDB]http://www.imdb.com/ (på engelsk) hvor alle registrerede film med bedømmelser kan findes. (m_p55)

Øhh.. Er der ikke allerede det? --Lhademmor 4. mar 2007 kl. 11:46 (CET)
Jo, men M p55 har bare tilsyneladende en tendens til ikke at læse hvad, der faktisk står, når han læser noget (min personlige opfattelse efter diverse diskussioner).
Men bortset fra det så har jeg tilføjet forskellige funktioner til Skabelon:Infoboks film og indledningsvis indsat en på Olsen-banden går amok. Desværre vil den tilsyneladende ikke vise links til f.eks. danskefilm.dk, ligesom producent heller ikke vises. --Dannebrog Spy 4. mar 2007 kl. 13:17 (CET)
Nu burde de virke. --Lhademmor 4. mar 2007 kl. 16:42 (CET)
Det gør de - tak for hjælpen. --Dannebrog Spy 4. mar 2007 kl. 17:27 (CET)

Klipning[rediger kildetekst]

Jeg savner i filmboksen mulighed for at angive hvem der har klippet/editeret.--Staunited 24. jul 2007, 18:14 (CEST)

Om end jeg ikke savner det, er jeg enig i at det bør påsættes som parameter. Det giver god mening når også fotografering er der. --Tjernobyl 24. jul 2007, 18:47 (CEST)
Når jeg oversætter faktabokse til dansk synes jeg også, at det er irriterende at man ikke kan indsætte klipperen i den danske version. Klipperen spiller en stor rolle i en filmproduktion. --Øltingen 25. jul 2007, 17:35 (CEST)
Så er vi tre brugere, der ønsker filmklipperne i boksen. Hvordan gør man så lige det?--Staunited 25. jul 2007, 18:32 (CEST)
Jeg tør godt prøve, men hvad skal man kalde det i boksen. "Klippet af", "Klipning"? --Tjernobyl 25. jul 2007, 18:36 (CEST)
Jeg vil foreslå klipper. Svarende til instruktør, producent osv.--Staunited 25. jul 2007, 23:12 (CEST)

Nye parametre[rediger kildetekst]

Fedt at parametrene er blevet udvidet! Jeg tror dog det er vigtigt at vi opdaterer Terminator-boksen, så man kan se eksempler på dem. Jeg har dog nogle spørgsmål/kommentarer:

 • Dansk Titel: Plejer man ikke - hvis der er nogen - at skrive den danske titel under Titel?
 • Kan man ikke få forklaret, eller som førnævnt få vist et eksempel på, hvordan, at parametrene Danske Film, Danskfilmogtv, DVD og VHS fungerer?
 • Hvis DVD og VHS er udgivelsesdatoer, så synes jeg at udgivelsesdato skal slettes, og at f.eks. kan omdøbes til Udgivelsesdato, VHS og Udgivelsesdato, DVD

--Øltingen 26. jul 2007, 22:30 (CEST)

Nogle af felterne kunne nok bruge en uddybning eller ændret navn. Men her er foreløbig svarene på dine spørgsmål:
  • Dansk Titel: Som oftest vil det være sådan ja. Imidlertid er der nogle film, hvor originaltitlen er benyttet. Det er hvis originaltitlen må formodes at være væsentlig mere kendt end den danske titel, eller hvor den danske titel er usikker.
  • Danske Film og Danskfilmogtv er beregnet til link til artikler om den givne film på hhv. www.danskefilm.dk og www.danskfilmogtv.dk. Dette er i sagens natur kun relevant for danske film.
  • DVD og VHS er tænkt som oplysning om hvor vidt, den pågældende film er udgivet på DVD eller VHS. Hvis den er men ikke med dansk tale eller undertekster, skal dette også noteres.
  • udgivelsesdato er filmens premieredato og altså noget ganske andet.
--Dannebrog Spy 26. jul 2007, 23:06 (CEST
Nu har jeg opdateret infoboksen med Terminator med så mange parametre jeg kunne. Dog kunne jeg ikke finde den præcise danske udgivelsesdato. Er der en der gider at opdatere DVD/VHS parametrene? Det forstod jeg nemligt ikke helt. :)

