Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Ang Daa

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ang. Daa/Daae, efterkommere, samt våbenskjold. Er der en administrator der vil hjælpe med at se på følgende.

Adelskabet er ophørt/uddød, slægten er ikke uddød.

Adelskabet ophørte 1712 ved Gregers Daas død, men han havde som bekendt en søn. Gregers Gregersen Daae. Linjer i efterslægten er faktisk agnattisk, mand efter mand. Hvorfor man principielt ikke kan erklære en slægt uddød.

Sjællandske Daa og Daae gren.

Far: Tage Aksel Martinus Daae, født 17/5.1901.Brøndbyøster sogn. Far: Morten Eduard Daae, født 29/10.1862. Holstebro. Far: Frederik Andersen Daae, født 1837. Holstebro. Far: Morten Gregers Daae, født 29/11.1804. Viborg, Gråbrødre sogn. Far: Gregers Gregersen Daae, født, 1763,Viborg Sønder sogn. Far: Gregers Gregersen Daae, født 1711 Præstegården, Viborg, Fur Sogn, Far: Generalmajor Gregers Valdemarsen Daa, født 1658. Bosat Viborg.

Jeg må lige understrege, at dette kun er den gren jeg nedstammer fra! -Der var flere brødre, og de blev navngivet næsten ens i mange generationer >Gregers Gregersen Daae<

Der må være en fair og objektiv måde at beskrive dette fænomen på, at der kan være efterkommere efter adelige, uden at erklære slægten uddød, blot fordi adelskabet er afsluttet.


At Wiki forholder sig til, at adelskabet er en overstået virkelighed, er en ting! Men det betyder jo ikke at borgerlige efterkommere ikke har ret til at bruge og føre våben fra familien de nedstammer fra. Faktisk har alle borgerlige ret til at antage et våben i dagens Danmark.

Ydermere har jeg ledt i snart et år efter kilder der giver sammenhæng med den Norske Daae gren til den Danske. Der findes ingen link eller kilder. Er det så ikke irrelevant og mærkeligt, at de er så udpenslet i denne artikel? JIDE 8. aug 2010, 01:47 (CEST)

Jeg kan ikke se, at det skulle være en opgave for administratorer. Skriv i stedet på artiklens diskussionsside. --|EPO| COM: 8. aug 2010, 13:27 (CEST)