Wikipedia-diskussion:Wikipediajournalen/Arkiv/september 2019/Tanker i anledning af en milepæl

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tryk her for at komme tilbage til artiklen Tanker i anledning af en milepæl

Du skriver, Rmir2, at du har demonstreret dine evner til at arbejde på dansk wikipedia. Øjensynligt regner du den kritik, der har været rejst mod dit arbejde, som en detalje - for du nævner den ikke. På en måde forstår jeg dig godt. Den manglende selverkendelse man kunne bebrejde dig, har du nemlig tilfælles med et flertal af administratorer og civile brugere. Som aldrig har erkendt det kvalitetsforringende og -ødelæggende ved systematisk kopiering fra forældede opslagsværker, men som kun greb ind fordi det kunne medføre erstatningskrav! Dit arbejde med at kopiere fra den gamle Salmonsen foregik jo så åbentlyst at almindelige brugere som jeg fik indtryk af at det var dansk wikis standardmetode til oprettelse af nye artikler. Andre brugere gjorde noget lignende med Trap Danmark, med Bibliografisk leksikon osv. Alle værker der var så gamle at ingen af dem fandtes på mine forældres reoler i trediverne. Her havde man den Lille Salmonsen, Musik in Geschichte und Gegenwart osv, men sådanne værker bliver ikke kopieret, for de er ikke on-line.

Jeg skærer det ud i pap: Man skriver ikke et nyt leksikon ved at kopiere de gamle og blot ændre datoen. Man skriver et nyt leksikon ved at søge i de nyeste kildeskrifter og redigere efter nutidige koncepter.

Jeg har haft den glæde at møde 4 - 5 brugere, der var enige i ovenstående. En særlig hilsen til Per V, til Maunus, til Madglad og til Kartebolle. Men langt flertallet syntes ikke at have forstået ovenstående grundlæggende regel. Så du er ikke helt alene. Og desuden har du jo, i en årrække, været særdeles værdsat. Venlig hilsen --Cayrouses (diskussion) 10. sep 2019, 18:13 (CEST)

Jeg ønsker ikke at gøre dette til en diskussion om min person, for det er ikke emnet her. Emnet er, hvad formålet egentlig skal være med det internet-opslagsværk, som vi arbejder på. Med hensyn til brugen af gamle opslagsværker, så er det en lang diskussion, som vi vist ikke behøver at genåbne, men mit standpunkt er dels, at der fortsat findes megen værdifuld og på ingen måde forældet information i disse gamle opslagsværker, dels at alle artikler er åbne for tilføjelser hvis og når der er forsvarlige kilder til det. Dermed udelukker jeg alt det fordumsfulde vrøvl, som også skrives i vor tid og ikke mindst af folk, der burde vide bedre. Rmir2 (diskussion) 10. sep 2019, 18:33 (CEST)