--Øltingen 27. jul 2007, 00:07 (CEST)

- Mine to cents: har altid synes, at den virkede rimelig uoverskuelig.. kunne man ikke med fordel lave den om, så den lignede eks. Skabelon:Infoboks by med de farvede underoverskrifter? :-) Salut! --Hockeyindustrien 27. jul 2007, 00:11 (CEST)

Har nu tilføjet forklaringer til nogle af parametrene. Håber at det kan afklare nogle tvivlstilfælde. --Dannebrog Spy 27. jul 2007, 12:15 (CEST)


Filmhistoriske perioder[rediger kildetekst]

Hej filmwikipedianere,

Jeg studerer filmvidenskab på 2. semester, og vi har nu faget filmhistorie. Vi bruger en blog på http://www.fragmental.dk/wiki til at samarbejde om noter. Kunne det være interessant at indarbejde de her artikler om filmhistoriske perioder i filmmaterialet her? Det er sådan nogle emner/perioder som Tysk stumfilm", Italiensk neorealisme, etc. etc. Jaqcore 22. apr 2008, 11:27 (CEST)

Tja, artiklerne Filmhistorie og Danmarks filmhistorie er forholdsvis kortfattede og mangelfulde, og tilsvarende artikler om andre landes filmhistorie mangler helt, så ethvert bidrag vil være velkomment. Dog helst i form af brødtekst og ikke blot noter som nemt bliver for indforståede. --Dannebrog Spy 22. apr 2008, 21:23 (CEST)

Filmografi med nyeste emner øverst?[rediger kildetekst]

Hej filmfolk

Jeg foreslår at vi. i stedet for at begynde filmografier med ældste film øverst, vender dem rundt således at de nyeste film står øverst. Lignende det som imdb[1] gør. Jeg synes det er en bedre løsning, da man oftes vil se de mest aktuelle film som folk har været med i, og hvis man er yderligt interesseret kan man så scrolle ned igennem og finde de ældste datoer til sidst. Hvad synes i? Chrallle 9. jul 2009, 11:56 (CEST)

God ide--Longio 11. jul 2009, 09:33 (CEST)
Nej, det vil være noget rod. Lad os prøve at tænke os en sådan liste for Holbergs værker - der vil ingen mene at de nyeste bøger skal stå først; tværtimod kan en kronologisk fremadskridende liste lettere gøres til løbende tekst, hvor man kan beskrive det enkelte værk i lyset af forhistorien, som man allerede har været inde på. At have det nyeste først giver alene mening i en blog eller en nyhedssite, hvor fokus hele tiden skifter til det nyeste. --Palnatoke 12. dec 2009, 11:28 (CET)

Danske titler[rediger kildetekst]

Jeg har en del problemer med de danske titler til amerikanske komediefilm fra 1970'erne og 80'erne. F.eks. har jeg fundet to danske titler til National Lampoon's European Vacation; Fars fede Europaferie og Fars frygtelige feriedage. Desuden er der flere titler, hvor jeg ikke er i stand til at finde den danske udgave, men ved at der findes én. Sarmundo 19. jul 2009, 22:45 (CEST)

Stub vs stub[rediger kildetekst]

Hej filmister!

Når en artikel er mærket med {{WikiProjekt Film|klasse=stub}}, skal den så ikke også have {{filmstub}} på? --Palnatoke 12. dec 2009, 11:30 (CET)

Navngivning[rediger kildetekst]

Er der en konvention for navngivning af danske film produceret før retskrivningsreformen af 1948? Lige nu er der - lidt mystisk - en del titler, der har "aa" i stedet for "å" i titlen, men samtidig navneord med småt. --KLN 6. dec 2010, 01:25 (CET)

Et par spørgsmål til blandt andet WikiProjekt Film[rediger kildetekst]

Hej Jeg har lige et par spørgsmål
Hvilke typer af artikler er det helt præcist at {{WikiProjekt Film}} skal sættes ind på?
Spørger fordi de sidder på blandt andet:

Så hvad er film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia?
tænker her at det er mange hvis de også skal sidde på skuespiller, filminstruktør med mere.

{{bristefærdig kategori}} som blandt andet sidder på Kategori:Film fra USA
Flyt venligst nogle eller alle artikler til passende underkategorier.
Skal det forstås som at de artikler under kategori: Film fra USA, skulle kigges igennem og flyttes til mere hensigtsmæssige underkategorier? Som for eksempel Kategori:Gangsterfilm fra USA ---Zoizit (diskussion) 6. jul 2013, 13:36 (CEST)

Hvad angår {{WikiProjekt Film}}, så har jeg til en start blot ladet min bot gå efter sider, der var i kategorier under Kategori:Film. Ideen er at der så til at begynde med er materiale at arbejde med for dem, der vil være med i projektet. Hvis deltagerne vil udvide eller indskrænke (eller overlade underemner til underprojekter), kan det vel klares ved almindelig konsensus.
Hvad angår {{bristefærdig kategori}}, så har du forstået det korrekt; pointen er at man ser om der i den markerede kategori er artikler, som kan lægges i underkategorier (og evt. oprette underkategorier, hvis det skønnes nødvendigt). --Palnatoke (diskussion) 6. jul 2013, 14:02 (CEST)
1000 tak for svar, så vil jeg kigge på kategori, samtidig med jeg tjekker om er der infoboks film på artiklen.--- Zoizit (diskussion) 6. jul 2013, 14:17 (CEST)

Hvad blev det egentlig til; skulle skuespillere osv. have skabelonen på deres diskussionsside? TherasTaneel (diskussion) 12. sep 2013, 07:49 (CEST)

Article request: Verax[rediger kildetekst]

Hi! Is anyone interested in making a stub on the film en:Verax (film)?

There is a Danish source about this film that can help with writing the article:

Thanks WhisperToMe (diskussion) 7. aug 2013, 01:52 (CEST)

Aktive brugere[rediger kildetekst]

 • Chrallle (sidste edit: 29. nov 2012)
 • Longio (sidste edit: 25. jun 2012)
 • Ainsha (sidste edit: 23. jan 2011)
 • Sarmundo (sidste edit: 19. nov 2010)

Det lader til at listen skal opdateres eller lader man folk stå på? TherasTaneel (diskussion) 6. okt 2013, 02:29 (CEST)

Liste over danske film og link til imdb, nationalfilmografi og danske film.[rediger kildetekst]

Jeg har lavet en liste - Bruger:Steenth/Danske film tjek - som tjekker om der er links til IMDB, danskefilm.dk og Danmarks Nationalfilmografi hos Det Danske Filminstitut. Og jeg vil opdatere den regelmæssigt - mindst til at de fleste film har fået tilføjet de links, som de mangler. Jeg tager nogle efterhånden, men andre må gerne hjælpe til.

Jeg har særlig fokus på nationalfilmografien. Jeg har lavet et værktøj på http://tools.wmflabs.org/dawikitool/dk-filmografi/ som via en webservice på DFI's hjemmeside, henter oplysninger om film og filmfolk og tjekker om der er links til basen fra wikipedia og om der er links imellem personer, der er krediteret til en film og filmen.

Et par værktøjer, som jeg håber på sigt kan gøre at vi kan løbende få forbedret vores filmartikler. Jeg vil på en senere tidspunkt prøve at få finde en metode til danne en liste over filmfolk. Men den er svære at lave... --Steen Th (diskussion) 4. jan 2014, 11:21 (CET)

Jeg fik gjort listen på Bruger:Steenth/Danske film tjek færdig i pinsen, så de fleste film har links til overstående filmsites. Jeg har lavet en rapport fordelt efter år: Bruger:Steenth/Danske film tjek efter år for kunne overskue en hel filmårgang.
Næste trin at kigge på danske filmfolk og jeg har lavet liste Bruger:Steenth/Danske filmfolk tjek udfra udvalgte kategorier. Den bliver nok udvidet på et tidspunkt... --Steen Th (diskussion) 5. jul 2014, 09:57 (CEST)

Danske film som mangler[rediger kildetekst]

Jeg har via DFI's filmdatabase fundet de danske spillefilm, som mangler her. Det er kommet ud det denne liste: Bruger:Steenth/danske film som mangler. Det ser ud til alle film fra 50'erne har vi og i 40'erne er der kun 2 som mangler - 2 film som ikke er typiske.

Hvis der skal udtrækkes på andre kategorier i databasen - det kunne være Tv-film eller Tv-serier - så laver jeg gerne dem også. --Steen Th (diskussion) 13. jul 2014, 18:18 (CEST)

Infoboks film[rediger kildetekst]

Jeg stiller et spørgsmål om filmproducer, filmproducent og produktionsselskab på infoboksens diskussionsside. --Palnatoke (diskussion) 18. mar 2015, 11:52 (CET)

Liste med udenlandske titler som vi mangler[rediger kildetekst]

Jeg har lavet en oversigt over udenlandske film, som findes i DFI' filmdatabase, men som vi ikke selv har: Bruger:Steenth/lister/DFI film til wikipedia. Der er mange gode artikler, som vi burde have.... og de er sorteret efter antal links.. så vigtigste burde ligge i en toppen.

Metoden er, at jeg har indlagt filmens id i filmdatabasen i wikidata efter match af titlerne imod en række wiki'er. Og jeg er i gang med manuelt at gennemgå resten - det vil tage lidt tid. Nogle findes ikke som artikler i nogen Wiki'er, men på mange har jeg fundet imdb på den og dem vil jeg engang imellem tjekke om de er blevet registret i Wikidata. Det er en status side på Bruger:Steenth/lister/dfi/udenlandske film som mangler. --Steen Th (diskussion) 20. okt 2015, 12:22 (CEST)

egenskaber for danskefilm.dk[rediger kildetekst]

Til orientering: Jeg har på wikidata fremsat 3 forslag til nye egenskaber for danskefilm.dk. I må gerne give jeres mening. Bagtanken at få registret danskefilm.dk og andre filmbaser på wikidata, selvom der mangler en artikel. Når artiklen bliver oprettet, bør det blive vist på {{Infoboks film}} eller {{filmperson}}. Evt. skal vi også have en skabelon/modul til eksterne links for film. --Steen Th (diskussion) 12. mar 2017, 16:58 (CET)

Fint forslag.  •   Rodejong   💬 ✉️ 12. mar 2017, 18:20 (CET)
De tre egenskaber er blevet oprettet i tirsdag og de fleste id i artiklerne fra danskefilm.dk er blevet importeret til wikidata.
Derudover jeg har disse 3 rapporter:
Det kunne være en god ide at få tilføjet mere til wikidata-emner. Fx bør der være instruktør på de film, hvor det mangler. --Steen Th (diskussion) 23. mar 2017, 20:31 (CET)
Hvad med cinemazone.dk? Det er jo allerede en del af Film infoboksen. --Trade (diskussion) 18. apr 2017, 18:57 (CEST)
Trade: Den er ikke oprettet endnu. (Var den foreslået da?) Jeg har checket den i dag ved opdatering af infoboksen. •   Rodejong   💬 ✉️ 18. apr 2017, 19:48 (CEST)
@Trade: Jeg har kigget lidt på cinemazone - det er et site for primære anmeldelser. Formålet vil kun være at linke til dem. Og der virker som om det er et dødende site. For der ligner der er ikke sket noget nyt der i mange år. Fx designet ligner et som de har haft fra starten af. --Steen Th (diskussion) 19. apr 2017, 11:16 (CEST)
Jeg har oprettet 5 nye forslag: d:Wikidata:Property proposal/danskefilm julekalender, d:Wikidata:Property proposal/danskefilm tegnefilm d:Wikidata:Property proposal/danskefilm tvserie, d:Wikidata:Property proposal/danskfilmogtv person og d:Wikidata:Property proposal/danskfilmogtv title --Steen Th (diskussion) 19. maj 2017, 20:21 (CEST)[svar]
De 2 forslag er blevet oprettet lørdag i sidste uge: danskefilm tegnefilm (P4021) og danskefilm tvserie (P4022)
Tegnefilm: Jeg en rapport her: Bruger:Steenth/Autoliste/danskefilm tegnefilm - alle tegnefilm på danskefilm.dk er kommet nu.
Tv-serier: Jeg har en rapport her: Bruger:Steenth/Autoliste/danskefilm tvserie - jeg har oprette alle manglede tv-serier i Wikidata og er ved at tilføje manglede data.
I må gerne give støtte til de 3 forslag, som ikke er blevet oprettet. --Steen Th (diskussion) 9. jun 2017, 14:49 (CEST)
Så blev oprettet 2 egenskaber mere igår lørdag: danskefilm julekalender (P4111) og danskfilmogtv navn (P4112) - Til dem har jeg oprettet 2 rapporter:
* Bruger:Steenth/Autoliste/danskefilm julekalender - alle julekalender på danskefilm.dk er kommet med.
* Bruger:Steenth/Autoliste/danskfilmogtv personer - alle importeret personer er med.
Så nu er kun d:Wikidata:Property proposal/danskfilmogtv title tilbage. I må gerne hjælpe den på vej. --Steen Th (diskussion) 9. jul 2017, 19:34 (CEST)
Så endelig kom danskfilmogtv title (P4209) i hus - listen er på Bruger:Steenth/Autoliste/danskefilm film. Egenskaben dækker film og afsnit af tvserie bl.a. Men jeg har fundet ud af at tv-serier bruger en anden url. Så som midlertidig løsning har jeg oprettet skabelon {{danskfilmogtv main}}. På en senere tidspunkt vil jeg oprette et forslag til den type af id'er. --Steen Th (diskussion) 8. sep 2017, 11:39 (CEST)

Nye filmpersoner[rediger kildetekst]

Denne liste: Bruger:Steenth/Autoliste/danskefilm personer artikel mangler vokser. Jeg indsætter for øjeblikket masse af filmfolk i wikidata, som jeg finder i DFI's filmdatabase. Og dem, som er registeret på danskefilm.dk, kommer på denne liste, hvis der mangler en artikel. Jeg ved, at mange af de personer, godt kunne skrives en artikel på. Nogle kommer ikke kommer på den liste, fordi det laver film, som ikke bliver registret der, men kun i filmdatabasen og imdb. Dem, som kun er registeret i filmdatabasen, er på listen Bruger:Steenth/Autoliste/Filmfolk i filmdatabasen uden imdb - dog er de nyeste på listen importeret fra filmdatabasen, hvor det skal tjekkes om de findes i imdb og på danskefilm.dk. Det er jeg i gang med. --Steen Th (diskussion) 30. aug 2017, 23:24 (CEST)

Merges needed[rediger kildetekst]

Please take a look at Pray Until Something Happens and Pray Until Something Happens (dokumentarfilm) ... if you merge them, please merge their wikidata items (or ping me and I will do so.) thanks --Tagishsimon (diskussion) 1. jul 2018, 04:45 (CEST)

Also R. E. M. (eksperimentalfilm) and R. E. M.. --Tagishsimon (diskussion) 1. jul 2018, 04:48 (CEST)

I will contact Danish Film Institute to check up on the source of the information. The articles are create by bot. --Steen Th (diskussion) 1. jul 2018, 11:10 (CEST)
Thank you, Steen Th. --Tagishsimon (diskussion) 1. jul 2018, 11:29 (CEST)

Merge needed (again)[rediger kildetekst]

Hello. I think Jackpot (kortfilm) and Jackpot (film fra 2005) are probably the same thing. Would you please investigate, and if you merge, either merge the wikidata items or ping me and I'll do that. thanks. --Tagishsimon (diskussion) 13. aug 2018, 01:08 (CEST)

Same deal with The Pulse Of Moscow (dokumentarfilm) and The pulse of Moscow --Tagishsimon (diskussion) 18. aug 2018, 07:19 (CEST)
Yes check.svg Done @Tagishsimon: It'is 2 cases. Jackpot was a dublet in wikipedia and The Pulse of Moscow in Filmdatabasen. I fixed it. --Steen Th (diskussion) 29. aug 2018, 08:41 (CEST)